Постанова
від 21.10.2008 по справі а8/438-08
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

А8/438-08

ГОСПОДАРСЬКИЙ  СУД  КИЇВСЬКОЇ   ОБЛАСТІ

01032, м. Київ - 32, вул. Комінтерну, 16.тел. 230-31-77

І м е н е м     України

ПОСТАНОВА

"21" жовтня 2008 р.                                                               Справа № А8/438-08          

За позовом Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві у Богуславському районі Київської області, м. Богуслав  

до відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю „Агропромінвест”, м. Богуслав

про стягнення 177,51грн.,

   Суддя                    Чорна Л.В.

Представники:

від позивача: Гостищєва Н.В. –довір. №228 від 01.10.2008р. –пров. спеціаліст;                        

від відповідача: не з'явився.

суть спору:

Стягується 177грн. 51коп. заборгованість із сплати страхових внесків згідно розрахункової відомості про нарахування і перерахування страхових внесків та витрачання коштів Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України за 1-е півріччя 2008р.  

Відповідач позов не оспорив, відзив до суду не надійшов, про час та місце розгляду справи повідомлений у встановленому законодавством порядку.

Згідно довідки відділення поштового зв‘язку ТОВ „Агропромінвест” за адресою: м. Миронівка, вул. Миколаївська, 30 не знаходиться, однак згідно довідки ЄДРПОУ місцезнаходження ТОВ „Агропромінвест” - м. Миронівка, вул. Миколаївська, 30.

Позов підлягає задоволенню.

судом встановлено:

          Відповідно до ст. 45 Закону України „Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності” відповідач повинен щомісячно сплачувати відділенню фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань страхові внески в розмірі 1,16%, від фонду заробітної плати.

          Відповідно до ст. 18 Закону України „Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності”  виконавча дирекція Фонду соціального страхування від нещасних випадків є постійно діючим виконавчим органом правління Фонду. Виконавча дирекція Фонду соціального страхування від нещасних випадків здійснює матеріально-технічне забезпечення роботи наглядової ради та правління Фонду.

          Згідно норм ст. 45 Закону України „Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності” роботодавець як страхувальник зобов'язаний своєчасно та повністю сплачувати у встановленому порядку страхові внески до фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань.

          Згідно розрахункової відомості за 1-е півріччя 2008р.. про нарахування і перерахування страхових внесків та витрачання коштів Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України недоїмка зі сплати страхових внесків становить 1 582грн. 25коп., та пеня у сумі 36грн. 52коп.

          Постановою господарського суду Київської області від 14.08.2007р. з відповідача на користь позивача стягнуто 1 441грн. 26коп., таким чином несплаченою залишається сума 177грн. 51коп.   

Відповідно до ст. 52 Закону України „Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності” страхувальник несе відповідальність за шкоду, заподіяну застрахованому або Фонду соціального страхування від нещасних випадків внаслідок невиконання своїх обов'язків із страхування від нещасного випадку, відповідно до закону.

За прострочення сплати страхового внеску до Фонду соціального страхування від нещасних випадків із страхувальника стягується пеня згідно із законом.

Відповідно до ст. 55 Закону України „Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності” спори щодо суми страхових внесків, а також щодо розміру шкоди та прав на її відшкодування, накладення штрафів та з інших питань вирішуються в судовому порядку. За бажанням заінтересована особа може звернутися з питань вирішення спору до спеціальної комісії при виконавчій дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків. До складу цієї комісії на громадських і паритетних засадах входять представники держави, застрахованих осіб і страхувальників.

          Доказів оплати відповідачем до суду не подано.

За таких обставин вимоги обґрунтовані, матеріалами справи доведені, підлягають задоволенню.

Зважаючи на викладене, керуючись ч. 4 ст. 94, ст.ст. 158, 161, 162, 163, 167 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -  

постановив:

Стягнути з товариства з обмеженою відповідальністю „Агропромінвест” (код 32496639, р/р 2600111747001 в ФАБ „Київська Русь”, м. Богуслав, МФО 319036, 09700, вул. Миколаївська, 30, м. Богуслав, Київська область) на користь відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві у Богуславському районі Київської області (код 25885732, р/р 37175400900080 в УДК у Київській області, МФО 821018, 09700, вул. Миколаївська, 28, м. Богуслав, Київська область) 177(сто сімдесят сім)грн. 51коп. заборгованості.

  

          Дана постанова набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження або апеляційної скарги в порядку, встановленому ст. 254 Кодексу адміністративного судочинства України. Дана постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку: заява про апеляційне оскарження постанови суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення, а в разі складання постанови у повному обсязі відповідно до ст. 160 КАС України –з дня складення в повному обсязі, апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження (ст. 186 Кодексу адміністративного судочинства України).      

Суддя                                                                                          Чорна Л. В.

СудГосподарський суд Київської області
Дата ухвалення рішення21.10.2008
Оприлюднено13.11.2008
Номер документу2287242
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —а8/438-08

Постанова від 21.10.2008

Господарське

Господарський суд Київської області

Чорна Л.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні