Ухвала
від 05.04.2012 по справі 42/183б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАР СЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

83048, м.Д онецьк, вул.Артема, 157, тел.381-88-46

У Х В А Л А

по справі про банкрутство

05.04.12 р. Справа № 42/183б

за заявою кредитора (заяв ника) Державної податкової і нспекції у Волноваському рай оні

до боржника Комунального п ідприємства „ПРОМЕТЕЙ” Олен івської селищної Ради” смт. О ленівка, Волноваський район

про визнання банкрутом

арбітражний керуючий Менз аренко Ю.М.

Суддя О.В.Попов

Представники:

від кредиторів: ОСОБА_1 - за довіреністю від Відділен ня виконавчої дирекції ФСС в ід нещасних випадків на виро бництві та професійних захво рювань України у Волновасько му районі Донецької області; ОСОБА_2 - за довіреністю від ДПІ у Волноваському райо ні Донецької області

від боржника: не з' явився

арбітражний керуючий: Менз аренко Ю.М.

Ухвалою від 27.12.10 за заявою Де ржавної податкової інспекці ї у Волноваському районі гос подарським судом Донецької о бласті порушена справа про б анкрутство відсутнього борж ника Комунального підприємс тва „ПРОМЕТЕЙ” Оленівської с елищної Ради” смт. Оленівка, В олноваський район.

Постановою суду від 10.01.11 борж ник визнаний банкрутом, відк рита ліквідаційна процедура строком на 3 місяці до 10.04.11 та пр изначений ліквідатор - арбі тражний керуючий Мензаренко Ю.М.

Ухвалою суду від 14.06.11 ст рок ліквідаційної процедури продовжений до 10.10.11.

За результатами ліквідаці йної процедури ліквідатор на дав до суду звіт про проведен у роботу.

Ухвалою суду від 22.02.12 ро згляд звіту та ліквідаційног о балансу призначений на 22.03.12.

До господарського суду Дон ецької області 28.02.12 надійшла с карга УПФУ у Волноваському р -ні від 23.02.12 №6779/06 на бездіяльніс ть ліквідатора - арбітражног о керуючого Мензаренка Ю.М..

Ухвалою від 28.02.12 розгляд скар ги призначений на 22.03.12; скаржни ка - УПФУ у Волноваському р-ні зобов' язано надати оригіна л або належним чином засвідч ену копію фіскального чеку в ід 24.02.12 №0053 доданого до скарги; лі квідатора зобов' язано нада ти письмові пояснення по сут і скарги.

Розпорядженням від 22.03.12 В.о го лови господарського суду спр аву №42/183Б передано на розгляд с удді Тарапаті С.С., у зв' язку з відрядженням судді Попова О.В.

Ухвалою від 22.03.12 розгляд спра ви відкладений на 05.04.12.

Розпорядженням від 26.03.12 В.о го лови господарського суду спр аву №42/183Б передано на розгляд с удді Попову О.В., у зв' язку із поверненням з відрядження.

За результатами розгляду с карги УПФУ Волноваського рай онного на бездіяльність лікв ідатора господарський суд за значає наступне:

За змістом поданої скарги с каржник просить суд визнати бездіяльність арбітражного керуючого - ліквідатора Ме нзаренко Ю.М. неправомірною т а зобов' язати його надати з віту та ліквідаційного балан с з документами передбаченим и ст.32 Закону України„Про відн овлення платоспроможності б оржника або визнання його ба нкрутом”.

Згідно матеріалів справи с карга була надана до господа рського суду 28.02.12.

Звіт ліквідатора про прове дену роботу в ході ліквідаці йної процедури та ліквідацій ний баланс банкрута були над ані ліквідатором до господар ського суду для затвердження 21.02.12.

У зв' язку з викладеним під стави для визнання бездіяльн ості арбітражного керуючого - ліквідатора Мензаренко Ю .М. відсутні.

З огляду на викладене госпо дарський суд дійшов висновку що подана скарга УПФУ у Волно ваському р-ні від 23.02.12 №6779/06 на бе здіяльність ліквідатора - ар бітражного керуючого Мензар енка Ю.М. задоволенню не підля гає.

Господарський суд, розглян увши в судовому засіданні 05.04.12 дані звіту та ліквідаційног о балансу, а також додані до ни х документи, заслухавши вист уп ліквідатора, встановив:

На виконання вимог ст.25 Зако ну України„Про відновлення п латоспроможності боржника а бо визнання його банкрутом” в ході ліквідаційної процеду ри ліквідатором проведені за ходи, направлені на виявленн я майна банкрута та можливих кредиторів.

Ліквідатором письмово пов ідомлені про визнання боржни ка банкрутом всі можливі кре дитори, а саме: Волноваський р айонний центр зайнятості, Во лноваська міська виконавча д ирекція ФСС з тимчасової втр ати працездатності, відділен ня виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробн ицтві та професійних захворю вань України у Волноваському районі у Донецькій обласні, У ПФУ у Волноваському районі Д онецької області.

З вимогами до боржника зве рнулися наступні кредитори: Волноваський районний центр зайнятості, Волноваська міс ька виконавча дирекція ФСС з тимчасової втрати працездат ності, відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних вип адків на виробництві та проф есійних захворювань України у Волноваському районі у Дон ецькій обласні, УПФУ у Волнов аському районі Донецької обл асті; Волноваське ДП ВАТ «Обл топливо».

У відповідності з приписам и ст.32 Закону України “Про від новлення платоспроможності боржника або визнання його б анкрутом” ліквідатором був с кладений реєстр вимог креди торів, який доданий до звіту ліквідатора.

Відповідно до звіту ліквід атора та реєстру вимог креди торів, вимоги кредиторів виз нані та включені до реєстру в имог кредиторів.

З метою виявлення майна від сутнього боржника ліквідато ром направлені запити до КП „ Бюро технічної інвентаризац ії м.Волноваха”, ввідділ земе льних ресурсів у Волновасько му районі, ВРЕР УДАІ УМВС Укра їни в м.Волноваха Донецької о бласті.

Згідно довідок вищевказан их органів реєстрації у борж ника не виявлено майнових ак тивів.

Відповідно до відомостей, п редставлених у звіті та за по яснення ліквідатора, наданим и в судовому засіданні лікві датором проведено інвентари зацію майна боржника, за резу льтатами якої виявлено дебіт орську заборгованість на заг альну суму 13361,75грн. Відповідно до протоколу від 27.12.11 вказана д ебіторська заборгованість с писана з балансу банкрута як безнадійна до стягнення.

Окрім того, в результаті про ведення інвентаризації акти вів боржника виявлені грошов і кошти на розрахункових рах унках банкрута, які були вклю чені до складу ліквідаційної маси.

Виявлені на розрахункових рахунках грошові кошти були направлені та часткове пога шення вимог першої черги.

В зв' язку з недостатністю майнових активів боржника, к редиторські вимоги частково першої та наступних черг зал ишилися незадоволеними та ві дповідно до приписів п. 6 ст. 31 З акону України “Про відновлен ня платоспроможності боржни ка або визнання його банкрут ом” вважаються погашеними.

Таким чином, після завершен ня ліквідаційної процедури б удь-які інші майнові активи, н еобхідні для ведення виробни чої діяльності у боржника ві дсутні, що підтверджується з апитами ліквідатора банкрут а та відповідями на них відпо відних державних органів, що здійснюють реєстрацію та об лік рухомого та нерухомого м айна, та даних інвентаризаці ї.

За результатами розгляду в судовому засіданні звіту лі квідатора та ліквідаційного балансу суд визнає їх такими , що підлягають затвердженню , а підприємство-банкрут - лі квідації, оскільки в силу п.2 с т. 32 Закону України “Про відно влення платоспроможності бо ржника або визнання його бан крутом”, якщо за результатам и ліквідаційного балансу піс ля задоволення вимог кредито рів не залишилося майна, госп одарський суд виносить ухвал у про ліквідацію юридичної о соби-банкрута.

Зауважень та заперечень ст осовно проведення ліквідаці йної процедури до суду не над ходило.

З огляду на викладене суд пр иймає ухвалу про ліквідацію боржника.

Розглянувши в судовому зас іданні клопотання ліквідато ра про затвердження оплати п ослуг арбітражного керуючог о в розмірі двох мінімальних заробітних плат щомісяця та звіту про відшкодування вит рат арбітражного керуючого Мензаренко О.І. у сумі 1712 2,80 грн. та інші матеріали справ и, заслухавши пояснення лікв ідатора, суд встановив:

Згідно з ч.12 ст.3-1 Закону Укра їни „Про відновлення платосп роможності боржника або визн ання його банкрутом” (надалі - Закон) оплата послуг арбіт ражного керуючого (розпорядн ика майна, керуючого санаціє ю, ліквідатора) за кожен місяц ь здійснення своїх повноваже нь встановлюється та виплачу ється в розмірі, встановлено му комітетом кредиторів і за твердженому господарським с удом, якщо інше не встановлен о цим Законом, але не менше дво х мінімальних заробітних пла т та не більше середньомісяч ної заробітної плати керівни ка боржника за дванадцять мі сяців його роботи перед пору шенням провадження у справі про банкрутство.

Відповідно до приписів ч.14 с т.3-1 Закону України „Про відно влення платоспроможності бо ржника або визнання його бан крутом” звіт про оплату посл уг, відшкодування витрат арб ітражного керуючого затверд жується рішенням комітету кр едиторів та ухвалою господар ського суду.

Понесені витрати арбітраж ного керуючого Мензаренко Ю. М. підтвердженні доданими до клопотання матеріалами.

Керуючись ст. 3-1, ст.32, п.6 ст.40, ст .52 Закону України „Про віднов лення платоспроможності бор жника або визнання його банк рутом”, господарський суд

У Х В А Л И В :

1. Скаргу УПФУ у Волнов аському р-ні від 23.02.12 №6779/06 на без діяльність ліквідатора - арб ітражного керуючого Мензаре нка Ю.М. залишити без задоволе ння.

2. Затвердити звіт лікв ідатора та ліквідаційний бал анс Комунального підприємст ва „ПРОМЕТЕЙ” Оленівської се лищної Ради” смт. Оленівка, Во лноваський район (код ЄДРПОУ 34782733), що зареєстроване за адрес ою: 85710, Донецька область, Волно васький район, смт.Оленівка, м -н Новий, 1-а.

3. Затвердити оплату по слуг арбітражного керуючого Мензаренко Ю.М. в розмірі двох мінімальних заробітних плат щомісяця та звіт про відшкод ування витрат арбітражного к еруючого Мензаренко Ю.М. у сум і 17122,80грн.

4. Юридичну особу - Ком унальне підприємство „ПРОМЕ ТЕЙ” Оленівської селищної Ра ди” смт. Оленівка, Волноваськ ий район - ліквідувати.

5. Провадження по справ і - припинити.

6. Ухвалу направити орг ану, який здійснив державну р еєстрацію банкрута, органу д ержавної статистики для викл ючення підприємства - банкр ута з Єдиного державного реє стру підприємств та організа цій України, власнику, органу державної податкової служби за місцем знаходження банкр ута, державному реєстратору та органу ДВС.

Суддя Попов О.В.

Вик тел.

Надруковано примірників - :

господарському суду Донец ької області - ,

сторонам - ,

Дата ухвалення рішення05.04.2012
Оприлюднено12.04.2012
Номер документу22501874
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання банкрутом арбітражний керуючий Менз аренко Ю.М.

Судовий реєстр по справі —42/183б

Ухвала від 18.11.2013

Господарське

Господарський суд Донецької області

О.В. Попов

Ухвала від 10.10.2013

Господарське

Господарський суд Донецької області

О.В. Попов

Ухвала від 26.09.2013

Господарське

Господарський суд Донецької області

О.В. Попов

Ухвала від 12.12.2013

Господарське

Господарський суд Донецької області

О.В. Попов

Ухвала від 04.09.2013

Господарське

Господарський суд Донецької області

О.В. Попов

Ухвала від 30.07.2013

Господарське

Господарський суд Донецької області

О.В. Попов

Ухвала від 28.05.2013

Господарське

Господарський суд Донецької області

О.В. Попов

Ухвала від 03.04.2013

Господарське

Господарський суд Донецької області

Попов О.В.

Ухвала від 05.05.2014

Господарське

Господарський суд Донецької області

О.В. Попов

Ухвала від 20.02.2014

Господарське

Господарський суд Донецької області

О.В. Попов

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні