Постанова
від 10.10.2006 по справі а33/194-06
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

А33/194-06

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

10.10.06р.

Справа № А33/194-06

За позовом:  Управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровському районі Дніпропетровської області, смт. Ювілейне Дніпропетровського району Дніпропетровської області 

до   відповідача: товариства з обмеженою відповідальністю науково-виробничого підприємства "Сокіл", с. Дослідне Дніпропетровського району Дніпропетровської області 

про:  стягнення 5 669 грн. 07 коп.

Господарський суд  Дніпропетровської області в складі головуючого -  судді Разіної Т.І. при секретарі Калмикові М.Ю. розглянувши у відкритому судовому засіданні вказану справу

за участю осіб, які брали участь у розгляді справи:

від позивача: Ботаніна М.В. за довіреністю № 2786/07-23 від 18.08.06р.

від відповідача: не з'явився 

в засіданні приймали участь: -

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровському районі, Дніпропетровської області звернувся до господарського суду Дніпропетровської області з адміністративним позовом до ТОВ НВП "Сокіл" про стягнення  5669 грн. 07 коп. заборгованості зі сплати страхового збору та судові витрати по справі.

Представник позивача позов підтримав та просить його задовольнити.

Відповідач або його представник в попереднє судове засідання не з'явився, причини неявки суду не повідомив. Про час і місце розгляду справи був повідомлений судом належним чином –повідомлення  про вручення поштового відправлення  № 6452944.

Дослідивши письмові докази та допитавши представника   позивача,  суд вважає, що позов підлягає задоволенню,  виходячи з наступного:

В засіданні встановлено, що відповідач зареєстрований в управлінні Пенсійного фонду України    як платник страхових внесків на загальнообов'язкове  державне пенсійне  страхування.

Відповідно до п.4 ч.2 статті 17 Закону України „Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування” від 09.07.2004р. № 1058-ІV страхувальники зобов'язані подавати звітність територіальним органам Пенсійного фонду у строки, в порядку та за формою, встановленими Пенсійними фондом (розрахунок за страхуванням).

Розрахунок подається за базовий звітній період, що дорівнює календарному місяцю, - не пізніше ніж через 20 календарних днів із дня закінчення цього періоду.  Платники страхових внесків мають право не пізніше ніж за 10 днів до закінчення строку подання документів надіслати їх органу Пенсійного фонду поштою з повідомленням про вручення за порядком оформлення зазначених поштових відправлень, установленим кабінетом міністрів України.

             Відповідно до  п.п. 9.1, 9.3.5. Інструкції про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України, затвердженого постановою правління Пенсійного фонду України 19.12.2003  N 21-1 до страхувальників за порушення норм  законодавства  про загальнообов'язкове    державне    пенсійне    страхування,    яке контролюється органами Пенсійного фонду,  застосовуються фінансові санкції відповідно до Закону України „Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування” від 09.07.2004р. №1058-ІV. За  неподання,  несвоєчасне  подання,  подання  не  за встановленою  формою  або  подання  недостовірних  відомостей,  що використовуються  в  системі  персоніфікованого  обліку  та  іншої звітності,  передбаченої  законодавством,  до  органів  Пенсійного фонду  накладається  штраф  у  розмірі 10 відсотків суми страхових внесків,  які були сплачені або підлягали  сплаті  за  відповідний звітний  період,  за  кожний  повний  або неповний місяць затримки подання   відомостей,   звітності,    але    не    менше    десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Відповідно до п. 5 ч. 9 статті 106 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування"  № 1058-IV 09.07.2003 р. виконавчі  органи   Пенсійного   фонду   застосовують   до страхувальників такі фінансові санкції:  за   неподання,   несвоєчасне   подання,   подання  не  за встановленою  формою  або  подання  недостовірних  відомостей,  що використовуються  в  системі  персоніфікованого  обліку  та  іншої звітності,  передбаченої законодавством, до територіальних органів Пенсійного  фонду  накладається  штраф у розмірі 10 відсотків суми страхових внесків,  які були  сплачені  або  підлягали  сплаті  за відповідний  звітний період,  за кожний повний або неповний місяць затримки  подання  відомостей,  звітності,  але  не  менше  десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

          Відповідно до п. 3 ст. 106  Закону   України „Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування”  територіальні органи Пенсійного фонду за формою і в строки визначені правлінням Пенсійного фонду надсилають страхувальникам, які мають недоїмку вимоги про ї сплату.  Про нарахування пені та накладення штрафів,  передбачених частинами  дев'ятою   цієї   статті,   посадові   особи виконавчих  органів  Пенсійного  фонду  в  порядку,  встановленому правлінням Пенсійного фонду,  виносять рішення, які протягом трьох робочих  днів  із  дня  їх  винесення надсилаються страхувальнику.

          Із матеріалів справи вбачається, що  відповідачем  надавались до управління   розрахунки суми страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування, що підлягають сплаті з 01.10.2005 по 01.06.2006 року  самостійно визначені  на загальну суму  879 грн. 48 коп.

          Вимога про сплату боргу  підприємством   оскаржена не була,  зобов'язання в сумі  879 грн. 48 коп.  не  сплачено.

На день винесення судового  рішення  заборгованість  відповідача  перед ПФУ становить  5669 грн. 07 коп., яка складається із заборгованості по внескам в сумі 879 грн. 48 коп.  та 4789 грн. 59 коп.  нарахованої фінансової санкції за неподання відомостей та звітності до СПОВ.

Враховуючи викладене, суд прийшов до висновку про задоволення позову.

Керуючись ст.ст. 121, 158-163, 167 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

                                                                ПОСТАНОВИВ:

          Адміністративний позов задовольнити.

           Стягнути з товариства з обмеженою відповідальністю науково-виробничого підприємства "Сокіл" (52071, с. Дослідне Дніпропетровського району Дніпропетровської області, вул. Теплична, 23; код 32010643) на користь    управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровському районі Дніпропетровської області   (52005, смт. Ювілейне Дніпропетровського району Дніпропетровської області,   вул. Теплична, 23; код 21928522)   

5 669 грн. 07 коп. заборгованості.

            Видати виконавчий лист.

Заяву про апеляційне оскарження постанови суду може бути подано протягом 10 днів з дня її проголошення.

          Постанова може бути оскаржена  протягом 20 днів  після подання заяви про апеляційне оскарження до апеляційного господарського суду Дніпропетровської області  через господарський суд Дніпропетровської області.

Постанова набирає законної сили відповідно до ст. 254 Кодексу адміністративного судочинства  України та може бути оскаржена у порядку та строки, встановлені ст. 186 Кодексу адміністративного судочинства  України.

Суддя                                                                                                                                    Т. Разіна

Дата ухвалення рішення10.10.2006
Оприлюднено22.08.2007

Судовий реєстр по справі —а33/194-06

Ухвала від 11.09.2006

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Разіна Т.І.

Ухвала від 20.09.2006

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Разіна Т.І.

Ухвала від 03.10.2006

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Разіна Т.І.

Постанова від 10.10.2006

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Разіна Т.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні