Постанова
від 28.03.2012 по справі 0870/2101/12
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АД МІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

28 березня 2012 року 15:00 Справа № 0870/2101/12

Запорізький окружний адмі ністративний суд

у складі: головуючого - су дді Чернової Ж.М.

при секретарі судового зас ідання Батигіні О.В.

за участю:

позивач: не з'явився

відповідач: не з'явився

третя особа: не з'явився

розглянувши у відкритому с удовому засіданні матеріали адміністративної справи за позовною

позову: Державної податков ої інспекції у Ленінському р айоні м. Запоріжжя

до: Товариства з обмеженою в ідповідальністю «СВ-Гранд Ко нсалт»

третя особа: ОСОБА_1

про: припинення юридичної о соби,

ВСТАНОВИВ:

05.03.2012 Державна податкова інс пекція у Ленінському районі м. Запоріжжя звернулась до су ду із позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю «СВ-Гранд Консалт», у якому пр осить припинити юридичну осо бу.

Ухвалою суду від 07.03.2012 відкри то провадження в адміністрат ивній справі №0870/2101/12, залуч ено у якості третьої особи за сновника (учасника) товарист ва ОСОБА_1, закінчено підг отовче провадження та призн ачений судовий розгляд справ и.

Позивач у судове засідання не з'явився, направив до суд у клопотання про розгляд спр ави без його участі, позов під тримує в повному обсязі. У поз овній заяві позивач обґрунто вує позовні вимоги п.2 ст.38 Зако ну України «Про державну реє страцію юридичних осіб та фі зичних осіб - підприємців» від 15.05.2003 №755-ІV. Зокрема зазначає , що відповідач не надає більш е року органам державної под аткової служби податкові дек ларації та документи фінансо вої звітності. Просить позов задовольнити та припинити ю ридичну особу - Товариства з обмеженою відповідальністю «СВ-Гранд Консалт».

Відповідач та третя особа у судове засідання не з'явилис я з неповажної причини, про ча с та місце слухання справи бу ли повідомлені належним чин ом, проте до суду повернулась поштова кореспонденція із ш тампом «за закінченням термі ну зберігання».

За правилами ч.11 ст.35 КАС Укра їни, у разі повернення поштов ого відправлення із повістко ю, яка не вручена адресату з не залежних від суду причин, вва жається, що така повістка вру чена належним чином.

Згідно з ч.1 ст.41 КАС України с уд під час судового розгляду адміністративної справи зді йснює повне фіксування судов ого засідання за допомогою з вукозаписувального технічн ого засобу. У разі неявки у суд ове засідання всіх осіб, які б еруть участь у справі, чи якщо відповідно до положень цьог о Кодексу розгляд справи зді йснюється за відсутності осі б, які беруть участь у справі ( у тому числі при розгляді спр ави в порядку письмового про вадження), фіксування судово го засідання за допомогою зв укозаписувального технічно го засобу не здійснюється.

Як вбачається з матеріалів справи, Товариство з обмежен ою відповідальністю «СВ-Гран д Консалт» (код ЄДРПОУ 35037370) заре єстроване виконавчим коміте том Запорізької міської ради як юридична особа, за адресою : 69032, Запорізька область, м.За поріжжя, пр.Металургів, буд.1, к в.10, про що свідчить довідка державного реєстратора.

Згідно довідки ДПІ у Ленінс ькому районі м.Запоріжжя №2351/1 0/28-142/4 від 20.02.2012 відповідач не нада є до органів державної подат кової служби передбачені дію чим законодавством України п одаткові декларації та докум енти бухгалтерської звітнос ті з червня 2008 року.

Заборгованість по податко вим платежам перед бюджетом у відповідача відсутня, що пі дтверджено довідкою ДПІ у Ле нінському районі м.Запоріжжя №2441/10/19-11 від 20.02.2012.

Згідно п. 15.1 ст. 15 Податкового кодексу України платниками п одатків визнаються фізичні о соби (резиденти і нерезидент и України), юридичні особи (рез иденти і нерезиденти України ) та їх відокремлені підрозді ли, які мають, одержують (перед ають) об'єкти оподаткування або провадять діяльність (оп ерації), що є об'єктом оподат кування згідно з цим Кодексо м або податковими законами, і на яких покладено обов'язок і з сплати податків та зборів з гідно з цим Кодексом.

Відповідно до п.п. 16.1.3 п. 16.1 ст. 16 П одаткового кодексу України п латник податків зобов'язан ий подавати до контролюючих органів у порядку, встановле ному податковим та митним за конодавством, декларації, зв ітність та інші документи, по в'язані з обчисленням і спл атою податків та зборів.

Згідно п.п. 20.1.12 п. 20.1 ст. 20 Податко вого кодексу України органи державної податкової служби мають право у випадках, встан овлених законом, звертатися до суду щодо припинення юрид ичної особи та підприємницьк ої діяльності фізичної особи -підприємця про визнання нед ійсними установчих (засновни цьких) документів суб'єктів господарювання.

За правилами ч. 2 ст. 38 Закону У країни «Про державну реєстр ацію юридичних осіб та фізич них осіб-підприємців» від 15.05.20 03 №755-IV підставою для постановл ення судового рішення щодо п рипинення юридичної особи, щ о не пов'язано з банкрутств ом юридичної особи є неподан ня протягом року органам дер жавної податкової служби под аткових декларацій, документ ів фінансової звітності відп овідно до закону, а також наяв ність в Єдиному державному р еєстрі запису про відсутніст ь юридичної особи за вказани м її місцезнаходженням.

Судом встановлено, що відпо відачем податкова звітність до органів державної податк ової служби не надавалась з ч ервня 2008 року, тобто більше рок у.

Враховуючи викладене, суд в важає вимоги позивача такими , що підлягають задоволенню.

За правилами ч. 4 ст. 94 КАС Укра їни у справах, в яких позиваче м є суб'єкт владних повнова жень, а відповідачем - фізич на чи юридична особа, судові в итрати, здійснені позивачем, з відповідача не стягуються .

Враховуючи вищезазначене, на підставі ст. ст. 94, 158-163, п. 3 ст. 167 К АС України, суд -

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов Де ржавної податкової інспекці ї у Ленінському районі м.Запо ріжжя до Товариства з обмеже ною відповідальністю «СВ-Гра нд Консалт», про припинення ю ридичної особи - задовольнит и.

Припинити юридичну особу - Т овариства з обмеженою відпов ідальністю «СВ-Гранд Консалт » (69032, Запорізька область, м.З апоріжжя, пр.Металургів, буд.1, кв.10, ідентифікаційний номе р 35037370).

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ку подання апеляційної скарг и, якщо вона не була подана у в становлені строки. У разі под ання апеляційної скарги судо ве рішення, якщо його не скас овано, набирає законної сили після повернення апеляційн ої скарги, відмови у відкритт і апеляційного провадження а бо набрання законної сили рі шенням за наслідками апеляці йного провадження.

Постанова може бути оскарж ена в апеляційному порядку д о Дніпропетровського апеляц ійного адміністративного су ду через Запорізький окружни й адміністративний суд шляхо м подачі в 10-денний строк з дня її проголошення, а в разі скла дення постанови у повному об сязі відповідно до статті 160 К АС України, або прийняття пос танови у письмовому провадже нні - з дня отримання копії пос танови, апеляційної скарги, з подачею її копії відповідно до кількості осіб, які беруть участь у справі.

Копія апеляційної скарги о дночасно надсилається особо ю, яка її подає, до суду апеляц ійної інстанції.

Суддя Ж.М.Чернова

Дата ухвалення рішення28.03.2012
Оприлюднено19.04.2012
Номер документу22631747
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —0870/2101/12

Постанова від 28.03.2012

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Чернова Жанна Миколаївна

Ухвала від 07.03.2012

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Чернова Жанна Миколаївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні