Ухвала
від 10.04.2012 по справі 38/5005/16918/2011
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УКРАЇНА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

10.04.12р. Справа № 38/5005/16918/2011

Суддя господарського суд у Дніпропетровської області Бондарєв Е.М.

при секретарі судового за сідання Казаровій А.Г.

за участю представників ст орін:

від кредитора - ОСОБА_1, п редставник за довіреністю № 22/02 від 22.02.12р.

від боржника - не з'явивс я

розглянувши справу

за заявою товариства з о бмеженою відповідальністю "І нфо-Комп", м. Дніпропетровськ

до боржника товариства з обмеженою відповідальніст ю "За-Стройбут", м. Дніпропетро вськ, Ленський район, проспек т Калініна, буд. 52 (ЄДРПОУ 36906548)

про визнання банкрутом

ВСТАНОВИВ:

Провадження у справі про банкрутство товариства з об меженою відповідальністю "За-Стройбут", м. Дніпропетровс ьк, Ленінський район, проспек т Калініна, буд. 52, порушено 09.12.11р . за заявою товариства з обмеж еною відповідальністю "Інфо- Комп", м. Дніпроп етровськ.

Підставою для звернення до суду із заявою про порушення провадження у справі вказан о те, що у кредитора непогашен і безспірні вимоги до боржни ка на суму 13 332, 00 грн., що підтверд жується простим векселем АА № 1737036 від 15.08.2011 року.

Постановою від 22.12.11р. боржник а визнано банкрутом, відкрит а ліквідаційна процедура у с праві, призначено ліквідатор а ініціюючого кредитора това риство з обмеженою відповіда льністю "Інфо-Комп" (49000, м. Дніпро петровськ, вул. Фрунзе, буд. 4, код ЄДРПОУ 36727323).

Відповідно до ст.4-1 Господар ського процесуального кодек су України господарські суди розглядають справи про ба нкрутство у порядку провадж ення, передбаченому цим Код ексом, з урахуванням особлив остей, встановлених Законом України "Про відновлення пл атоспроможності боржника або визнання його банкру том".

15.03.12р. на затвердження до госп одарського суду Дніпропетро вської області надійшов звіт про проведену роботу з додат ками № 07/03-12/01 від 07.03.2012 року та лікв ідаційний баланс ліквідатор а.

Відповідно до вимог ч.ч. 1, 5 ст .52 Закону України "Про відновл ення платоспроможності бо ржника або визнання його банкрутом" (надалі - Закон) у р азі, якщо громадянин-підприє мець - боржник або керівні орг ани боржника - юридичної особи відсутні за її мі сцезнаходженням, або у разі н енадання боржником протягом року до органів державної п одаткової служби згідно із законодавством податкових декларацій, документів бух галтерської звітності, а та кож за наявності інших озна к, що свідчать про відсутні сть підприємницької діяльн ості боржника, заява про пор ушення справи про банкрутств о відсутнього боржника може бути подана кредитором неза лежно від розміру його вимо г до боржника та строку викон ання зобов'язань. Ліквідатор письмово повідомляє про виз нання господарським судом в ідсутнього боржника банкрут ом усіх відомих йому кредито рів відсутнього боржника, я кі в місячний строк з дня о держання повідомлення можу ть направити ліквідатору з аяви з вимогами до банкрута.

Отже, законодавством перед бачено особливу процедуру вс тановлення всіх відомих лікв ідатору кредиторів зі ст.52 Зак ону, яка є спеціальною по відн ошенню до загальних процедур банкрутства. До таких потенц ійних кредиторів належать ор гани податкової служби, фонд и соціального страхування та їх повідомлення ліквідаторо м здійснюється шляхом надісл ання письмових повідомлень т аким кредиторам.

Статтею 52 Закону не передба чає публікації в офіційних д рукованих органах оголошенн я про визнання боржника банк рутом, у зв'язку з чим, ліквіда тором не здійснювалось таке оголошення.

В результаті ліквідаційно ї процедури ліквідатором вст ановлена та підтверджена кре диторська заборгованість:

- товариство з обмеженою від повідальністю "Інфо-Комп", м. Д ніпропетровськ на суму 13 332,00 гр н.

Згідно довідок КП "Дніпропе тровське МБТІ" №1544 від 03.02.2012 р., Дн іпропетровської регіональн ої філії державного підприєм ства "Центр державного земел ьного кадастру" № 14/2246-14 від 22.02.2012р., ВРЕР роботи ДАІ з обслуговув ання м. Дніпропетровськ та Со лонянського району № 1 підпор ядкований ГУМВС України в Дн іпропетровській області №14/1Р ЕР-367 від 31.01.12р., Інспекції Держав ного технічного нагляду Дніп ропетровської обласної держ авної адміністрації № 297-02-13 від 07.02.12р. за боржником нерухомого майна, автотранспортних зас обів, сільськогосподарської техніки, земельних ділянок н е зареєстровано.

На запити ліквідатора отри мані відповіді Ленінської ра йонної виконавчої дирекції Ф онду соціального страхуванн я з тимчасової втрати працез датності, відділення викона вчої дирекції Фонду соціальн ого страхування від нещасних випадків на виробництві та п рофесійних захворювань Укра їни в м. Дніпропетровську Дні пропетровської області, Упра вління пенсійного фонду Укра їни в Ленінському районі м. Дн іпропетровська, Ленінського районного центру зайнятості , Ленінського відділу держав ної виконавчої служби Дніпро петровського міського управ ління юстиції про відсутніст ь заборгованості банкрута та виконавчих проваджень на ви конанні.

В листі державної податков ої інспекції в Ленінському м . Дніпропетровська від 19.01.2012 рок у було прохання зобов'язати л іквідатора надати державній податковій інспекції у Лені нському районі м. Дніпропетр овська документи фінансовог о-господарської діяльності і бухгалтерського обліку ТОВ "За-Стройбут" за період його ді яльності та прийняти рішення в межах справи про ліквідаці ю ТОВ "За-Стройбут" врахувати н еобхідність надання ДПІ у Ле нінському районі м. Дніпропе тровська часу для проведення позапланової перевірки ТОВ "За-Стройбут".

Згідно листа Державної под аткової інспекції у Ленінськ ому районі м. Дніпропетровсь ка від 10.02.2012 № 3614/10/24-051 рахунки борж ника є закритими.

Слід зазначити, що відповід но до п. 78.1.7 ст. 78 Податкового код ексу України від 02.12.2010 р. № 2755-VІ, п. 6 ч. 6 ст. 11-1 Закону України "Про де ржавну податкову службу" від 04.12.1990 р. № 509-ХІІ (із наступними змі нами та доповненнями), п. 3 Указ у Президента України "Про дея кі заходи з дерегулювання пі дприємницької діяльності" ві д 23.07.1998 р. № 817/98 (із наступними змін ами та доповненнями) докумен тальна позапланова виїзна пе ревірка здійснюється за наяв ності хоча б однієї з передба чених у п. 78.1 ст. 78 Податкового ко дексу України обставин, зокр ема, якщо розпочато процедур у реорганізації юридичної ос оби (крім перетворення), припи нення юридичної особи або пі дприємницької діяльності фі зичної особи - підприємця, п орушено провадження у справі про визнання банкрутом плат ника податків або подано зая ву про зняття з обліку платни ка податків.

Пунктом 11.2. Порядку обліку пл атників податків і зборів, за твердженого Наказом ДПА Укра їни від 22.12.2010 р. № 979, зареєстрован ого в Міністерстві юстиції У країни 30.12.2010 р. за №1439/18734, передбаче но, що у зв'язку з припиненням платника податків органи дер жавної податкової служби роз починають та проводять проце дури, передбачені цим розділ ом, у разі одержання хоча б одн ого з таких документів (відом остей), зокрема, судових рішен ь або відомостей з Єдиного де ржавного реєстру, іншої інф ормації щодо прийняття судо м рішень про порушення пров адження у справі про банкр утство чи визнання

банкрутом платника подат ків, порушення справи або пр ийняття рішення судом про пр ипинення юридичної особи, в изнання недійсною державно ї реєстрації чи установчих д окументів платника податків , зміну мети установи, реорган ізацію платника податків.

Відповідно до п.11.3. Порядку обліку платників податків і зборів, затвердженого Наказо м ДПА України від 22.12.2010 р. № 979, заре єстрованого в Міністерстві ю стиції України 30.12.2010 р. за № 1439/18734, у разі отримання документів з гідно з пунктом 11.2 цього розді лу та/або якщо розпочато проц едуру реорганізації юридич ної особи (крім перетворення ), припинення юридичної особ и або підприємницької діяльн ості фізичної особи - підприє мця, порушено провадження у с праві про визнання банкрутом платника податків або подан о заяву про зняття з обліку платника податків, органом державної податкової служби приймається рішення про про ведення документальної поз апланової перевірки платни ка податків, який перебуває на обліку в такому органі. При значається перевірка, яку ві дповідні підрозділи розпоч инають протягом місяця після одержання того документа, що надійшов до органу державно ї податкової служби першим.

Статтею 16 Закону України "Пр о державну реєстрацію юридич них осіб та фізичних осіб-під приємців" передбачено, що з ме тою забезпечення органів дер жавної влади та учасників ци вільного обороту достовірно ю інформацією про юридичних осіб та фізичних осіб (підпри ємців) створюється ЄДР, який м істить відомості щодо місцез находження юридичної особи, дати та номеру записів про вн есення змін до нього, дати вид ачі або зміни свідоцтва про д ержавну реєстрацію, дані про установчі документи, дати та № записів про внесення змін д о них, про відсутність юридич ної особи за її місцезнаходж енням, тощо.

Відповідно до вимог ст.17 Зак ону України "Про державну реє страцію юридичних осіб та фі зичних осіб-підприємців", яки й набув чинності з 01.07.04р., в ЄДР м істяться відомості про відсу тність юридичної особи за її місцезнаходженням, про відс утність підтвердження відом остей про юридичну особу, а та кож відомості про зарезервов ані найменування юридичних о сіб.

Відповідно до вимог ч.ч.1, 3 ст .18 Закону України "Про державн у реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців ", якщо відомості, які підлягаю ть внесенню до ЄДР були внесе ні до нього, то такі відомості вважаються достовірними і м ожуть бути використані в спо рі з третьою особою, доки до ни х не внесено відповідних змі н. Якщо відомості, які підляга ють внесенню до ЄДР, не були до нього внесені, вони не можуть бути використані в спорі з тр етьою особою. Вказаний Закон , також, визначає порядок внес ення до ЄДР записів про відсу тність юридичної особи за її місцезнаходженням, які здій снюються державним реєстрат ором (п.7 ст.19 вищевказаного зак ону).

Згідно з ч.8 ст.19 Закону Украї ни "Про державну реєстрацію ю ридичних осіб та фізичних ос іб-підприємців", до ЄДР внесен о запис про відсутність юрид ичної особи за її місцезнахо дженням.

Божник за юридичною адресо ю відсутній, фактична адреса не відома. В підтвердження ві дсутності керівних органів б оржника- юридичної особи за місцезнаходженням кредитор ом подано довідку з Єдиного д ержавного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підпри ємців № 12159103 станом на 07.12.11р. стату с відомостей про юридичну ос обу боржника - відсутність юр идичної особи за місцезнаход ження. У зв'язку з чим виявити майно, провести інвентаризац ію активів боржника, витребу вати бухгалтерську документ ацію у посадових осіб, неможл иво та не дозволяє здійснити дії з розшуку дебіторів та зі стягнення дебіторської забо ргованості.

Виходячи з вимог ч.2 ст.34 Госп одарського процесуального к одексу України та Закону Укр аїни "Про державну реєстраці ю юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців", суд вважає , що ліквідатор надав суду дос татньо доказів про відсутніс ть боржника за адресою місце знаходження, повно відобрази в обставини справи, додав від повідні документи до звіту.

Ліквідатором наданий прос тий вексель серії АА 1737036 від 15.08.1 1р. на суму 13332,00 грн., який з мо менту пред'явлення його кред итором до платежу боржником втратив статус цінного папер у, у зв'язку з реалізацією осно вного передбаченого ним прав а на отримання платежу, в пода льшому був опротестований із вчиненням виконавчого напис у, виконавче провадження з пр имусового виконання його бул о закінчено через неможливіс ть

виконання. За таких обстав ин, вказаний вексель не може в важатися активом боржника, з а рахунок якого можуть бути з адоволені вимоги його кредит орів.

В ліквідаційному балансі ліквідатором відображено ак тиви банкрута та пасив, який в иявлений в ліквідаційній про цедурі.

Наданий реєстр вимог креди торів, який підтверджує визн ані грошові вимоги ліквідато ром у справі.

Майна, грошових коштів та ін ших активів, що належить банк руту, не виявлено. У зв'язку з т им, що активів банкрута не вия влено, задоволення вимог кре диторів не відбувалось.

Згідно п.6 ст.31 Закону України "Про відновлення платоспром ожності боржника або визнанн я його банкрутом" вимоги не за доволені за недостатністю ма йна, вважаються погашеними.

Згідно п.2 ст.32 Закону України "Про відновлення платоспром ожності боржника або визнанн я його банкрутом", якщо за резу льтатами ліквідаційного бал ансу після задоволення вимог кредиторів не залишилося ма йна, господарський суд винос ить ухвалу про ліквідацію юр идичної особи-банкрута.

Розглянувши звіт ліквідат ора, ліквідаційний баланс, за слухавши у судовому засіданн і представника ініціюючого к редитора та ліквідатора, суд знаходить достатньо підстав щодо затвердження ліквідаці йного балансу та ліквідації юридичної особи-банкрута.

За результатами ліквідаці йного балансу у банкрута від сутнє майно, тому слід прийня ти рішення про ліквідацію юр идичної особи банкрута.

Згідно п.6 ст.40 Закону України "Про відновлення платоспром ожності боржника або визнанн я його банкрутом" провадженн я у справі про банкрутство пі длягає припиненню, якщо затв ерджено звіт ліквідатора у п орядку, передбаченому ст.32 цьо го Закону.

Керуючись ст.86 Господарсько го процесуального кодексу Ук раїни, ст.ст.22-32, п.6 ст.40, ст.52 Закон у України "Про відновлення пл атоспроможності боржника аб о визнання його банкрутом", су д, -

УХВАЛИВ:

Затвердити ліквідаційний баланс та звіт ліквідатора товариства з обмеженою від повідальністю "За-Стройбут", м . Дніпропетровськ.

Ліквідувати юридичну особ у - товариство з обмежено ю відповідальністю "За-Стройбут", м. Дніпропетров ськ, Ленінський район, проспе кт Калініна, буд. 52, ко д ЄДРПОУ 36906548.

Згідно п.6 ст.31 Закону Україн и "Про відновлення платоспро можності боржника або визнан ня його банкрутом" вважати по гашеними вимоги:

- товариство з обмеженою ві дповідальністю "Інфо-Комп", м. Дніпропетровськ на суму 13 332, 00 г рн.

Припинити повноваження лі квідатора у справі №5005/16918/2011 п ро банкрутство товариства з обмеженою відповідальністю "За-Стройбут", м. Дніпропетров ськ ініціюючого кредитора то вариства з обмеженою відпові дальністю "Інфо-Комп" (49000, м. Дніпропетров ськ, вул. Фрунзе, буд.4, код ЄДРПО У 36727323).

Провадження у справі припи нити.

Згідно п.2 ст.32 Закону Ук раїни "Про відновлення плато спроможності боржника або ви знання його банкрутом" копію цієї ухвали направити орг ану, який здійснив державну р еєстрацію юридичної особи - банкрута, та органам держа вної статистики для виключе ння юридичної особи з Єдино го державного реєстру підпри ємств та організацій Украї ни, а також власнику (органу , уповноваженому управляти майном), органам державної податкової служби за місцезн аходженням банкрута.

Суддя Е.М. Бондарєв

Дата ухвалення рішення10.04.2012
Оприлюднено17.04.2012
Номер документу22603077
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання банкрутом

Судовий реєстр по справі —38/5005/16918/2011

Ухвала від 20.03.2012

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Бондарєв Едуард Миколайович

Ухвала від 10.04.2012

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Бондарєв Едуард Миколайович

Постанова від 22.12.2011

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Бондарєв Едуард Миколайович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні