Ухвала
від 12.03.2012 по справі 02-03/200/10
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

02-03/200/10

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

 01032, м. Київ, вул. Комінтерну, 16                                        тел. 235-24-26

УХВАЛА

"12" березня 2012 р.                                                    Справа № 02-03/200/10

  Суддя  Привалов А.І., розглянувши позовні матеріали

за позовом                      приватного акціонерного товариства Київське обласне дилерське підприємство «Агросервіс»(07454, Київська область, Броварський район, с. Требухів, вул. Кільцева дорога, 1-А; код 20571354)    

до                              приватного підприємства «Броварська сільгоспхімія»(07454, Київська область, Броварський район, с. Требухів, вул. Кільцева дорога, 1; код 05489342)  

про                              визнання права власності та усунення перешкод у користуванні майном  

                                                            

                                                            ВСТАНОВИВ:

Приватне акціонерне товариство «Київське обласне дилерське підприємство «Агросервіс» звернулось до господарського суду Київської області з позовом до приватного підприємства «Броварська сільгоспхімія»з вимогами визнати право власності на майно, а саме: приміщення ГСМ, площею 11,4 кв.м.; склад, площею 159,0 кв.м., склад, площею 82,5 кв.м., розташоване за адресою: Київська область, Броварський район, с. Требухів, вул. Кільцева дорога, 1-а та зобов'язати приватне підприємство «Броварська сільгоспхімія»усунути перешкоди у користуванні приватним акціонерним товариством Київське обласне дилерське підприємство «Агросервіс»вищезазначеним майном.

Розглянувши подану позовну заяву, господарський суд встановив, що вона не відповідає вимогам розділу VIII Господарського процесуального кодексу України, та підлягає поверненню без розгляду, виходячи з наступного.

Відповідно до п. 3 ч. 1 ст. 57 Господарського процесуального кодексу України, до позовної заяви додаються документи, які підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі.

Відповідно до ч. 1 ст. 4 Закону України «Про судовий збір», який набрав чинності 01.11.2011 р., судовий збір справляється у відповідному розмірі від мінімальної заробітної плати у місячному розмірі, встановленої законом на 1 січня календарного року, в якому відповідна заява або скарга подається до суду, - у відсотковому співвідношенні до ціни позову та у фіксованому розмірі.

Відповідно до ч. 3 ст. 6 Закону України «Про судовий збір», за подання позовної заяви, що має одночасно майновий та немайновий характер, судовий збір сплачується за ставками, встановленими для позовних заяв майнового та немайнового характеру.  

Згідно з підпунктами 1, 2 пункту 2 ст. 2 цього ж Закону, ставки судового збору за подання до господарського суду позовної заяви майнового характеру встановлюються у розмірах - 2 відсотки ціни позову, але не менше 1,5 розміру мінімальної заробітної плати та не більш 60 розмірів мінімальних заробітних плат, а за подання позовної заяви немайнового характеру - 1 розмір мінімальної заробітної плати.

Як вбачається з позовної заяви, при звернені до суду заявником, як доказ сплати судового збору, надане платіжне доручення № 33 від 06.03.2012 р. зі сплатою судового збору в сумі 1609,50 грн., тобто за вимогою майнового характеру, проте як заявником не дотримано вимог Закону щодо оплати судовим збором вимоги немайнового характеру, а саме: усунення перешкод у користуванні майном.

Згідно із пунктом 4 частини першої ст. 63 ГПК України, суддя повертає позовну заяву і додані до неї документи без розгляду, якщо у позовній заяві не подано доказів сплати судового збору у встановлених порядку та розмірі.

Відповідно до ст. 56 ГПК України, із змінами, внесеними Законом України «Про внесення змін до статті 56 Господарського процесуального кодексу України щодо порядку надсилання копії позовної заяви»№ 3382-ІV від 19.05.2011 р., позивач, прокурор чи його заступник зобов'язані при поданні позову надіслати сторонам копії позовної заяви та доданих до неї документів відповідно до кількості відповідачів та третіх осіб листом з описом вкладення.

Згідно з пунктом 2 частини першої ст. 57 ГПК України, до позовної заяви додаються документи, що підтверджують відправлення відповідачеві копії позовної заяви і доданих до неї документів.

В порушення зазначених норм права, матеріали поданої позовної заяви не містять опису вкладення у цінний лист, що не дає можливості суду надати оцінку, чи були надіслані іншій стороні копії позовних матеріалів.   

Пунктом 6 ч. 1 ст. 63 ГПК України встановлено, що суддя повертає позовну заяву і додані до неї документи без розгляду, якщо до позовної заяви не додано доказів надіслання відповідачеві копії позовної заяви і доданих до неї документів.

За таких обставин, позовна заява не може бути прийнятою до розгляду господарським судом Київської області та підлягає поверненню заявнику без розгляду.

Враховуючи вищевикладене, керуючись Законом України «Про судовий збір», п.п. 4, 6 ч. 1 ст. 63, ст. 86 ГПК України, суд -

УХВАЛИВ:

Позовну заяву приватного акціонерного товариства Київське обласне дилерське підприємство «Агросервіс», разом з доданими до неї матеріалами, всього на 66 аркушах (в т.ч. оригінали платіжного доручення № 33 від 06.03.2012 р., фіскального чеку № 7036 від 06.03.2012 р.) повернути заявнику без розгляду.

Повернення позовної заяви не перешкоджає повторному зверненню з нею до господарського суду в загальному порядку після усунення допущених порушень.

 Суддя                                                                                Привалов А.І.

Дата ухвалення рішення12.03.2012
Оприлюднено18.04.2012
Номер документу22604483
СудочинствоГосподарське
Суть                              визнання права власності та усунення перешкод у користуванні майном &nbsp

Судовий реєстр по справі —02-03/200/10

Ухвала від 12.03.2012

Господарське

Господарський суд Київської області

Привалов А.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні