Ухвала
від 24.10.2006 по справі 21/316-06-10096
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

21/316-06-10096

          

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ


УХВАЛА

                                                про залишення заяви про порушення справи

про банкрутство без розгляду

"24" жовтня 2006 р.Справа  № 21/316-06-10096

За заявою: Управління Пенсійного фонду України (надалі –УПФУ) в Суворовському районі м. Одеси;

до БОРЖНИКА: Виробничого кооперативу „Батіскаф”, м. Одеса;

про визнання банкрутом.

Господарський суд Одеської області у складі:                        

Судді                                                                   Зеленова Г.М.

Секретаря судового засідання                              Ковальчук Ю.А.

За участю представників сторін:

Від заявника: Долженко Л.Ф. –представник УПФУ в Суворовському районі м. Одеси –згідно довіреності від 01.11.2005 р. за № 7365/08;

Від боржника: не з'явився, не зважаючи на те, що був повідомлений належним чином.

                                                                                         

             СУТЬ СПОРУ: 28.09.2006 р. Заявник, УПФУ в Суворовському районі м. Одеси, звернувся до господарського суду із заявою про визнання відсутнього боржника –Виробничий кооператив „Батіскаф” –банкрутом, оскільки останній неспроможний виконати свої грошові зобов'язання щодо сплати витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах за списком № 1 відповідно до ч. 2 прикінцевих положень Закону України „Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування” за липень 2005 р. по травень 2006 р. на загальну суму 2 168 грн. 22 коп. та фінансових санкцій за неподання розрахунку сум страхових внесків на обов'язкове державне пенсійне страхування за грудень 2004 р., квітень –травень 2005 р. у сумі 356 грн. 28 коп.  

            Ухвалою господарського суду від 29.09.2006 р. було порушено провадження у справі                      № 21/316-06-10096 про банкрутство Виробничого кооперативу „Батіскаф”, введено мораторій на задоволення вимог кредиторів та зобов'язано УПФУ в Суворовському районі м. Одеси надати докази наявності ознак, передбачених статтею 52 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”; відомості від державного реєстратора щодо зміни боржником свого місцезнаходження; довідку державної податкової служби про надання боржником до органів державної податкової служби згідно із законодавством податкових декларацій, документів бухгалтерської звітності; докази вжиття заходів до отримання заборгованості; в належним чином засвідченій копії свідоцтво про державну реєстрацію (перереєстрацію) суб'єкта підприємницької діяльності –юридичної особи –Виробничого кооперативу „Батіскаф”; докази неплатоспроможності боржника; відомості про розрахункові рахунки боржника; згоду на призначення представника ініціюючого кредитора ліквідатором або клопотання щодо кандидатури арбітражного керуючого –ліквідатором.  

               У зв'язку із неподанням Заявником витребуваних господарським судом доказів, розгляд справи був відкладений на 24 жовтня 2006 р. о 10 год. 30 хвл.  

Відповідно до статті 52 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” у разі, якщо громадянин –підприємець –боржник або керівні органи боржника – юридичної особи відсутні за її місцезнаходженням, або у разі ненадання боржником протягом року до органів державної податкової служби згідно із законодавством податкових декларацій, документів бухгалтерської звітності, а також за наявності інших ознак, що свідчать про відсутність підприємницької діяльності боржника, заява про порушення справи про банкрутство відсутнього боржника може бути подана кредитором незалежного від розміру його вимог до боржника та строку виконання зобов'язань.  

Із наданих Заявником документів господарському суду вбачається, що дата останньої податкової звітності Виробничого кооперативу „Батіскаф” –18.01.2006 р. (довідка ДПІ у Суворовському районі м. Одеси від 11.10.2006 р. за № 23477/9/19-0113); платіжні вимоги УПФУ в Суворовському районі м. Одеси від 02.02.2006 р. за № В-9 повернуті Першою державною виконавчою службою у Суворовському районі м. Одеси без виконання у зв'язку із відсутністю грошових коштів на рахунку боржника. Проте, виходячи з положень статті 52 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, зазначені докази не свідчать про наявність ознак відсутнього боржника -   Виробничого кооперативу „Батіскаф”.

У судовому засіданні, 24.10.2006 р., представником Заявника, витребуванні господарським судом докази, що свідчать про наявність ознак, передбачених статтею 52 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, а також відомості від державного реєстратора, що свідчать про не зміну боржником свого місцезнаходження, докази неплатоспроможності боржника, відомості про розрахункові рахунки боржника наданні не були.

Відповідно до вимог ст. 33,34 ГПК України, кожна сторона повинна довести ті обставини на які вона посилається як на підставу своїх вимог і заперечень, обставини, що відповідно до законодавства повинні бути підтвердженні певними засобами доказування не можуть підтверджуватись іншими засобами доказування.

Отже, враховуюче те, що Заявником до заяви про порушення провадження про визнання банкрутом відсутнього боржника не було подано документів, що свідчать про одну із ознак відсутнього боржника, а саме: не знаходження Виробничого кооперативу „Батіскаф” або його керівних органів за юридичною адресою, а саме: м. Одеса, Старокиївська дорога, 19 км.; не надання боржником протягом року до органів державної податкової служби згідно із законодавством податкових декларацій, документів бухгалтерської звітності; а також не доведенні інші ознаки, що свідчать про відсутність підприємницької діяльності боржника, тому у господарського суду не має законних підстав визнавати Виробничий кооператив „Батіскаф” банкрутом із застосуванням особливостей, передбачених статтею 52 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”.

Після усунення обставин, що зумовили залишення заяви про визнання відсутнього боржника банкрутом без розгляду, заявник має право знову звернутися з нею до господарського суду в загальному порядку.   

Заявник звільнений від сплати державного мита згідно законодавства.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 7, 52  Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, п. 5 ст. 81, ст. 86 ГПК України, суд, -

У Х В А Л И В:

1. Залишити заяву Управління Пенсійного фонду України в Суворовському районі м. Одеси про порушення справи про визнання відсутнього боржника –Виробничий кооператив (м. Одеса, 19 км. Старокиївської дороги. Ідентифікаційний код 23208884) - без розгляду.

2. Скасувати заходи по забезпечення грошових вимог кредиторів прийняті ухвалою господарського суду від 29.09.2006 р.

3. Ухвалу направити: Заявнику, боржнику, Одеському обласному відділу з питань банкрутства, Державному реєстратору виконавчого комітету Одеської міської ради, ДПІ у Суворовському районі м. Одеси.   

 

Суддя                                                                                       Зеленов Г.М.

 

 

Дата ухвалення рішення24.10.2006
Оприлюднено28.08.2007
Номер документу236660
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —21/316-06-10096

Ухвала від 24.10.2006

Господарське

Господарський суд Одеської області

Зеленов Г.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні