Постанова
від 26.03.2012 по справі 25/5009/7862/11
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

Запорізької області

ПОСТАНОВА

Іменем України

26.03.12 Справа 25/5009/7862/11

кредитори -1/ Управління Пенсійного фонду України в Орджонікідзевському районі м. Запоріжжя, 69057, вул. Гагаріна, 2 Б

2/ Фізичну особу ОСОБА_1, АДРЕСА_1

боржник - Закрите акціонерне товариство "Акурат-технологія", м. Запоріжжя, 69035, просп. Леніна, 180-А -юр. адреса; м. Запоріжжя, 69104, вул. Чумаченка, 13/114 -поштова адреса, код ЄДРПОУ 02973296

банк, здійснюючий розрахунково-касове обслуговування боржника -ЗРУ ПАТ КБ "ПриватБанк", м. Запоріжжя

Суддя Дьоміна А.В.

Присутні представники сторін:

Від кредиторів -не з'явилися

Від боржника -ОСОБА_2 дов.№28-05/юр від 28.05.2010.

Розпорядник майна -Сілецький Ю.І.

ВСТАНОВИВ:

Засідання суду призначено з метою вирішення питання про санацію або ліквідацію боржника, а також затвердження розміру та порядку сплати послуг, встановлений кредиторами арбітражному керуючому.

Головою комітету кредиторів суду надане клопотання про припинення процедури розпорядження майном боржника, визнання банкрутом Закрите акціонерне товариство "Акурат-технологія" і відкриття ліквідаційної процедури. Дане рішення оформлене протоколом засідання комітету кредиторів Закритого акціонерного товариства "Акурат-технологія" №1 від 14.03.2012.

Комітетом кредиторів також прийнято рішення про призначення ліквідатором по даній справі арбітражного керуючого Сілецького Ю.І. та встановлення йому розміру оплати послуг у розмірі двох мінімальних заробітних плат щомісячно.

Розпорядником майна наданий суду аналіз фінансово-господарського стану підприємства-боржника.

Розглянувши матеріали справи, заслухавши розпорядника майна, суд вважає, що надане комітетом кредиторів клопотання не суперечить діючому законодавству та підлягає задоволенню з огляду на наступне:

При винесені постанови про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури в суді повинен бути доведений факт неоплатності боржника, як того вимагає ст. 205 Господарського кодексу України, відповідно до положень ч. 4 якої суб'єкт господарювання може бути оголошений за рішенням суду банкрутом, у разі неспроможності суб'єкта господарювання через недостатність його майна задовольнити вимоги кредиторів.

Також, відповідно до приписів абз. 4 ст. 1 Закону суб'єкт господарської діяльності може бути визнаний банкрутом тільки в разі встановлення господарським судом його неспроможності відновити свою платоспроможність та задовольнити визнані судом вимоги кредиторів не інакше як через застосування ліквідаційної процедури.

Отже, визнаючи боржника банкрутом, суд має встановити його неоплатність.

Тому, при винесені постанови про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури суд в обов'язковому порядку повинен з'ясувати як актив, так і пасив боржника, розмір якого підлягає визначенню відповідно до затвердженого судом реєстру вимог кредиторів.

Відомості про актив боржника мають міститися у звіті арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією) про фінансово-майновий стан боржника, що повинен бути наданий комітету кредиторів та на основі якого комітет кредиторів вирішує питання про введення наступної судової процедури.

Завдання підсумкового засідання суду полягає в з'ясуванні ознак банкрутства для визначення наступної судової процедури, виходячи з клопотання комітету кредиторів, однак остаточна їх оцінка надається судом.

Прийняття рішення стосовно доцільності визнання боржника банкрутом, незважаючи на клопотання комітету кредиторів, залишається за господарським судом, як того вимагає ст. 1 Закону.

Як встановлено матеріалами справи та згідно наданого розпорядником майна аналізу фінансово-господарського стану Закритого акціонерного товариства "Акурат-технологія" загальна вартість активів боржника складає 600,00 грн.

Загальна сума кредиторських вимог, згідно затвердженого судом реєстру вимог кредиторів Закритого акціонерного товариства "Акурат-технологія" складає 16 589,49 грн.

Таким чином пасив боржника значно перевищує вартість його активів.

Враховуючи, що пропозицій відносно санації боржника не надійшло, підприємство не здійснює фінансово-господарську діяльність, а також боржник неспроможній відновити свою платоспроможність та задовольнити визнані судом вимоги кредиторів не інакше як через застосування ліквідаційної процедури, клопотання комітету кредиторів про припинення процедури розпорядження майном боржника, визнання банкрутом Закрите акціонерне товариство "Акурат-технологія" і відкриття ліквідаційної процедури не суперечить діючому законодавству, та підлягає задоволенню.

За пропозицією комітету кредиторів ліквідатором банкрута призначити арбітражного керуючого Сілецького Юрія Івановича /ліцензія серія НОМЕР_2 від 20.01.2010., ідент. номер НОМЕР_1, адреса: АДРЕСА_2/, який виконував функції розпорядника майна боржника і надав суду відповідну згоду.

Зобов'язати ліквідатора здійснити ліквідаційну процедуру згідно Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", у строк до 01.12.2012.

Згідно п. 12 ст. 3-1 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" оплата послуг арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) за кожен місяць здійснення ним своїх повноважень встановлюється та виплачується в розмірі, встановленому комітетом кредиторів і затвердженому господарським судом, якщо інше не встановлено цим Законом, але не менше двох мінімальних заробітних плат та не більше середньомісячної заробітної плати керівника боржника за останні дванадцять місяців його роботи перед порушенням провадження у справі про банкрутство.

Таким чином, суд вирішив, затвердити рішення комітету кредиторів, оформленого протоколом №1 від 14.03.2012. про встановлення оплати послуг арбітражного керуючого Сілецького Ю.І. у розмірі двох мінімальних заробітних плат щомісячно.

Керуючись ч. 12 ст. 3-1 ч. І ст. 5, ч. 8 ст. 16, ст. ст. 14, 22 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", суд

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання голови комітету кредиторів Закритого акціонерного товариства "Акурат-технологія" -задовольнити.

Припинити процедуру розпорядження майном боржника.

Визнати Закрите акціонерне товариство "Акурат-технологія", м. Запоріжжя, 69035, просп. Леніна, 180-А -юр. адреса; м. Запоріжжя, 69104, вул. Чумаченка, 13/114 -поштова адреса, код ЄДРПОУ 02973296 - банкрутом.

Відкрити ліквідаційну процедуру.

Ліквідатором банкрута призначити арбітражного керуючого Сілецького Юрія Івановича /ліцензія серія НОМЕР_2 від 20.01.2010., ідент. номер НОМЕР_1, адреса: АДРЕСА_2/ та покласти на нього повноваження керівника банкрута.

Зобовязати ліквідатора здійснити публікацію оголошення про визнання боржника банкрутом відповідно до ч. Ш ст.23 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом". Докази публікації надати суду до 10.04.2012.

Затвердити рішення комітету кредиторів, оформленого протоколом №1 від 14.03.2012. про встановлення оплати послуг арбітражного керуючого Сілецького Ю.І. у розмірі двох мінімальних заробітних плат щомісячно.

Зобов'язати ліквідатора здійснити ліквідаційну процедуру згідно Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", у строк до 01.12.2012.

Копію постанови направити кредиторам, банкруту, ліквідатору, державному реєстратору виконавчого комітету Запорізької міської ради, Орджонікідзевському ВДВС Запорізького РУЮ.

Суддя А.В. Дьоміна

СудГосподарський суд Запорізької області
Дата ухвалення рішення26.03.2012
Оприлюднено24.04.2012
Номер документу23552797
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —25/5009/7862/11

Ухвала від 17.12.2012

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Дьоміна А.В.

Ухвала від 24.12.2012

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Дьоміна А.В.

Постанова від 26.03.2012

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Дьоміна А.В.

Ухвала від 05.03.2012

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Дьоміна А.В.

Ухвала від 19.01.2012

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Дьоміна А.В.

Ухвала від 22.12.2011

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Дьоміна А.В.

Ухвала від 13.12.2011

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Дьоміна А.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні