Ухвала
від 09.04.2012 по справі 05-5-55/2020
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-Б тел. 284-18-98


УХВАЛА

про повернення позовної заяви

09.04.12№ 05-5- 55 / 2020

Суддя Ягічева Н.І. розглянувши

позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «Бі ен Сі», м.Київ

до Товариства з обмеженою відповідальністю «Д», м.Київ

про стягнення 285 750,36 грн.

ВСТАНОВИВ:

Товариство з обмеженою відповідальністю «Бі ен Сі»звернулось до Господарського суду міста Києва з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю «Д»про стягнення заборгованості у розмірі 285 750,36 грн.

При поданні позову Позивачем допущено порушення вимог, встановлених розділом VIII Господарського процесуального кодексу України.

Статтею 57 Господарського процесуального кодексу України встановлено, що до позовної заяви додаються документи, які зокрема підтверджують: відправлення відповідачеві копії позовної заяви і доданих до неї документів; сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі; обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги. До позовної заяви, підписаної представником позивача, додається довіреність чи інший документ, що підтверджує повноваження представника позивача.

Відповідно до частини першої статті 54 Господарського процесуального кодексу України позовна заява подається до господарського суду в письмовій формі і підписується повноважною посадовою особою позивача або його представником, прокурором чи його заступником, громадянином - суб'єктом підприємницької діяльності або його представником.

Відповідно до ст. 28 Господарського процесуального кодексу України справи юридичних осіб в господарському суді ведуть їх органи, що діють у межах повноважень, наданих їм законодавством та установчими документами, через свого представника. Керівники підприємств та організацій, інші особи, повноваження яких визначені законодавством або установчими документами, подають господарському суду документи, що посвідчують їх посадове становище. Представниками юридичних осіб можуть бути також інші особи, повноваження яких підтверджуються довіреністю від імені підприємства, організації. Довіреність видається за підписом керівника або іншої уповноваженої ним особи та посвідчується печаткою підприємства, організації.

Позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «Бі ен Сі»підписано представником за довіреністю ОСОБА_1, проте, належним чином оформленої довіреності, яка б підтверджувала повноваження (в тому числі право підпису позовної заяви) ОСОБА_1, як представника Товариства з обмеженою відповідальністю «Бі ен Сі»до позовної заяви не додано.

А тому, позовна заява підписана особою, яка не мала права її підписувати, що є підставою для повернення позовної заяви відповідно до п. 1 ч. 1 ст. 63 Господарського процесуального кодексу України.

Позивачем не додано до позовної заяви жодних доказів, що підтверджують обставини викладені в ній, а саме: договір купівлі - продажу № 01/05 від 31.12.2010 р. та додаткові угоди до нього, докази поставки товару за вказаним договором та угоду про порядок погашення заборгованості за договором купівлі - продажу № 01/05 від 31.12.2010 р. Крім того, позивачем не наведено обґрунтованого розрахунку сум, що підлягають стягненню з відповідача.

Неподання доказів, що підтверджують викладені у позовній заяві обставини є підставою для повернення позовної заяви без розгляду.

Отже, позовна заява підлягає поверненню відповідно до п. 3 ч. 1 ст. 63 Господарського процесуального кодексу України.

За подання до суду позовної заяви та іншої заяви, передбаченої процесуальним законодавством справляється судовий збір (абзац 1 частина 1 статті 3 Закону України «Про судовий збір»).

Відповідно до частини 1 статті 4 Закону України «Про судовий збір», судовий збір справляється у відповідному розмірі від мінімальної заробітної плати у місячному розмірі, встановленої законом на 1 січня календарного року, в якому відповідна заява або скарга подається до суду, - у відсотковому співвідношенні до ціни позову та у фіксованому розмірі.

Судовий збір перераховується у безготівковій або готівковій формі виключно через установи банків чи відділення зв'язку (ч. 1 ст. 6 Закону України «Про судовий збір»).

Згідно з частиною 1 статті 13 Закону України «Про Державний бюджет України на 2012 рік»станом на 01.01.2012 р. мінімальна заробітна плата у місячному розмірі становить 1 073,00 грн.

Відповідно до ст. 4 Закону України «Про судовий збір»ставка судового збору за позовні заяви майнового характеру складає 2 відсотки ціни позову, але неменше 1,5 розміру мінімальної заробітної плати (1 609,50 грн.) та не більше 60 розмірів мінімальних заробітних плат (64 380,00 грн.).

Позивачем до позовної заяви не додано доказів сплати судового збору у встановленому порядку та розмірі, що є підставою для повернення позовної заяви відповідно до п. 4 ч. 1 ст. 63 Господарського процесуального кодексу України.

Відповідно до ст. 56 Господарського процесуального кодексу України позивач, прокурор чи його заступник зобов'язані при поданні позову надіслати сторонам копії позовної заяви та доданих до неї документів відповідно до кількості відповідачів та третіх осіб листом з описом вкладення.

Позивачем не додано доказів направлення копії позовної заяви та доданих до неї документів відповідачу, що є порушенням вимог ст. 56 Господарського процесуального кодексу України та підставою для повернення позовної заяви відповідно до п. 6 ч. 1 ст. 63 Господарського процесуального кодексу України.

Враховуючи вищевикладене, позовна заява підлягає поверненню на підставі п. 1, 3, 4, 6 ч. 1 ст. 63 Господарського процесуального кодексу України.

Керуючись ст.ст. 28, 54, 56, 57, п.п.1,3,4,6 ст.63, ст.86 Господарського процесуального кодексу України, -

УХВАЛИВ:

1.Повернути позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «Бі ен Сі», м.Київ (код ЄДРПОУ: 32557104) без розгляду.

2. Звернути увагу Позивача, що після усунення недоліків, які стали підставою повернення позовної заяви без розгляду, він може повторно звернутися до Господарського суду м. Києва з позовом.

Суддя Н.І. Ягічева

Дата ухвалення рішення09.04.2012
Оприлюднено03.05.2012
Номер документу23553020
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення 285 750,36 грн

Судовий реєстр по справі —05-5-55/2020

Ухвала від 09.04.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Ягічева Н.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні