Ухвала
від 18.04.2012 по справі 5020-254/2012
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД М. СЕВАСТОПОЛЯ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА СЕВАСТОПОЛЯ

УХВАЛА

18 квітня 2012 року справа № 5020-254/2012

Господарський суд міста Севастополя у складі судді Єфременко О.О., розглянувши матеріали заяви

Управління Пенсійного фонду України у Гагарінському районі міста Севастополя (пр-т. Гер. Сталінграду, 56, м. Севастополь, 99059)

до Приватного підприємства "Галикін і К"

(бухта Казача, 6 кв. 55, м. Севастополь, код ЄДРПОУ 34549378)

про визнання відсутнього боржника банкрутом,

за участю представників:

ініціюючого кредитора -ОСОБА_1, довіреність № 5908/07-14 від 13.12.2011;

боржника -не з'явився;

ВСТАНОВИВ:

Управління Пенсійного фонду України у Гагарінському районі міста Севастополя звернулось до господарського суду міста Севастополя із заявою про визнання відсутнього боржника, Приватного підприємства "Галикін і К", банкрутом.

Заява про визнання банкрутом боржника подана в порядку, передбаченому статтею 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", мотивована відсутністю юридичної особи за місцезнаходженням та наявністю несплаченої заборгованості перед бюджетом.

Ухвалою від 16.03.2012 порушено провадження у справі про банкрутство відсутнього боржника.

Цією же ухвалою суд зобов'язав ініціюючого кредитора надати суду установчі документи боржника, витяг (виписку) з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців станом на березень 2012 року, витяг з Державного реєстру обтяжень рухомого майна, витяг з реєстру заборони відчуження об'єктів нерухомого майна, довідку з МРЕВ УДІ УМВС про наявність (відсутність) транспортних засобів, довідку інспекції Держтехнагляду про наявність (відсутність) сільськогосподарської техніки, довідку бюро технічної інвентаризації про наявність (відсутність) об'єктів нерухомості, довідку з управління земельних ресурсів про наявність (відсутність) на праві власності (праві користування) земельної ділянки, довідку з податкової інспекції про розрахункові рахунки в установі банків, довідку з банку про залишок грошових коштів на рахунку підприємства-боржника, акт перевірки місцезнаходження суб'єкта підприємницької діяльності по місцю державної реєстрації, довідку Головного управління статистики про дату останнього подання фінансової звітності, довідку податкової інспекції про дату останнього подання податкової звітності щодо боржника, докази безспірності вимог кредитора до боржника (рішення суду), документ, на підставі якого встановлений факт неподання боржником звітності понад року (оригінали -для огляду; належним чином засвідчені копії -для приєднання до матеріалів справи).

Ухвалою від 02.04.2012, у зв'язку із невиконанням, зокрема, ініціюючим кредитором вимог ухвали від 16.03.2012, розгляд заяви був відкладений.

Боржник у судове засідання явку уповноваженого представника не забезпечив, відзив на заяву про визнання його банкрутом не надав, про причини неявки суд не повідомив, про дату, час та місце проведення судового засідання був повідомлений своєчасно та належним чином за адресою, яка міститься в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, вимоги ухвали суду від 16.03.2012 та від 02.04.2012 не виконав.

В ході судового засідання, яке відбулося 18.04.2012, представник ініціюючого кредитора заявив письмове клопотання про залишення без розгляду заяви про визнання відсутнього боржника, Приватного підприємства «Галикін і К», банкрутом, з посиланням на положення пункту 5 частини першої статті 81 Господарського процесуального кодексу України.

Заявлене клопотання обґрунтоване неможливістю надання витребуваних ухвалою суду від 16.03.2012 документів, зокрема, витяг з Державного реєстру обтяжень рухомого майна, витяг з реєстру заборони відчуження об'єктів нерухомого майна, довідку інспекції Держтехнагляду про наявність (відсутність) сільськогосподарської техніки, довідку з управління земельних ресурсів про наявність (відсутність) на праві власності (праві користування) земельної ділянки, довідку з податкової інспекції про розрахункові рахунки в установі банків, довідку з банку про залишок грошових коштів на рахунку підприємства-боржника, довідку Головного управління статистики про дату останнього подання фінансової звітності, довідку податкової інспекції про дату останнього подання податкової звітності щодо боржника, документ, на підставі якого встановлений факт неподання боржником звітності понад року.

Частиною першою статті 5 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом»встановлено, що провадження у справах про банкрутство регулюється цим Законом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законодавчими актами України.

Відповідно до пункту 5 частини першої статті 81 Господарського процесуального кодексу України господарський суд залишає позов без розгляду, якщо позивач без поважних причин не надав суду витребувані господарським судом матеріали, необхідні для вирішення спору.

Враховуючи, що відсутність зазначених вище документів унеможливлює встановлення обставин щодо наявності належних правових підстав для визнання відсутнього боржника банкрутом, всебічний, повний і об'єктивний розгляд яких вимагає стаття 43 Господарського процесуального кодексу України, суд дійшов висновку про можливість задоволення заявленого представником ініціюючого кредитора клопотання.

Сторонам роз'яснюються положення частини четвертої статті 81 Господарського процесуального кодексу України відповідно до якої, після усунення обставин, що зумовили залишення позову без розгляду, позивач має право знову звернутись з ним до господарського суду в загальному порядку.

Керуючись пунктом 5 частини першої статті 81, статтею 86 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1. Заяву Управління Пенсійного фонду України у Гагарінському районі міста Севастополя до Приватного підприємства "Галикін і К" про визнання відсутнього боржника банкрутом - залишити без розгляду.

2. Зобов'язати Державного реєстратора Гагарінської районної державної адміністрації м.Севастополя внести відповідний запис до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців України про залишення без розгляду заяви у справі про банкрутство відсутнього боржника - Приватного підприємства "Галикін і К" (бухта Казача, 6 кв. 55, м. Севастополь, код ЄДРПОУ 34549378), докази надати суду.

3. Копії даної ухвали направити кредитору, боржнику, Головному управлінню юстиції у м.Севастополі, Відділу Державної виконавчої служби Гагарінського районного управління юстиції в місті Севастополі, Державному реєстратору Гагарінської районної державної адміністрації м. Севастополя.

СуддяпідписО.О.Єфременко

Дата ухвалення рішення18.04.2012
Оприлюднено26.04.2012
Номер документу23656650
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5020-254/2012

Ухвала від 18.04.2012

Господарське

Господарський суд м. Севастополя

Єфременко Оксана Олександрівна

Ухвала від 16.03.2012

Господарське

Господарський суд м. Севастополя

Єфременко Оксана Олександрівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні