Постанова
від 09.04.2012 по справі 5016/168/2012 (9/5)
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МИКОЛАЇ ВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

=======================================================================

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

"09" квітня 2012 р. Справа № 5016/168/2012 (9/5)

Кредитор: Управління П енсійного фонду України в Це нтральному районі м. Миколає ва, 54030, м. Миколаїв, вул. Артилері йська, 19,

Боржник: Дочірнє підпр иємство Науковий центр соціа льного і кадрового розвитку “Темп” Відкритого акціонерн ого товариства “Науково-досл ідний центр “Темп”, 54001, м. Микол аїв, вул. Спаська, 68, код ЄДРПОУ 14315670,

Державний реєстратор: Виконавчий комітет Миколаїв ської міської ради, 54027, м. Микол аїв, вул. Адміральська, 20,

Головне управління юстиці ї у Миколаївській області, 54020, м. Миколаїв, вул. 8-Березня, 107,

Суддя Давченко Т.М.

Представники:

Від кредитора: ОСОБА_1, д овіреність № 11344/08 від 14.11.2011р.;

Від боржника: представник н е з' явився

Суть спору: про банкр утство Дочірнього підприємс тва Наукового центру соціаль ного і кадрового розвитку “Т емп” Відкритого акціонерног о товариства “Науково-дослід ний центр “Темп”

Ухвалою господарського су ду Миколаївської області від 06.02.2012р. порушено провадження у справі про банкрутство Дочір нього підприємства Науковог о центру соціального і кадро вого розвитку “Темп” Відкрит ого акціонерного товариства “Науково-дослідний центр “Т емп” за ознаками ст. 52 Закону У країни «Про відновлення плат оспроможності боржника або в изнання його банкрутом», оск ільки останнє неспроможне по гасити заборгованість в сумі 42 193 грн. 05 коп., а також в зв' язку з тим, що керівні органи боржн ика - юридичної особи відсу тні за її місцезнаходженням.

Боржник відзиву в господар ський суд не надав, суму забор гованості не оспорив, не нада в доказів, які б свідчили про можливість погашення цієї з аборгованості. На підставі с т. 75 ГПК України справа розгля дається за наявними в ній док ументами.

Розглянувши матері али справи, заслухавши предс тавника кредитора, суд дійшо в висновку про задоволення з аяви виходячи з наступного.

Статтею 1 Закону про банкр утство визначено, що боржник - суб`єкт підприємницької д іяльності, неспроможний вико нати свої грошові зобов`язан ня перед кредиторами, у тому ч ислі зобов`язання щодо сплат и страхових внесків на загал ьнообов'язкове державне пенс ійне страхування та інші вид и загальнообов`язкового держ авного соціального страхува ння, податків і зборів (обов`яз кових платежів), протягом трь ох місяців після настання вс тановленого строку їх сплати .

Дочірнє підприємство Наук овий центр соціального і кад рового розвитку “Темп” Відкр итого акціонерного товарист ва “Науково-дослідний центр “Темп” зареєстроване як суб' єкт підприємницької діяльно сті - юридична особа Виконав чим комітетом Миколаївської міської ради, про що свідчить Довідка з Єдиного державног о реєстру юридичних осіб та ф ізичних особі - підприємців станом на 02.09.2012р., а отже боржни к є суб`єктом банкрутства.

Відповідно до п. 1 ст. 14, п. 1 ст. 15 З акону України “Про загально обов' язкове державне пенсі йне страхування” боржник є с трахувальником та платником страхових внесків на загаль нообов' язкове державне пен сійне страхування.

Матеріалами справи підтве рджена наявність безспірної кредиторської заборгованос ті Дочірнього підприємства Н аукового центру соціального і кадрового розвитку “Темп” Відкритого акціонерного тов ариства “Науково-дослідний ц ентр “Темп” перед Управління м Пенсійного фонду України в Центральному районі м. Микол аєва в загальній сумі 42 193 грн. 05 коп.

Згідно Довідці з Єдиного де ржавного реєстру юридичних о сіб та фізичних особі - підп риємців, 12.05.2008р. внесено інформа цію щодо відсутності Дочірнь ого підприємства Наукового ц ентру соціального і кадровог о розвитку “Темп” Відкритого акціонерного товариства “На уково-дослідний центр “Темп” за місцезнаходженням.

Відповідно до ч. 1 ст. 5 2 Закону України “Про відновл ення платоспроможності борж ника або визнання його банкр утом” у разі, якщо громадянин -підприємець - боржник або кер івні органи боржника - юри дичної особи відсутні з а її місцезнаходженням, або у разі ненадання боржником п ротягом року до органів держ авної податкової служби зг ідно із законодавством пода ткових декларацій, документ ів бухгалтерської звітност і, а також за наявності інши х ознак, що свідчать про ві дсутність підприємницької діяльності боржника, заява про порушення справи про бан крутство відсутнього боржни ка може бути подана кредито ром незалежно від розміру й ого вимог до боржника та стро ку виконання зобов'язань.

Таким чином, за результата ми розгляду заяви судом вста новлено, що заборгованість н е погашена, не може бути погаш ена повністю чи частково або списана з боржника не інакше як через процедуру визнання боржника банкрутом в порядк у, передбаченому Законом Ук раїни “Про відновлення плато спроможності боржника або ви знання його банкрутом”.

Письмовим клопотанн ям від 17.02.2012р. представник креди тора запропонував призначит и ліквідатором арбітражного керуючого Захар' єву Яну Ва силівну, яка надала згоду на т аке призначення і має ліцен зію, видану в установленому з аконом порядку (ліцензія АВ № НОМЕР_1 від 04.10.2011р.).

Кандидатура арбітражног о керуючого відповідає вимог ам ст. 3-1 Закону України “Про ві дновлення платоспроможност і боржника або визнання його банкрутом”, отже суд погоджу ється з цією кандидатурою.

В зв' язку з тим, що керівні органи боржника - юридичної особи відсутні за її місцезн аходженням, господарський су д вважає за можливе визнати б оржника банкрутом та відкрит и ліквідаційну процедуру.

Керуючись ст. 1, 3-1, 12, 22, 52 ЗУ “Пр о відновлення платоспроможн ості боржника або визнання й ого банкрутом”, -

ПОСТАНОВИВ:

1. Визнати Дочірн є підприємство Науковий цент р соціального і кадрового ро звитку “Темп” Відкритого акц іонерного товариства “Науко во-дослідний центр “Темп”, 54001, м. Миколаїв, вул. Спаська, 68, код ЄДРПОУ 14315670 - банкрутом.

2. Визнати грошові вим оги кредитора Управлін ня Пенсійного фонду України в Центральному районі м. Мико лаєва у сумі 42 193 грн. 05 коп

3. Відкрити ліквідацій ну процедуру.

4. Призначити ліквідатором Д очірнього підприємства Наук ового центру соціального і к адрового розвитку “Темп” Від критого акціонерного товари ства “Науково-дослідний цент р “Темп” арбітражного керуюч ого Захар' єву Яну Василівну , (АДРЕСА_1, ліцензія АВ № Н ОМЕР_1 від 04.10.2011р.).

Призначеному ліквідатору здійснити процедуру ліквіда ції боржника відповідно до в имог Закону України “Про від новлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”.

5. З моменту прийняття даної постанови припиняєтьс я підприємницька діяльність боржника, вважається таким, щ о настав строк виконання всі х грошових зобов' язань банк рута та зобов' язань щодо сп лати податків і зборів (обов' язкових платежів), припиняєт ься нарахування неустойки (ш трафу, пені), процентів, інших економічних санкцій по всіх видах заборгованості банкру та, скасовується арешт, накла дений на майно боржника, визн аного банкрутом, чи інші обме ження щодо розпорядження май ном такого боржника. Накладе ння нових арештів або інших о бмежень щодо розпорядження м айном банкрута не допускаєть ся.

6. Зобов' язати призначеног о ліквідатора повідомити пр о визнання боржника банкруто м всім відомим кредиторам ба нкрута із зазначенням строку пред' явлення кредиторами в имог до банкрута, та надати су ду для відома реєстр вимог кредиторів.

7. Постанова набирає з аконної сили з дня її прийнят тя.

8. Дану постанову надіслати на адресу кредито ра, боржника, ліквідатора, дер жавного реєстратора та Голов ного управління юстиції у Ми колаївській області.

Суддя Т.М.Давченко

Дата ухвалення рішення09.04.2012
Оприлюднено19.04.2012
Номер документу22604830
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5016/168/2012 (9/5)

Ухвала від 20.05.2013

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Давченко Т.М.

Ухвала від 08.04.2013

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Давченко Т.М.

Ухвала від 25.02.2013

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Давченко Т.М.

Ухвала від 02.11.2012

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Давченко Т.М.

Ухвала від 17.08.2012

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Давченко Т.М.

Ухвала від 14.05.2012

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Давченко Т.М.

Постанова від 09.04.2012

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Давченко Т.М.

Ухвала від 13.03.2012

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Давченко Т.М.

Ухвала від 06.02.2012

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Філінюк І.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні