Рішення
від 03.04.2012 по справі 1106/2121/2012
ДОЛИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

                                                            Справа № 1106/2121/2012

Р І Ш Е Н Н Я

          І М Е Н Е М У К Р А І Н И

03.04.2012

Долинський районний суд Кіровоградської області, в складі: головуючого -судді БОЙКА П.М.

при секретарі ЛЕМЕШЕНКО В.О.

з участю прокурора КЛЄВЦОВОЇ В.О.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в місті Долинська справу за заявою прокурора Долинського району Кіровоградської області в інтересах Іванівської територіальної громади Долинського району Кіровоградської області, в особі Іванівської сільської ради Долинського району про визнання спадщини відумерлою, -

                                         В С Т А Н О В И В :

          На території Іванівської сільської ради Долинського району Кіровоградської області мешкала ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, яка там же і померла, згідно актового запису про смерть, складеного 21.03.1998 року за № 4 (довідка відділу державної реєстрації актів цивільного стану Долинського РУЮ).

          Після її смерті відкрилася спадщина на право на земельну частку (пай) на яку мала право ОСОБА_1, згідно сертифікату КР № 0173827 від 10.02.1997 року, оскільки у визначений ст.1270 ЦК України строк для прийняття спадщини ніхто із спадкоємців ОСОБА_1 не звернувся для оформлення спадщини.

Прокурор Долинського району звернувся до суду з заявою про визнання спадщини відумерлою в інтересах територіальної громади Іванівської сільської ради Долинського району Кіровоградської області, підтримавши заявлені вимоги в судовому засіданні.

Представники Іванівської сільської ради Долинського району Кіровоградської області підтвердили факт відсутності звернень спадкоємців ОСОБА_1 щодо спадщини, заявлені прокурором вимоги підтримали.

          Дослідивши надані письмові докази, суд приходить до висновку, що заява підлягає задоволенню в частині визнання спадщини відумерлою.

          Відповідно до ст.1277 ЦК України у разі відсутності спадкоємців за заповітом або за законом, усунення їх від права на спадкування, неприйняття ними спадщин, а також відмови від її прийняття суд визнає спадщину відумерлою за заявою відповідного органу місцевого самоврядування за місцем відкриття спадщини.

          Заява про визнання спадщини відумерлою подається після спливу одного року з часу відкриття спадщини.

          З поданих письмових доказів слідує, що всі зазначені вимоги дотримані.

          Так в газетній публікації “Долинські новини” від 13.02.2010 року зазначено, що Іванівська сільська рада Долинського району Кіровоградської області порушує справу про визнання спадщини відумерлою щодо спадкового майна громадян в тому числі і ОСОБА_1 п.п.58

          Відповідно до ч.3 ст.1277 ЦК України спадщина визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини тому додаткового визнання судом права власності за Іванівською сільською радою не потребує.

          З часу відкриття спадщини пройшов значний проміжок часу, за оформленням спадщини спадкоємці не зверталися тому є підстави для задоволення заявлених вимог в частині визнання спадщини відумерлою.

          Керуючись ст.259 ЦПК України суд, -

                                                  В И Р І Ш И В :

          Заяву прокурора Долинського району Кіровоградської області -задовольнити частково.

          Визнати спадщину на право на земельну частку (пай) площею 5,97 умовних кадастрових гектарів, вартістю 145801,40 грн., розташовану на території Іванівської сільської ради Долинського району Кіровоградської області, яка залишилася після смерті ОСОБА_1,

ІНФОРМАЦІЯ_1, відумерлою.

          В іншій частині заявлених вимог відмовити.

          Рішення може бути оскаржене до апеляційного суду Кіровоградської області відповідно до ст.. 294 ЦПК України.

Головуючий ОСОБА_2

СудДолинський районний суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення03.04.2012
Оприлюднено17.01.2014
Номер документу22631268
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —1106/2121/2012

Ухвала від 31.03.2015

Цивільне

Долинський районний суд Кіровоградської області

Бойко П. М.

Рішення від 03.04.2012

Цивільне

Долинський районний суд Кіровоградської області

Бойко П. М.

Ухвала від 12.03.2012

Цивільне

Долинський районний суд Кіровоградської області

Бойко П. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні