Ухвала
від 05.04.2012 по справі 27/118б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

05.04.12 р. Справа № 27/118б

за заявою боржника Товариства з обмеженою відповідальністю „Торговий дім РДСВ» м.Єнакієве

про визнання банкрутом

арбітражний керуючий - Войтенко О.М.

Суддя С.С.Тарапата

Представники сторін:

від кредитора ТОВ „Компанія з управління активами „Ізі ЛайфВ» - ОСОБА_1. (за довір.).

від кредитора ТОВ «Артемівське ВКО здорового харчування «Еко продукт» - ОСОБА_2. (за довір.)

від боржника - Войтенко О.М. (ліквідатор), ОСОБА_3. (за довір.)

Господарським судом Донецької області ухвалою від 29.06.11р. порушена справа про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю „Торговий дім РДСВ» м.Єнакієве відповідно до ст.51 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» .

Постановою суду від 18.08.11р. ТОВ „Торговий дім РДСВ» м.Єнакієве визнано банкрутом, відкрита ліквідаційна процедура строком на 4 місяці до 18.12.11р., ліквідатором призначений Войтенко Олександр Миколайович.

24.01.12р. від ліквідатора до суду надійшов звіт ліквідатора від 01.11.11р., ліквідаційний баланс на 01.11.11р. та клопотання про затвердження звіту та ліквідаційного балансу.

Розгляд звіту ліквідатора судом відкладався у зв'язку з виниклою необхідністю.

26.03.12р. до суду через канцелярію надійшло клопотання ліквідатора про долучення до матеріалів справи додаткових документів, в тому числі кінцевого звіту ліквідатора від 21.03.12р., ліквідаційного балансу станом на 21.03.12р., протоколу засідання комітету кредиторів №6 від 21.03.12р. та інші.

28.03.12р. через канцелярію до господарського суду надійшли:

- від ліквідатора - додаткові пояснення б/н від 28.03.12р. до ліквідаційного балансу боржника станом на 21.03.12р.;

- клопотання кредитора - ТОВ «АВІ» м.Єнакієве вих.№42 від 27.09.12р., в якому кредитор просить затвердити ліквідаційний баланс та звіт ліквідатора, та розглянути справу без участі його представника;

- клопотання кредитора - ТОВ «Артемівське ВКО здорового харчування «Еко продукт» м.Артемівськ, в якому кредитор просить затвердити ліквідаційний баланс та звіт ліквідатора;

- клопотання кредитора - ТОВ «ЄДИНА ТОРГІВЕЛЬНА КОМПАНІЯ», в якому кредитор просить затвердити ліквідаційний баланс та звіт ліквідатора, та розглянути справу без участі його представника;

05.04.12р. до суду надійшли наступні документи:

- скарга ТОВ „Компанія з управління активами „ІЗІ ЛАЙФВ» , що діє від свого імені та за рахунок активів пайового венчурного інвестиційного фонду „ГАММАВ» недиверсифікованого виду закритого типу без номера від 05.04.12р., в якій скаржник просить визнати дії ліквідатора Войтенко О.М. неправомірними та припинити повноваження ліквідатора;

- від ліквідатора - додаткові пояснення б/н від 05.04.12р. та акт вибраковки автомобіля №1 від 22.08.11р. та №2 від 19.10.11р.

У наданій до суду скарзі №б/н від 05.04.12р. ТОВ „КУА „ІЗІ ЛАЙФВ» , просить визнати дії ліквідатора неправомірними та припинити повноваження ліквідатора. Заявлену скаргу скаржник обґрунтовує наступним:

1) В порушення Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» наявні в матеріалах справи заяви кредиторів подані на адресу ліквідатора без підтверджуючих документів та визнані ліквідатором; в порушення ч.9 ст.16 зазначеного Закону ліквідатором здійснений невірний розрахунок голосів для голосування на засіданнях комітету кредиторів та рішення прийняті на засіданнях комітету кредиторів не можуть вважатися законно прийнятими, крім того несвоєчасне визнання ліквідатором вимог скаржника позбавило його можливості приймати участь у роботі зборів (комітету) кредиторів, у зв'язку з чим були грубо порушені права кредитора;

2) Ліквідатором порушені вимоги підпункту 11.1 пункту 11 Інструкції по інвентаризації основних засобів, нематеріальних активів, товарно - матеріальних цінностей, грошових коштів і документів та розрахунків, затвердженої наказом Міністерства фінансів України за №69 від 11.08.1994р., та зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 26.08.1994р. за №202/412 р. щодо того, що проведення інвентаризації повинно здійснюватися відповідною комісією і не передбачає підписання відомостей про результати інвентаризації одноособово;

3) Повноваження ліквідатором виконувалися без врахування інтересів заставного кредитора, майно якого було реалізоване за першою пропозицією по ліквідаційній вартості без належного повідомлення кредитора, вимоги якого забезпечені заставою, про час, місце, умови продажу заставного майна окремим рекомендованим листом з повідомленням про вручення, що є порушенням вимог частини 5 ст.3-1 Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» ;

4) Ліквідатором не здійснені заходи щодо повернення дебіторської заборгованості банкрута, чим порушені норми ч.1 ст.25 вищевказаного Закону;

5) Ліквідатором не здійснені заходи, спрямовані на пошук, виявлення та повернення із чужого незаконного володіння майна банкрута, чим порушенні вимоги ч.1 ст.25 Закону;

6) Ліквідатором неправомірно віднесені до першої черги витрати на оплату послуг нотаріуса при оформленні договору купівлі - продажу та витрати по сплаті податку з доходів приватного нотаріуса, чим грубо порушена норма ст.31 цього ж закону.

Присутні в судовому засіданні ліквідатор та представник боржника за довіреністю висловили свої заперечення щодо викладеного у скарзі та просили суд відмовити ТОВ „КУА „ІЗІ ЛАЙФВ» у задоволенні даної скарги.

· Розглянувши в судовому засіданні 05.04.12р. скаргу ТОВ «КУА «ІЗІ ЛАЙФ», та інші матеріали справи, заслухавши представників сторін, суд встановив:

1) Посилання ТОВ «КУА «ІЗІ ЛАЙФ» на факт розгляду ліквідатором заяв кредиторів без надання ними первинних документів, суд визнає безпідставним з огляду на наступне:

Справа про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю „Торговий дім РДСВ» м.Єнакієве порушена 29.06.11р. за заявою ліквідатора на підставі ст.51 Закону України про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом». До заяви доданий проміжний ліквідаційний баланс та зазначені суми кредиторської заборгованості які визнаються ліквідатором. На вимогу суду, що викладена в ухвалі від 29.06.11р., ліквідатор додатково надав суду перелік кредиторів боржника та первинні документи в підтвердження кредиторської заборгованості. Надані документи містяться в матеріалах справи (том 2 та том 3 справи).

Таким чином ліквідатором розглянуті вимоги кредиторів за наявними у нього первинними документами, що не є порушенням чинного законодавства України.

Відповідно до ч. 4 ст.16 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» кредитори, у тому числі і органи державної податкової служби, інші державні органи..., мають на зборах кредиторів кількість голосів, пропорційну сумі вимог кредиторів, включених до реєстру вимог кредиторів, кратній тисячі гривень.

Згідно протоколу №48 від 12.10.11 р. сума вимог членів комітету кредиторів дорівнює 3 348 433,20 грн., що становить 3 348 голосів.

За результатами дослідження протоколів зборів комітету кредиторів суд зазначає, що розподіл голосів на комітеті кредиторів був зроблений ліквідатором в порушення вимог ст.16 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом». В той же час суд зазначає, що розмір голосів всіх членів комітету кредиторів був підрахований однаково. Таким чином такий розподіл голосів не вплинув на прийняття кредиторами рішень з розглянутих питань.

За таких обставин суд вважає, що в цій частині скарга підлягає задоволенню, але дане порушення не є підставою для припинення повноважень ліквідатора.

Згідно п. 6 ст.16 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» учасниками зборів кредиторів з правом вирішального голосу є кредитори, вимоги яких включені до реєстру вимог кредиторів.

Справа про банкрутство ТОВ „Торговий дім РДСВ» м.Єнакієве порушена 29.06.11р. за спрощеною процедурою на підставі ст.51 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», яка не передбачає необхідність затвердження судом реєстру вимог кредиторів та обрання комітету кредиторів. Ліквідатором за своїм власним бажанням проведені загальні збори кредиторів 17.10.11р. із числа кредиторів, які на той час були визнані ліквідатором та включені до реєстру вимог кредиторів, та обраний комітет кредиторів.

Як вбачається з матеріалів справи та встановлено в судовому засіданні на час проведення зборів та обрання комітету кредиторів ТОВ „КУА „ІЗІ ЛАЙФВ» ще не було визнано кредитором по справі, та саме з цих причин не був присутній на загальних зборах кредиторів 17.10.11р., на яких вирішено питання щодо обрання комітету кредиторів.

Суд зазначає, що Законом України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» не забороняється обрання нового складу комітету кредиторів на будь - якій стадії процедури банкрутства.

В той же час, як встановлено в судовому засіданні, скаржник в подальшому не звертався до ліквідатора з вимогою про скликання загальних зборів кредиторів та обрання нового складу комітету кредиторів.

2) Згідно ст. 25 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» ліквідатор з дня свого призначення здійснює інвентаризацію та оцінку майна банкрута згідно з законодавством.

Інвентаризація майна боржника була здійснена ліквідатором станом на 20.08.11р. до надходження заяв кредиторів, та обрання комітету кредиторів. На дату звернення ліквідатора із заявою до суду та на дату визнання боржника банкрутом інші працівники на підприємстві були відсутні, тому з цих причин інвентаризація проведена ліквідатором одноособово.

Таким чином, суд не вбачає порушень в діях ліквідатора щодо одноособового підписання відомостей про результати інвентаризації. До того ж на засіданні комітету кредиторів 19.10.11р. ліквідатором був узгоджений продаж майна боржника.

3) Склад ліквідаційної маси був затверджений ліквідатором 22.08.11р., про що членів комітету кредиторів було повідомлено на засіданні комітету кредиторів 19.10.11р.

Відповідно до п.1 ст. 29 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» майно, на яке звертається стягнення у ліквідаційній процедурі, оцінюється арбітражним керуючим у порядку, встановленому законодавством про оцінку майна, майнових прав та професійну оціночну діяльність.

Згідно ст.30 цього ж Закону після проведення інвентаризації та оцінки майна банкрута ліквідатор розпочинає продаж майна банкрута на відкритих торгах, якщо комітетом кредиторів не встановлено інший порядок продажу майна банкрута.

Згідно звіту про незалежну оцінку вказаного майна, проведену станом на 25.08.11р. ліквідаційна вартість промтоварної бази складає 60 458,00грн., в тому числі ПДВ 20%, що складає 10076,33грн. Згідно довідкі БТІ від 18.04.06р. інвентаризаційна вартість промтоварної бази, що купив боржник за договором купівлі - продажу, склала 8083,00 грн. Вказане приміщення було придбане боржником 19.05.06р. за ціною 10200,00грн.

На засіданні комітету кредиторів 19.10.11р. одноголосно було прийнято рішення про надання згоди ліквідатору на укладання простого договору купівлі - продажу промтоварної бази за ціною 60458,00 грн.

Стосовно посилання скаржника на порушення ліквідатором вимог ч.5 ст.3-1 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» суд зауважує на наступне:

Ст. 3-1 зазначеного Закону визначає повноваження саме арбітражного керуючого у справі про банкрутство. Ліквідатор Войтенко О.М. не є арбітражним керуючим та був призначений судом у даній справі як ліквідатор, що призначений рішенням засновників. Вказаний Закон не передбачає обов'язок ліквідатора повідомляти в ліквідаційній процедурі кредитора, вимоги якого забезпечені заставою, про час, місце та умови продажу заставного майна.

Крім того, відповідно до п.2 прикінцевих положень Закону України „Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо врегулювання відносин між кредиторами та споживачами фінансових послугВ» від 22.09.11р., дія цього закону не поширюється на кредитні договори, укладені до набрання ним чинності (до 16.10.11р.). Кредитний договір укладений боржником у 2007р., а договори іпотеки та застави у 2008р.

Таким чином, суд не вбачає порушень ліквідатором вимог Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» в частині порядку реалізації та продажу майна банкрута - промтоварної бази.

4) Всього дебіторська заборгованість боржника складає 2 333693,53 грн., з яких: ВАТ «Айс-маркет» - 630876,01грн., ЗАТ «Галичина - Нова» - 651025,19грн., ТОВ «Бумсіті» - 2300,04грн., ПП Луца М.В. - 2453,97грн., ПП Данії - 877,95грн., ТОВ «Рось Трейд» - 9142,11грн., ТОВ «Сарепта №1»16397,96грн., ТОВ «Обжора» - 27553,76грн., ТОВ «Сканія кредит Україна» - 167563,44грн., ТОВ «ЮК «Експерт та Партнери» - 900,00грн., Істомін - 9310,75грн., ТОВ «ЄТК» - 815292,35грн.

В результаті проведеної ліквідатором роботи з поверненню вказаної дебіторської заборгованості на рахунок боржника надійшли кошти у розмірі 60 563,00грн.

Дебіторська заборгованість банкрута у розмірі 1633880,98грн. до порушення справи про банкрутство була відступлена дебіторами: ЗАТ «Галичина - Нова», ТОВ «Сканія кредит Україна» та ТОВ «ЄТК» новому дебітору - ВАТ «Айс - Маркет» м.Єнакієве на підставі договорів відступлення права вимоги: №1/2 від 11.01.11р., №1/3 від 11.01.11р., 1/4 від 11.01.11р. Враховуючи що ВАТ «Айс - Маркет» м.Єнакієве також має заборгованість перед боржником за власними зобов'язаннями у розмірі 630876,01грн., загальна сума дебіторської заборгованості ВАТ «Айс - Маркет» м.Єнакієве перед боржником склала 2062880,95грн. Дана сума заборгованості визнана ліквідатором безнадійною з приводу того, що постановою господарського суду Донецької області від 22.08.11р. по справі №5/134Б ВАТ «Айс - Маркет» м.Єнакієве визнано банкрутом, та його кредиторська заборгованість значно перевищує його дебіторську заборгованість, та майна боржника недостатньо для задоволення вимог кредиторів. Даний факт зазначений у вказаній постанові господарського суду Донецької області по справі №5/134Б.

На засіданні комітету кредиторів 19.10.11р. одноголосно прийнято рішення про списання дебіторської заборгованості.

Таким чином, суд зазначає, що ліквідатором були проведені всі необхідні дії щодо стягнення дебіторської заборгованості боржника.

5) Згідно ст.25 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» ліквідатор з дня свого призначення вживає заходів, спрямованих на пошук, виявлення та повернення майна банкрута, що знаходиться у третіх осіб.

Ліквідатором проведена інвентаризація майна боржника та його реалізація, після чого отримані довідки: КП БТІ (вих. №16038 від 29.11.11р.) про відсутність нерухомості на праві власності у боржника, Єнакіївського МРЕО (вих. №9/11-14764 від 29.11.11р.) про відсутність зареєстрованих за банкрутом транспортних засобів, відділу Держкомзему у м.Єнакієве (вих. №2188 від 09.12.11р.) про припинення оренди земельної ділянки.

Наявність будь - якого майна боржника у третіх осіб скаржник суду не довів, даний факт ліквідатор в судовому засіданні спростував.

Таким чином, суд зазначає, що ліквідатором були проведені усі необхідні дії щодо виявлення майна банкрута.

6) Згідно ст. 30 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» ліквідатор зобов'язаний використовувати при проведенні ліквідаційної процедури тільки один рахунок боржника в банківській установі. Кошти, які надходять при проведенні ліквідаційної процедури, зараховуються на основний рахунок боржника. З основного рахунку проводяться такі виплати: поточні комунальні та експлуатаційні платежі; інші витрати, пов'язані із здійсненням ліквідаційної процедури.

Згідно п.6 договору купівлі - продажу від 20.10.11р. всі витрати за складання цього договору сплачує продавець. Отже, оскільки договір купівлі - продажу промтоварної бази був оформленій саме в ліквідаційній процедурі, такі витрати ліквідатором повинні сплачуватися у першу чергу.

Таким чином суд не вбачає порушень в діях ліквідатора щодо віднесення витрат на послуги нотаріуса в загальній сумі 2000,00грн. у першу чергу.

З огляду на вищевказане, скарга ТОВ „КУА „ІЗІ ЛАЙФВ» від 05.04.12р. без номера підлягає частковому задоволенню, в частині визнання неправомірними дій ліквідатора щодо розрахунку кількості голосів членів комітету кредиторів на засіданнях комітету кредиторів. В іншій частині скарги суд відмовляє.

· Розглянувши в судовому засіданні 05.04.12р. звіт ліквідатора, ліквідаційний баланс банкрута та інші матеріали справи, заслухавши ліквідатора та представників кредиторів, суд встановив:

На виконання вимог ст.25 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» в ході ліквідаційної процедури ліквідаторами проведені заходи, направлені на виявлення майна банкрута та погашення кредиторської заборгованості.

Так, ліквідатором проведена інвентаризація майна банкрута, сформована ліквідаційна маса, проведена оцінка та реалізація виявленого майна боржника.

В ході ліквідаційної процедури ліквідатором виявлено наступне майно: промтоварна база, автомобіль ВАЗ 2114, товари (безалкогольні напої, соки, холодні чаї), дебіторська заборгованість на суму 2333693,53грн.

Автомобіль визнаний не придатним для його експлуатації, у зв'язку з чим було прийнято рішення про його продаж у якості металобрухту. Безалкогольні напої, соки, холодні чаї були списані у зв'язку з закінченням терміну придатності, які в подальшому були знищені.

Промтоварна база реалізована за договором купівлі - продажу, автомобіль реалізований як металобрухт.

В результаті проведення роботи по поверненню дебіторської заборгованості отримано 60 536,00грн.

Питання стосовно списання активів та порядку їх продажу розглядалися на засіданні комітету кредиторів 19.10.11р.

За рахунок отриманих від реалізації майна грошових коштів повністю погашена заборгованість по заробітній платі, частково погашені вимоги кредитора ТОВ «КУА ІЗІ ЛАЙФ», що забезпечені заставою, та частково вимоги першої черги, пов'язані із проведенням ліквідаційної процедури.

В результаті проведеної роботи встановлено, що у банкрута недостатньо майнових активів, необхідних для задоволення кредиторської заборгованості, яка залишилася несплаченою , що підтверджено матеріалами справи та даними ліквідаційного балансу.

Відсутність майнових активів банкрута підтверджується матеріалами справи (довідка КП БТІ вих. №16038 від 29.11.11р., довідка Єнакіївського МРЕО вих. №9/11-14764 від 29.11.11р., довідка відділу Держкомзему у м.Єнакієве вих. №2188 від 09.12.11р. відповідних органів).

Комітетом кредиторів на засіданні 21.03.12р. (протокол засідання комітету кредиторів №6 від 21.03.12р.) за результатами заслуховування звіту ліквідатора про проведену роботу прийнято рішення про затвердження ліквідаційного балансу Товариства з обмеженою відповідальністю „Торговий дім РДСВ» м.Єнакієве, а також про звернення до господарського суду з клопотанням про затвердження ліквідаційного балансу та ліквідацію Товариства з обмеженою відповідальністю „Торговий дім РДСВ» м.Єнакієве .

Присутній в судовому засіданні 05.04.12р. представник кредитора - ТОВ «Артемівське ВКО здорового харчування «Еко продукт», повідомив про відсутність зауважень і заперечень до роботи ліквідатора, та клопотав про затвердження звіту ліквідатора, ліквідаційного балансу банкрута та ліквідацію підприємства-банкрута.

Представник ТОВ „КУА „ІЗІ ЛАЙФВ» висловив заперечення щодо роботи ліквідатора та клопотав про припинення повноважень ліквідатора по справі з підстав, викладених у скарзі.

В силу п.2 ст.32 Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» , якщо за результатами ліквідаційного балансу не залишилося майна, господарський суд виносить ухвалу про ліквідацію юридичної особи-банкрута.

За результатами розгляду в судовому засіданні матеріалів справи суд вважає, що підстави для відкладення розгляду справи відсутні, та визнає за необхідне клопотання ліквідатора задовольнити, затвердити звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута, ліквідувати юридичну особу та припинити провадження по справі.

Відповідно до п.6 ст.31 Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» вимоги, не задоволені за недостатністю майна, вважаються погашеними.

Враховуючи викладене та керуючись ст. 3-1, п.1 ст.5, ст.ст. 16, 22, 32, 34, п.6 ст.40, Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» , ст.ст. 4-1, 36, 43, 86 ГПК України, господарський суд

У Х В А Л И В:

Скаргу Товариства з обмеженою відповідальністю „Компанія з управління активами „ІЗІ ЛАЙФВ» , що діє від свого імені та за рахунок активів пайового венчурного інвестиційного фонду „ГАММАВ» недиверсифікованого виду закритого типу від 05.04.12р. на бездіяльність ліквідатора задовольнити частково.

Визнати неправомірними дії ліквідатора щодо визначення голосів між кредиторами при проведенні засідань комітету кредиторів по справі.

В іншій частині скарги відмовити.

Затвердити звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс Товариства з обмеженою відповідальністю „Торговий дім РДСВ» м.Єнакієве.

Ліквідувати юридичну особу - Товариство з обмеженою відповідальністю „Торговий дім РДСВ» м.Єнакієве (86414, Донецька область, м.Єнакієве, пр. Берегового, б.38, корпус «а»; код ЄДРПОУ 22037363).

Провадження по справі №27/118Б припинити.

Ліквідатору повідомити про завершення ліквідаційної процедури державний орган з питань банкрутства.

Зобов'язати ліквідатора, вжити заходи щодо передачі документів банкрута до архівної установи відповідно до вимог ст.34 Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» , закрити рахунок банкрута в банківській установі докази подати до суду в 10-тиденний строк.

Зобов'язати орган державної реєстрації виключити підприємство-банкрута з ЄДРПОУ.

Копію цієї ухвали направити особам, переліченим в ст.32 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» .

Суддя Тарапата С.С.

СудГосподарський суд Донецької області
Дата ухвалення рішення05.04.2012
Оприлюднено19.04.2012
Номер документу22619717
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —27/118б

Ухвала від 27.01.2020

Господарське

Господарський суд Донецької області

Чорненька Ірина Кузьмінічна

Ухвала від 27.01.2020

Господарське

Господарський суд Донецької області

Чорненька Ірина Кузьмінічна

Ухвала від 23.12.2019

Господарське

Господарський суд Донецької області

Чорненька Ірина Кузьмінічна

Ухвала від 11.09.2019

Господарське

Господарський суд Донецької області

Чорненька Ірина Кузьмінічна

Ухвала від 10.07.2019

Господарське

Господарський суд Донецької області

Чорненька Ірина Кузьмінічна

Ухвала від 04.06.2019

Господарське

Господарський суд Донецької області

І.К. Чорненька

Ухвала від 07.05.2019

Господарське

Господарський суд Донецької області

І.К. Чорненька

Ухвала від 15.04.2019

Господарське

Господарський суд Донецької області

І.К. Чорненька

Постанова від 20.10.2017

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

Дучал Н.М.

Ухвала від 06.10.2017

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

Дучал Н.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні