Постанова
від 07.08.2007 по справі а32/257-07
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

А32/257-07

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

  

07.08.07р.

Справа № А32/257-07

За позовом: Управління Пенсійного Фонду України у Васильківському районі                Дніпропетровської області , с.м.т. Васильківка

До: Товариства з обмеженою відповідальністю «Агропромислова група «Київ-Дніпро»,                    с. Васильківка

Про: стягнення  2 846,12 грн.

                                                                                                               Суддя  Васильєв О.Ю.             

ПРЕДСТАВНИКИ:

Від позивача : не з'явився ;

Від відповідача  : не з'явився

СУТЬ СПОРУ:

          УПФУ у Васильківському районі  Дніпропетровської області звернулося з позовом до  Товариства з обмеженою відповідальністю «Агропромислова група «Київ-Дніпро»                   про стягнення  2 846,12 грн. – заборгованості  (недоїмки)  по сплаті  збору  на  обов'язкове  державне пенсійне страхування за період з квітень-травень 2007 р.  

Відповідач в судові засідання  двічі не з'явився, заперечень на позов не надав, не зважаючи на те, що про час  та місце  проведення судових  засідань   був  своєчасно повідомлений  судом  ( що  підтверджується наявним в матеріалах справи  поштовим повідомленням про вручення відповідачу 27.07.07 р. копії ухвали суду ). Враховуючи вищезазначене, суд   вважає  можливим  розглянути  справу  за наявними  в ній  матеріалами, за  відсутністю представника  відповідача  та  заперечень на позов .

            Розглянувши матеріали справи, господарській суд, -

В С Т А Н О В И В:

       Товариство з обмеженою відповідальністю «Агропромислова група «Київ-Дніпро»                     зареєстроване  в  Управлінні  Пенсійного  фонду України в  Васильківському районі  Дніпропетровської  області  в якості платника збору  на загальнообов'язкове державне  пенсійне страхування.

                    Відповідач подав до УПФУ розрахунки сум страхових внесків за квітень-травень 2007 р., в яких самостійно зазначив розмір страхових внесків, які підлягають сплаті до Пенсійного фонду , в загальному розмірі 4 696,94 грн.; але в установлений законом термін ці внески сплатив частково - в розмірі 1 850,82 грн. Відповідно до  положень  Закону України  „Про  загальнообов'язкове  державне  пенсійне страхування” та  Інструкції  „Про порядок  обчислення  і  сплати   страхувальниками  та  застрахованими  особами  внесків  на загальнообов'язкове  державне  пенсійне  страхування  до  ПФУ” на  відповідача   покладено   обов'язки по нарахуванню , обчисленню і сплаті  в  установлені строки  та в повному   обсязі  страхових  внесків на загальнообов'язкове   державне  пенсійне  страхування.

          Так  п.6 ст. 20 Закону України  „Про загальнообов'язкове  державне  пенсійне  страхування” передбачено, що перерахування страхових внесків здійснюється страхувальниками одночасно з одержанням (перерахуванням)  коштів  на  оплату  праці (виплати  доходу),  у  тому  числі  в безготівковій чи натуральній формі або з виручки від реалізації  товарів  (послуг).  При  цьому фактичним  одержанням  (перерахуванням)  коштів  на  оплату  праці (виплати доходу) вважається одержання  відповідних  сум  готівкою, зарахування  на  банківський рахунок одержувача,  перерахування за дорученням одержувача на будь-які цілі, одержання товарів (послуг) або  будь-яких  інших матеріальних цінностей в рахунок зазначених виплат (доходу). Страхувальники  зобов'язані  сплачувати  страхові  внески, нараховані за відповідний базовий звітний період,  не пізніше  ніж через 20 календарних днів із дня закінчення цього періоду.

          Окрім того,  відповідно до п.5.1  Інструкції  встановлено, що   підприємства,  установи й організації, створені  відповідно  до  законодавства України,  незалежно  від  форми  власності ,  виду  діяльності та  господарювання  проводять щомісячно  нарахування   страхових  внесків  на підставі  бухгалтерських  та  інших  документів,  відповідно до  яких  провадяться  нарахування (обчислення)  або  які  підтверджують  нарахування (обчислення) заробітної  плати (доходу). Страхові  внески  нараховуються  незалежно від  джерел їх  фінансування,  форми, порядку,  місця  виплати  та  використання, а  також не залежно  від  того  чи були зазначені суми  фактично  виплачені  після  їх нарахування  до  сплати. Нараховані  за  відповідний  базовий  звітний  календарний  місяць  страхові  внески  сплачуються  платниками  шляхом  перерахування  безготівкових  сум  з  їх  банківських  рахунків не пізніше ніж  через 20-ть календарних днів із дня закінчення  цього  періоду  не залежно від  виплат заробітної  плати (доходу), на  суми  яких нараховуються  страхові внески.  

           Як вбачається із змісту довідки-розрахунку, наданої позивачем, заборгованість відповідача складає 2 846,12 грн. Відповідачем на час прийняття постанови у справі доказів погашення заборгованості не надано. Таким чином позовні вимоги УПФУ підлягають задоволенню в повному обсязі .

            На підставі вищезазначеного, керуючись вимогами Закону  України „Про загальнообов'язкове  державне  пенсійне  страхування” , Інструкції про порядок обчислення і сплати страхувальниками  та застрахованими особами внесків на загальнообов'язкове  державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України;  ст.ст. 159-163  КАС України , господарський суд , -

ПОСТАНОВИВ :

1. Позовні вимоги УПФУ задовольнити в повному обсязі .

2.Стягнути з відповідача –Товариства з обмеженою відповідальністю «Агропромислова група «Київ-Дніпро»(52600, с. Васильківка, Васильківського району Дніпропетровської області, вул.Будьоного, буд.1 ;  пот./рах.№26000050200444 у Васильківському відділенні ЗАТ КБ «ПриватБанк»,  МФО 305299, код  ЄДРПОУ 33322641), на користь позивача - Управління  Пенсійного Фонду України  в Васильківському  районі Дніпропетровської області (52600, Дніпропетровська обл., Васильківський район, смт. Васильківка, вул.Партизанська,150; пот./рах.№25605303013185 в обласному  управлінні  Ощадбанку             м. Дніпропетровська, МФО 305482, код ЄДРПОУ 24615367): 2 846,12 грн. - заборгованості  по сплаті страхових  внесків за період квітень-травень 2007 р.

                 Ця постанова може бути оскаржена в порядку розділу ІV КАС України та набирає законної сили відповідно до вимог ст.254 КАСУ .

        

Суддя                                                                                                           Васильєв О.Ю.

Дата ухвалення рішення07.08.2007
Оприлюднено12.11.2008
Номер документу2280911
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —а32/257-07

Постанова від 07.08.2007

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Васильєв О.Ю.

Ухвала від 26.07.2007

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Васильєв О.Ю.

Ухвала від 18.07.2007

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Васильєв О.Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні