Постанова
від 09.04.2012 по справі 2а/0470/16424/11
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

cpg1251

ПОСТАНОВА ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

21 лютого 2012 р. Справа № 2а/0470/16424/11

Дніпропетровський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді Турлакової Н.В.

розглянувши в порядку скороченого провадження в місті Дніпропетровську адміністративну справу за адміністративним позовом Державної податкової інспекції у Красногвардійському районі м.Дніпропетровська до приватного підприємства «Плазміг»

про припинення юридичної особи, -

в с т а н о в и в :

Державна податкова інспекція у Красногвардійському районі м.Дніпропетровська звернулася з позовом до суду, в якому просила:

- припинити юридичну особу приватне підприємство «Плазміг»;

В обґрунтування позову позивач зазначив, що відповідач перебуває на обліку у Державній податковій інспекції у Красногвардійському районі м.Дніпропетровська як платник податків та інших обов'язкових платежів, проте декларації та документи податкової звітності ним не подаються з 2009 року.

Згідно п.3 ч.1 ст.183-2 КАС України, скорочене провадження застосовується в адміністративних справах щодо припинення за зверненням суб'єкта владних повноважень юридичних осіб чи підприємницької діяльності фізичних осіб - підприємців у випадках, передбачених законом, чи відміни державної реєстрації припинення юридичних осіб або підприємницької діяльності фізичних осіб - підприємців.

Ухвалою суду від 05.12.2011р. відповідно до ст.183 2 КАС України справу призначено до розгляду у скороченому провадженні на підставі наявних в справі доказів, за відсутності сторін, копія якої була направлена сторонам та отримана позивачем 21.12.11р., а відповідачем - 10.02.2012р.

Дослідивши чинне законодавство та матеріали справи суд доходить висновку, що позовна заява підлягає задоволенню.

Судом встановлено, матеріалами справи підтверджено, що приватне підприємство «Плазміг»зареєстроване виконавчим комітетом Дніпропетровської міської ради як юридична особа та знаходиться на обліку у Державній податковій інспекції у Красногвардійському районі м.Дніпропетровська і відповідно до законодавства є платником податків і зборів.

Відповідно до п.2 ст. 9 Закону України «Про систему оподаткування»платники податків і зборів (обов'язкових платежів) зобов'язані подавати до державних податкових органів та інших державних органів відповідно до законів декларації, бухгалтерську звітність та інші документи і відомості, пов'язані з обчисленням і сплатою податків і зборів (обов'язкових платежів).

Згідно акту Державної податкової інспекції у Красногвардійському районі м.Дніпропетровська №74 від 02.09.2011р. відповідачем декларація з податку на прибуток останній раз надавалася за 9 місяців 2009р., розрахунок комунального податку останній раз надавався за 1 квартал 2008р., декларація з податку на додану вартість останній раз надавалась за лютий 2008р.

Відповідно до сальдовки станом по 02.09.2011р. відповідач заборгованостей перед бюджетом не має.

Підпунктом 16.1.3 п.16.1 ст.16 Податкового кодексу України передбачено, що платник податків зобов'язаний подавати до контролюючих органів у порядку, встановленому податковим та митним законодавством, декларації, звітність та інші документи, пов'язані з обчисленням і сплатою податків та зборів.

Згідно ч. 2 ст. 38 «Про державну реєстрацію юридичних осіб і фізичних осіб -підприємців»підставами для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи, зокрема є: неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

Відповідно до п. 11.10. р. 11 Наказу Міністерства фінансів України від 09.12.2011 N 1588 «Про затвердження Порядку обліку платників податків і зборів»якщо платник податків не має заборгованості перед бюджетом та у разі: неподання протягом одного року в органи державної податкової служби податкових декларацій, документів податкової звітності; якщо установчі документи суперечать чинному законодавству; провадження діяльності, яка суперечить установчим документам та законодавству; наявності в Єдиному державному реєстрі запису про відсутність юридичної особи за вказаним її місцезнаходженням; наявності в органу державної податкової служби передбачених законами України інших підстав для постановлення судового рішення щодо припинення (ліквідації) чи скасування державної реєстрації суб'єкта господарювання, то керівник органу державної податкової служби приймає рішення у вигляді розпорядження відносно платника податків про звернення до суду або господарського суду із заявою (позовною заявою) про винесення судового рішення щодо припинення юридичної особи чи підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця, відміни державної реєстрації припинення юридичної особи або підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця, скасування державної реєстрації змін до установчих документів юридичної особи.

Таким чином, беручи до уваги факт, що декларації, звітність та інші документи, пов'язані з обчисленням і сплатою податків та зборів не надавались відповідачем з 2009р. та за відсутності заборгованості перед бюджетом, суд дійшов висновку, що позов Державної податкової інспекції у Красногвардійському районі м.Дніпропетровська до приватного підприємства «Плазміг»про припинення юридичної особи підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст.158-163 КАС України суд, -

п о с т а н о в и в:

Адміністративний позов Державної податкової інспекції у Красногвардійському районі м.Дніпропетровська до приватного підприємства «Плазміг» про припинення юридичної особи задовольнити.

Припинити юридичну особу приватне підприємство «Плазміг» (вул. Будівельників, буд.1, кв.8, м.Дніпропетровськ, 49089, ідентифікаційний номер 34775459).

Копію постанови направити Державному реєстратору виконавчого комітету Дніпропетровської міської ради (49021, м.Дніпропетровськ, пр.К.Маркса, 75) для виконання вимог статті 38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб -підприємців».

Судові витрати віднести за рахунок Державного бюджету України.

Постанова підлягає негайному виконанню відповідно до ч.1 ст. 256 КАС України.

Постанова суду може бути оскаржена до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду шляхом подання апеляційної скарги через Дніпропетровський окружний адміністративний суд з одночасним направленням копії апеляційної скарги особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення. У разі складення постанови у повному обсязі, а також прийняття постанови у письмовому провадженні апеляційна, скарга подається протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

Суддя Н.В. Турлакова

Дата ухвалення рішення09.04.2012
Оприлюднено20.04.2012
Номер документу22659775
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а/0470/16424/11

Ухвала від 06.12.2011

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Турлакова Наталія Василівна

Постанова від 09.04.2012

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Турлакова Наталія Василівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні