Постанова
від 11.11.2008 по справі 6/278-б-07
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

6/278-Б-07

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

73000, м. Херсон, вул. Горького, 18


ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"11" листопада 2008 р.                                                             Справа № 6/278-Б-07

Господарський суд  Херсонської області  у складі судді   Ситюка В.Г., при секретарі Мальцевій О.В., розглянувши справу  

за заявою:  ТзОВ "Супер Пльонка" м.Херсона

до:  ТзОВ "Супер Пльонка" м.Херсона

про визнання банкрутом  

за участю представників:

від кредиторів: ВАТ "Укрексімбанк" в особі ХФ –Голінько Л.І. -  дов. у справі,

від боржника- Кряжев І.Ю. - директор, Мінаков К.С. - представник, дов. у справі,

розпорядник майна -  арбітражний керуючий Бурдо О.В.,

за участю ТзОВ "Серафим С." –Кряжев І.Ю. - директор,

                                                        в с т а н о в и в:

          Ухвалою господарського суду від 17.04.08р. продовжено строк процедури розпорядження майном і повноваження розпорядника майна боржника до 30.09.08р., призначено судове засідання для розгляду питання подальшої процедури банкрутства боржника і зобов'язано комітет кредиторів визначитися щодо подальшої процедури банкрутства боржника.

          Ухвалою господарського суду від 30.09.08р. за клопотанням комітету кредиторів для можливості розгляду пропозицій щодо укладення мирової угоди чи введення по відношенню до боржника процедури санації та прийняття відповідного рішення розгляд справи відкладено, зобов'язано комітет кредиторів визначитися щодо подальшої процедури банкрутства боржника і подати до суду відповідне рішення та протокол засідання комітету кредиторів.

          Комітетом кредиторів подано до суду протокол засідання комітету кредиторів від 29.10.08р. та клопотання комітету кредиторів щодо визнання боржника банкрутом, відкриття ліквідаційної процедури і призначення ліквідатором арбітражного керуючого Бурдо О.В.

          Арбітражним керуючим Бурдо О.В. подано до суду заяву про звільнення його від виконання обов'язків ліквідатора банкрута.

          Для можливості узгодження комітетом кредиторів кандидатури арбітражного керуючого для призначення ліквідатором банкрута та можливості розгляду запропонованої боржником мирової угоди в судовому засіданні 30.10.08р. оголошувалася перерва до 04.11.08р. та 11.11.08р.

          Після перерви комітетом кредиторів подано до суду протоколи засідання комітету, клопотання щодо визнання боржника банкрутом, відкриття ліквідаційної процедури і призначення ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Куцюпака Ю.І. та повідомлено про розгляд комітетом кредиторів пропозицій боржника та ТзОВ "Серафим С." щодо введення процедури санації чи укладення мирової угоди та відхилення їх і прийняття рішення про звернення до суду з клопотанням про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури.

          Заслухавши представників кредитора, боржника, розпорядника майна, розглянувши та дослідивши матеріали справи, суд вважає клопотання комітету кредиторів таким, що підлягає задоволенню з наступних підстав.

          Відповідно до ст. 1 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", банкрутство –визнана господарським судом неспроможність боржника відновити свою платоспроможність та задовольнити визнані судом вимоги кредиторів не інакше як через застосування ліквідаційної процедури.

          Згідно ч. 2 ст. 209 ГК України нездатність боржника відновити свою платоспроможність та задовольнити визнані судом вимоги кредиторів інакше як через застосування визначеної судом ліквідаційної процедури вважається банкрутством.

          Відповідно до ч. 8 ст. 16 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", прийняття рішення про звернення до господарського суду з клопотанням про відкриття процедури санації, визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, припинення повноважень арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) та про призначення нового арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) віднесено до компетенції комітету кредиторів.

          Як вбачається поданих матеріалів, комітетом кредиторів на засіданнях комітету 29.10.08р., 03.11.08р. та 10.11.08р. за результатами розгляду пропозицій та можливостей погашення боргу прийнято рішення про звернення до господарського суду з клопотанням про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури та погоджено кандидатуру арбітражного керуючого Куцюпака Ю.І. для призначення ліквідатором банкрута.

          Відповідне клопотання головою комітету кредиторів подано до суду та підтримано кредитором в судовому засіданні з посиланням на відхилення пропозицій щодо мирової угоди і санації, оскільки боржник не працює, є неплатоспроможним і погашення боргу можливо не інакше як через застосування по відношенню до боржника ліквідаційної процедури.

          Представники боржника не заперечують наявність боргу перед кредиторами та підтвердили припинення виробничої та підприємницької діяльності з початку березня 2008р.

          Згідно аналізу фінансового становища боржника останнє характеризується незадовільно, коли задоволення вимог кредиторів можливо не інакше, як через застосування процедури ліквідації.

          Згідно балансу боржника станом на 01.04.08р. кошти фактично відсутні, дебіторська заборгованість становить 295,6 тис. грн., кредиторська –493,9 грн.

          За таких обставин, враховуючи фінансове становище боржника, фактичне припинення боржником підприємницької діяльності, суд визнає боржника банкрутом і відкриває ліквідаційну процедуру, оскільки погашення вимог кредиторів, включених до реєстру вимог кредиторів, розмір яких становить близько 932 тис. грн., можливо не інакше як через застосування по відношенню до боржника ліквідаційної процедури.

          Ліквідатором боржника суд за пропозицією комітету кредиторів призначає арбітражного керуючого Куцюпака Ю.І., який згідно поданої заяви не має обмежень, передбачених ст. 3 (1) Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

          При цьому, посилання представника боржника на те, що запропонована комітетом кредиторів кандидатура арбітражного керуючого є заінтересованою особою у зв'язку з виконанням арбітражним керуючим повноважень по справах, де банк був кредитором, безпідставне, документально не підтверджено і судом не приймається до уваги, оскільки перелік осіб які є заінтересованими особами щодо боржника чи кредитора, визначено в     ст. 1 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" і арбітражний керуючий Куцюпак Ю.І. до жодної з них не відноситься, про що ним подано до суду відповідну заяву.

          Враховуючи викладене, керуючись  ст. ст. 22, 24 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", суд,  -

                                           п о с т а н о в и в:

1.Визнати  товариство з обмеженою відповідальністю "Супер Пльонка" м.Херсон, код ЄДРПОУ № 33589980  банкрутом.

2.Відкрити ліквідаційну процедуру строком на 6 місяців і призначити ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Куцюпака Юрія Ігнатовича, ліц. АБ № 176104 від 30.06.05р.

3.Ліквідатору здійснити ліквідаційну процедуру банкрута і забезпечити виконання вимог, передбачених ст. ст. 25 - 32 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом". Звіт і ліквідаційний баланс з документальним підтвердженням прийнятих заходів подати до суду.

4.          Постанову надіслати кредиторам, боржнику, арбітражному керуючому                             Куцюпаку Ю.І., арбітражному керуючому Бурдо О.В., Херсонському сектору з питань банкрутства, Херсонському міськвиконкому (державному реєстратору).

     Суддя                                                                                                   В.Г. Ситюк

Дата ухвалення рішення11.11.2008
Оприлюднено18.11.2008
Номер документу2321491
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —6/278-б-07

Постанова від 11.11.2008

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Ситюк В.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні