Ухвала
від 22.03.2012 по справі 0870/2638/12
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

ПРО ЗАЛИШЕННЯ ПОЗОВНОЇ ЗАЯВИ БЕЗ РУХУ

22 березня 2012 року Справа № 0870/2638/12

м. Запоріжжя

Суддя Запорізького окружного адміністративного суду Лазаренко. М.С., розглянувши матеріали

адміністративного позову: Державної податкової інспекції у Комунарському районі м. Запоріжжя

до: Підприємства об'єднання громадян (релігійної організації, профспілки) товариства осіб з пересадженими органами «ОЛПО» «Медтехніка»

про: припинення юридичної особи

ВСТАНОВИВ:

21 березня 2012 року до Запорізького окружного адміністративного суду надійшла позовна заява Державної податкової інспекції у Комунарському районі м. Запоріжжя до Підприємства об'єднання громадян (релігійної організації, профспілки) товариства осіб з пересадженими органами «ОЛПО» «Медтехніка» про припинення юридичної особи.

Згідно з частиною 2 ст. 106 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) на підтвердження обставин, якими обґрунтовуються позовні вимоги, позивач зазначає докази, про які йому відомо і які можуть бути використані судом.

Як вбачається з матеріалів позовної заяви, позивач просить припинити юридичну особу відповідача, проте не надає жодних доказів щодо перебування відповідача у державному реєстрі юридичних осіб та підприємців станом на час подання адміністративного позову.

Крім того, Довідка від 01 грудня 2011 року не містить відмітки щодо наявності чи відсутності податкового боргу у відповідача перед бюджетом.

Відповідно до ч. 1 ст. 108 КАС України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без дотримання вимог, встановлених ст. 106 цього Кодексу, постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху, у якій зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб їх усунення і встановлюється строк, достатній для усунення недоліків.

За таких обставин позовна заява підлягає залишенню без руху з наданням строку для усунення недоліків.

Недоліки позовної заяви можуть бути усунені шляхом надіслання на адресу суду з урахуванням вимог пункту 4 Нормативів і нормативних строків пересилання поштових відправлень та поштових переказів (затверджених Наказом Міністерства транспорту та зв'язку України від 12 грудня 2007 року № 1149) та фактичного отримання судом до встановленої дати довідки та витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців та довідки про відсутність/наявність податкового боргу перед бюджетом.

Враховуючи вищевикладене та керуючись ст.ст. 108, 160, 165 КАС України, суддя

УХВАЛИВ:

1. Позовну заяву Державної податкової інспекції у Комунарському районі м. Запоріжжя до Підприємства об'єднання громадян (релігійної організації, профспілки) товариства осіб з пересадженими органами «ОЛПО» «Медтехніка» про припинення юридичної особи - залишити без руху.

2. Надати позивачу строк для усунення недоліків позовної заяви до 24 квітня 2012 року.

3. Недоліки позовної заяви можуть бути усунені шляхом надіслання на адресу суду з урахуванням вимог пункту 4 Нормативів і нормативних строків пересилання поштових відправлень та поштових переказів (затверджених Наказом Міністерства транспорту та зв'язку України від 12 грудня 2007 року № 1149) та фактичного отримання судом до встановленої дати довідки та витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців та довідки про відсутність/наявність податкового боргу перед бюджетом.

4. Роз'яснити, що згідно з п. 1 ч. 3 ст. 108 КАС України, якщо у встановлений судом строк, позивач не усуне недоліки позовної заяви, її буде повернуто позивачу з усіма доданими до неї матеріалами.

5. Копію цієї ухвали надіслати позивачу.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо вона не була подана у встановлені строки. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду через Запорізький окружний адміністративний суд шляхом подачі в 5-денний строк з дня проголошення ухвали (якщо ухвалу було постановлено в письмовому провадженні або згідно з частиною третьою статті 160 цього Кодексу, або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали) апеляційної скарги, з подачею її копії відповідно до кількості осіб, які беруть участь у справі.

Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Суддя (підпис) М.С. Лазаренко

24 квітня 2012 року

СудЗапорізький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення22.03.2012
Оприлюднено23.04.2012
Номер документу23549727
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —0870/2638/12

Постанова від 17.05.2012

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Лазаренко Максим Сергійович

Ухвала від 25.04.2012

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Лазаренко Максим Сергійович

Ухвала від 22.03.2012

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Лазаренко Максим Сергійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні