Постанова
від 07.10.2008 по справі б3/248-08
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Б3/248-08

ГОСПОДАРСЬКИЙ  СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

01032, м.Київ - 32, вул.Комінтерна, 16.                                        тел. 230-31-83

П О С Т А Н О В А

про визнання боржника  банкрутом

"07" жовтня 2008 р.                                                                                       № Б3/248-08

Господарський суд Київської області у складі судді Лопатіна А.В. розглянувши  у відкритому судовому засіданні справу

За заявою  Управління Пенсійного фонду України у Миронівському районі,

м. Миронівка

до  Миронівського підприємства Київського обласного Товариства  кролівників і звірівників-любителів, м. Миронівка

про порушення справи про банкрутство

за участю представників:

від заявника          Євтушенко С.М., за дов. від 06.10.08р. №2040/04;

від відповідача          не з'явився, про день, час та місце розгляду справи був повідомлений належно.

Обставини справи:

Управління Пенсійного фонду України у Миронівському районі (ініціюючий кредитор) звернулось до господарського суду із заявою про порушення провадження у справі про банкрутство Миронівського підприємства Київського обласного Товариства  кролівників і звірівників-любителів (боржник), як відсутнього боржника. В своїй заяві ініціюючий кредитор зазначає, що боржник неспроможний сплатити борг перед бюджетом в розмірі 2 940,03 грн., а також вказує, що боржник відсутній за своїм місцезнаходженням, інформація про місцезнаходження боржника у кредитора також відсутня, з 2004р. боржник не подає звіти до УПФ України у Миронівському районі. Тому, на думку ініціюючого кредитора, є правові підстави для визнання такого відсутнього боржника банкрутом.

          В обґрунтування своїх вимог ініціюючий кредитор посилається на статтю       52 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”.

Ухвалою господарського суду Київської області від 21.08.08р. було порушено провадження у справі, розгляд справи призначено на 07.10.08р.

В судовому засіданні представник ініціюючого кредитора заявлені вимоги підтримав, просив суд задовольнити їх в повному обсязі, визнати відсутнього боржника банкрутом та відкрити його ліквідаційну процедуру.

Боржник, належним чином повідомлений про час і місце судового засідання ухвалою суду від 21.08.08р., надіслана на його адресу, зазначену в заяві про порушення справи про банкрутство відсутнього боржника та яка повернулась до суду без врученням боржнику, в судове засідання 07.10.2008р. не з'явився, вимоги ухвали суду не виконав, відзив на вищевказану заяву не надав.

Відповідно до ст. 75 ГПК України в разі якщо відзив на позовну заяву і витребувані господарським судом документи не подано, справу може бути розглянуто за наявними в ній матеріалами.

Розглянувши матеріали справи, заслухавши пояснення представника ініціюючого кредитора, суд

встановив:

Миронівське підприємство Київського обласного Товариства кролівників і звірівників-любителів зареєстровано рішенням Миронівської районної державної адміністрації 20.11.1997 року за адресою: Київська обл., м. Миронівка, вул. Горького, 39, код ЄДРПОУ - 00443938. Боржник зареєстрований як платник страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування.

Ініціюючий кредитор - УПФ України у Миронівському районі в заяві про порушення провадження у справі про банкрутство Миронівського підприємства Київського обласного Товариства  кролівників і звірівників-любителів просить суд визнати кредиторські вимоги в сумі 2940,03 грн. Проте з матеріалів справи вбачається, що безспірними кредиторськими вимогами є вимоги в сумі 2933,57 грн., які підтверджуються наступним:

Управлінням Пенсійного фонду України у Миронівському районі було подано позов до господарського суду Київської області про стягнення заборгованості зі сплати страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування з Миронівського підприємства Київського обласного Товариства  кролівників і звірівників-любителів в розмірі 2 933,57 грн. Рішенням господарського суду Київської області від 18.05.04р. у справі №65/8-04 року позов задоволено повністю, стягнуто з боржника на користь УПФ України у Миронівському районі заборгованість в сумі 2 933,57 грн. На виконання згаданого рішення було видано відповідний наказ.

Постановою ДВС Миронівського районного УЮ від 31.07.2008р. повернуто без виконання наказ від 08.06.04р. №65/8-04 про стягнення з Миронівського підприємства Київського обласного Товариства  кролівників і звірівників-любителів 2 933,57 грн.  заборгованості на користь УПФ України у Миронівському районі, у зв'язку з тим, що у боржника відсутнє майно та кошти на яке можливо звернути стягнення.

Миронівське підприємство Київського обласного Товариства  кролівників і звірівників-любителів за адресою: Київська обл., м. Миронівка, вул. Горького, 39 не знаходиться, про що свідчить залучена до матеріалів справи копія постанови ВДВС Миронівського районного УЮ від 31.07.08р.

З 2004 року Миронівського підприємства Київського обласного Товариства  кролівників і звірівників-любителів не подає звіти до УПФ України у Миронівському районі, що свідчить про відсутність господарської діяльності боржника.

Відповідно до п. 1 статті 52 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, у разі, якщо громадянин-підприємець - боржник або керівні органи боржника - юридичної особи відсутні за її місцезнаходженням, або у разі ненадання боржником протягом року до органів державної податкової служби згідно із законодавством податкових  декларацій, документів  бухгалтерської звітності, а також за наявності інших ознак, що свідчать про відсутність підприємницької діяльності боржника, заява про порушення справи про банкрутство відсутнього боржника може бути подана кредитором незалежно від розміру його вимог до боржника та строку виконання зобов'язань.

Матеріалами справи підтверджується наявність у боржника безспірної заборгованості перед ініціюючим кредитором, відсутність господарської діяльності боржника, а також факт відсутності боржника за адресою місцезнаходження.

Приймаючи до уваги зазначене, суд вважає за можливе застосувати положення статті 52 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”.

Керуючись ст.ст. 22, 23, 24, 25, 32, 52 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, суд –

постановив:

1. Визнати Управління Пенсійного фонду України у Миронівському районі кредитором у справі Б3/248-08 з майновими вимогами в сумі 2933,57 грн.

2. Визнати банкрутом Миронівське підприємство Київського обласного Товариства  кролівників і звірівників-любителів (08800, Київська обл., м. Миронівка, вул. Горького, 39, код ЄДРПОУ - 00443938) та відкрити ліквідаційну процедуру.

3. При подальшому розгляді справи застосувати положення статті 52 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”.

4. Призначити ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Гусара Івана Олексійовича (ліцензія АВ №307316 від 06.03.2007 року, 01030, м. Київ-30, а/с 29, ідентифікаційний код 2771607693).

5. Зобов'язати ліквідатора подати до офіційного друкованого органу оголошення про визнання банкрутом Миронівського підприємства Київського обласного Товариства  кролівників і звірівників-любителів та відкриття ліквідаційної процедури.

6. За результатами роботи ліквідатору подати до господарського суду Київської області ліквідаційний баланс та звіт.

7. Зобов'язати ліквідатора інформувати господарський суд про свою роботу та вжиття заходів, спрямованих на ліквідацію банкрута.

8. Копію постанови направити кредитору, ліквідатору, банкруту, державному реєстратору, органу ДПС та Київському регіональному управлінню з питань банкрутства.

          Суддя                                                                                       Лопатін А.В

СудГосподарський суд Київської області
Дата ухвалення рішення07.10.2008
Оприлюднено26.11.2008
Номер документу2367958
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —б3/248-08

Ухвала від 19.05.2009

Господарське

Господарський суд Київської області

Лопатін А.Л.

Ухвала від 09.02.2009

Господарське

Господарський суд Київської області

Лопатін А.Л.

Постанова від 07.10.2008

Господарське

Господарський суд Київської області

Лопатін А.Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні