Постанова
від 25.11.2011 по справі 2а-3483/11/2770
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА СЕВАСТОПОЛЯ

cpg1251

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА СЕВАСТОПОЛЯ

ПОСТАНОВА

Іменем України

25.11.11Справа №2а-3483/11/2770

Суддя Окружного адміністративного суду міста Севастополя Майсак О.І. , розглянувши у порядку скороченого провадження адміністративну справу за позовом Державної податкової інспекції у Нахімовському районі м. Севастополя до Обслуговуючого кооперативу «ЖБТІЗ «Скала»про припинення юридичної особи,

в с т а н о в и в:

Державна податкова інспекція у Нахімовському районі м. Севастополя звернулася до Окружного адміністративного суду міста Севастополя з позовною заявою до Обслуговуючого кооперативу «ЖБТІЗ «Скала»про припинення юридичної особи. Вказує, що відповідач у порушення пп. 16.1.3 п. 16.1 ст. 16 Податкового кодексу України не надає звітність про свою фінансово-господарську діяльність позивачу з моменту реєстрації.

Просить припинити юридичну особу відповідача.

Ухвалою від 31 жовтня 2011 року відкрито скорочене провадження по адміністративній справі, запропоновано відповідачеві подати у строк до 22.11.2011 року письмові заперечення проти позову з посиланням на докази, якими вони обґрунтовуються, позивача - довідку з Єдиного державного реєстру юридичних осіб і фізичних осіб-підприємців щодо місця реєстрації відповідача.

Відповідачем ухвалу від 31 жовтня 2011 року про відкриття скороченого провадження по адміністративній справі виконано не було. Письмові заперечення суду не надав.

Позивачем ухвалу від 31 жовтня 2011 року виконано було 15.11.2011 року (а.с.17-18).

Відповідно до пункту 2 частини 3 статті 183-2 Кодексу адміністративного судочинства України, справа повинна бути розглянута у порядку скороченого провадження не пізніше трьох днів з дня закінчення строку, передбаченого частиною третьою цієї статті, якщо до суду не було подано заперечення відповідача та за умови, що справа розглядається судом за місцезнаходженням відповідача.

Розглянувши матеріали справи, суд дійшов висновку, що позовні вимоги слід задовольнити з таких підстав.

Обслуговуючий кооператив «Житлово-будівельне товариство індивідуальних забудовників «Скала»зареєстровано Нахімовською районною державною адміністрацією у м. Севастополі 14.05.2008 року та перебуває на обліку в Державній податковій інспекції у Нахімовському районі м. Севастополя з 15.05.2008 року (а.с.5), код ЄДРПОУ 35885564.

Згідно з пунктом 8 статті 19 Господарського кодексу України всі суб'єкти господарювання зобов'язані здійснювати первинний (оперативний) і бухгалтерський облік результатів своєї роботи, складати статистичну інформацію, а також надавати відповідно до вимог закону фінансову звітність і статистичну інформацію щодо своєї господарської діяльності, інші дані, визначені законом.

Відповідно до п.п. 16.1.3 п. 16.1 ст. 16 Податкового кодексу України від 02.12.2010 року № 2755-VI (далі -Кодекс № 2755) платники податків та зборів зобов'язані подавати до контролюючих органів у порядку, встановленому податковим та митним законодавством, декларації, звітність та інші документи, пов'язані з обчисленням і сплатою податків та зборів.

Згідно з п.п. 41.1.1 п. 41.1 ст. 41 Кодексу № 2755 контролюючими органами є: органи державної податкової служби - щодо податків, які справляються до бюджетів та державних цільових фондів, крім зазначених у підпункті 41.1.2 цього пункту, а також стосовно законодавства, контроль за дотриманням якого покладається на органи державної податкової служби.

Відповідно до п. 49.1 ст. 49 Кодексу № 2755 податкова декларація подається за звітний період в установлені цим Кодексом строки органу державної податкової служби, в якому перебуває на обліку платник податків.

Вказаний обов'язок відповідачем не виконується, податкова звітність до позивача не надається з моменту реєстрації, що підтверджується довідкою № 718/9/15-1 від 07.04.2011 року (а.с.4).

Таким чином, у порушення законодавства про оподаткування відповідач більше року не надає до органів державної податкової служби декларації, бухгалтерську звітність та інші документи та відомості, пов`язані з обчисленням та сплатою податків, зборів (обов`язкових платежів).

Згідно частини першої статті 33 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців»від 15.05.2003 року № 755-IV (далі -Закон № 755) юридична особа припиняється в результаті передання всього свого майна, прав та обов'язків іншим юридичним особам - правонаступникам у результаті злиття, приєднання, поділу, перетворення (реорганізації) або в результаті ліквідації за рішенням, прийнятим засновниками (учасниками) юридичної особи або уповноваженим ними органом, за судовим рішенням або за рішенням органу державної влади, прийнятим у випадках, передбачених законом.

Відповідно до ч. 2 статті 38 Закону № 755 підставами для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи, зокрема є: визнання судом недійсною державної реєстрації юридичної особи через допущені при її створенні порушення, які не можна усунути, а також в інших випадках, встановлених законом; провадження нею діяльності, що суперечить установчим документам, або такої, що заборонена законом; невідповідність мінімального розміру статутного капіталу юридичної особи вимогам закону; неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону; наявність в Єдиному державному реєстрі запису про відсутність юридичної особи за вказаним її місцезнаходженням.

Відповідно до п. 67.2 ст. 67 Кодексу № 2755 органи державної податкової служби в установленому законом порядку мають право звертатися до суду про винесення судового рішення щодо: припинення юридичних осіб або підприємницької діяльності фізичних осіб - підприємців; відміни державної реєстрації припинення юридичних осіб або підприємницької діяльності фізичних осіб - підприємців; скасування державної реєстрації змін до установчих документів.

Відповідно до довідки Державної податкової інспекції у Нахімовському районі м. Севастополя станом на 06.04.2010 року заборгованість у відповідача перед бюджетом відсутня (а.с.9).

За таких обставин позовні вимоги Державної податкової інспекції у Нахімовському районі міста Севастополя підлягають задоволенню, а Обслуговуючий кооператив «Житлово-будівельне товариство індивідуальних забудовників «Скала»підлягає припиненню.

Враховуючи викладене, керуючись статтями 158-163, 183-2 Кодексу адміністративного судочинства України № 2747-ІV від 06.07.2005 року, суд

п о с т а н о в и в:

1. Адміністративний позов задовольнити повністю.

2. Припинити юридичну особу - Обслуговуючий кооператив «Житлово-будівельне товариство індивідуальних забудовників «Скала» (99012, м. Севастополь, вул. Горпіщенка, буд. 92, кв. 50, код ЄДРПОУ 35885564) .

3. Проведення ліквідаційних заходів для державної реєстрації припинення юридичної особи покласти на Обслуговуючий кооператив «Житлово-будівельне товариство індивідуальних забудовників «Скала».

4. Зобов'язати Обслуговуючий кооператив «Житлово-будівельне товариство індивідуальних забудовників «Скала»виконати постанову негайно.

5. Надіслати копію постанови державному реєстратору Нахімовської районної державної адміністрації м. Севастополя після набрання постановою законної сили, для внесення до Єдиного державного реєстру відповідного запису.

Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку до Севастопольського апеляційного адміністративного суду через суд першої інстанції шляхом подачі в 10-денний строк, з дня отримання копії постанови, апеляційної скарги. Якщо суб'єкта владних повноважень у випадках та порядку, передбачених частиною четвертою статті 167 цього Кодексу, було повідомлено про можливість отримання копії постанови суду безпосередньо в суді, то десятиденний строк на апеляційне оскарження постанови суду обчислюється з наступного дня після закінчення п'ятиденного строку з моменту отримання суб'єктом владних повноважень повідомлення про можливість отримання копії постанови суду.

Постанова набирає законної сили у порядку та строки передбачені статтею 254 Кодексу адміністративного судочинства України.

Суддя О.І. Майсак

СудОкружний адміністративний суд міста Севастополя
Дата ухвалення рішення25.11.2011
Оприлюднено03.05.2012
Номер документу23539092
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-3483/11/2770

Постанова від 25.11.2011

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Севастополя

Майсак О.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні