Постанова
від 12.04.2012 по справі 2а/0470/3551/12
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

cpg1251

ПОСТАНОВА ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

11 квітня 2012 р. Справа № 2а/0470/3551/12 Дніпропетровський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого суддіЖукової Є.О. при секретаріБерднику С.О. розглянувши у відкритому судовому засіданні у місті Дніпропетровську адміністративну справу за адміністративним позовом управління Пенсійного фонду України в м. Нікополі та Нікопольському районі Дніпропетровської області до товариства з обмеженою відповідальністю Торгівельний дім "Нікопольський завод трубопровідної арматури" про стягнення заборгованості у сумі 2 050,11грн.

ВСТАНОВИВ:

16.03.2012р. до Дніпропетровського окружного адміністративного суду надійшов адміністративний позов управління Пенсійного фонду України в м.Нікополі та Нікопольському районі Дніпропетровської області, в якому позивач просить стягнути з товариства з обмеженою відповідальністю «Нікопольський завод трубопровідної арматури» (код ЄДРПОУ 36723931) заборгованість по сплаті єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування за період листопад 2011 року в сумі 2 050,11грн.

Позовні вимоги обґрунтовано наступним. В порушення вимог Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування», відповідач допустив утворення недоїмки по сплаті єдиного внеску за період листопад 2011 року, що становить 2 050,11грн., яка на час звернення до Дніпропетровського окружного адміністративного суду була не погашена.

Ухвалою суду від 20.03.2012р. провадження по справі було відкрито та справу призначено до судового розгляду.

Сторони в судове засідання не з'явились, про дату, час і місце розгляду справи були повідомлені належним чином, що підтверджується матеріалами справи. Заперечень проти адміністративного позову суду відповідача не надав. Суд вважає, що вжив усі залежні від нього заходи для повідомлення осіб, які беруть участь у справі, належним чином про розгляд даної адміністративної справи за їх участі та реалізації ними права судового захисту своїх прав та інтересів. Таким чином, суд вважає за можливе розглянути справу без участі сторін відповідно до положень ст.128 КАС України.

Враховуючи термін розгляду адміністративної справи, передбачений ст.122 КАС України, а саме: адміністративна справа має бути розглянута і вирішена протягом розумного строку, але не більше місяця з дня відкриття провадження у справі, суд вважає за можливе розглянути дану адміністративну справу за доказами, наявними в матеріалах справи та даної явки сторін.

Відповідно до ч.1 ст.41 КАС України, суд під час судового розгляду адміністративної справи здійснює повне фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу. У разі неявки у судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі, чи якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється за відсутності осіб, які беруть участь у справі (у тому числі при розгляді справи в порядку письмового провадження), фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Аналогічної думки дотримується і Вищий адміністративний суд України, виклавши її в листі від 01.02.2012 року за №279/11/13-12, згідно з яким визначається необхідність дотримання строків розгляду адміністративних справ, визначених Кодексом адміністративного судочинства України, та зазначається, що потрібно вживати заходів щодо регулярного призначення судових засідань та, у разі потреби, дисциплінування сторін, інших осіб, які беруть участь у справі.

Судом були досліджені наступні письмові докази, наявні в матеріалах справи: розрахунок заборгованості станом на 28.12.2011р.; копії бази даних розрахунків; копія квитанції; копія реєстру відправленої поштової кореспонденції; копія Виписки з ЄДР.

Дослідивши матеріали справи, заслухавши пояснення прокурора, з'ясувавши всі фактичні обставини, на яких ґрунтується адміністративний позов, суд встановив наступне.

Товариство з обмеженою відповідальністю «Нікопольський завод трубопровідної арматури» (код ЄДРПОУ 36723931) зареєстроване в управлінні Пенсійного фонду України в м.Нікополі та Нікопольському районі Дніпропетровської області, як платник єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування.

В порушення вимог п.1 ч.2 ст.6 Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування», а саме: внаслідок несвоєчасного та не в повному обсязі нарахування, обчислення і сплати єдиного внеску, у відповідача утворилась недоїмка із сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування за період листопад 2011 року на загальну суму 2 050,11грн.

На час звернення позивача до суду, відповідач має заборгованість перед управлінням Пенсійного фонду України в м.Нікополі та Нікопольському районі Дніпропетровської області по внескам на загальнообов'язкове державне соціальне страхування в розмірі 2 050,11грн., що підтверджується розрахунком суми заборгованості відповідача станом на 28.12.2011р.

Порядок сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування передбачено Законом України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування» від 08.07.2010 року №2464-УІ та Інструкцією «Про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України», затвердженої постановою правління Пенсійного фонду України № 21-5 від 27.09.2010 року та зареєстрованої в Міністерстві юстиції 27.10.2010 року за № 994/18289.

Частиною 1 ст.67 Конституції України передбачено, що кожен зобов'язаний сплачувати податки та збори в порядку та розмірах, встановлених законом.

Відповідно до ч.2 ст. 6 Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування» платник єдиного внеску зобов'язаний своєчасно та в повному нараховувати, обчислювати і сплачувати єдиний внесок.

У відповідності до ч.8 ст.9 Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування» платники єдиного внеску зобов'язані сплачувати єдиний внесок, нарахований за відповідний базовий звітний період, не пізніше 20 числа місяця, що настає за базовим звітним періодом. Базовим періодом для Відповідача є календарний місяць.

Згідно зі ч.12 ст.9 цього Закону, єдиний внесок підлягає сплаті незалежно від фінансового стану платника.

На підставі п.7 ч.1 ст.13 Закону, Пенсійний фонд та його територіальні органи мають право стягувати з платників несплачені суми єдиного внеску.

Згідно з ч.6 ст.25 Закону, за рахунок сум, що надходять від платника єдиного внеску або від державної виконавчої служби, погашаються суми недоїмки, штрафних санкцій та пені у порядку календарної черговості їх виникнення. У разі якщо платник має несплачену суму недоїмки, штрафів та пені, сплачені ним суми єдиного внеску зараховуються в рахунок сплати недоїмки, штрафів та пені у порядку календарної черговості їх виникнення.

Згідно з ч.1 ст.71 КАС України кожна сторона повинна довести ті обставини, на яких ґрунтуються її вимоги та заперечення, крім випадків, встановлених статтею 72 цього Кодексу.

Суд, згідно зі ст.86 КАС України, оцінює докази, які є у справі, за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на їх безпосередньому, всебічному, повному та об'єктивному дослідженні.

Враховуючи викладене вище, позивачем - суб'єктом владних повноважень була доведена правомірність та обґрунтованість підстав стягнення з відповідача суми єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування в розмірі 2 050,11грн., натомість відповідачем не було надано суду жодного доказу щодо спростування позиції позивача, викладеної в заявленому адміністративному позові.

За таких підстав, суд вважає, що адміністративний позов управління Пенсійного фонду України в м.Нікополі та Нікопольському районі Дніпропетровської області до товариства з обмеженою відповідальністю «Нікопольський завод трубопровідної арматури» (код ЄДРПОУ 36723931) про стягнення заборгованості в сумі 2 050,11грн. є таким, що підлягає задоволенню в повному обсязі.

Керуючись ст. 163 Кодексу адміністративного судочинства України, суд -

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов управління Пенсійного фонду України в м.Нікополі та Нікопольському районі Дніпропетровської області до товариства з обмеженою відповідальністю «Нікопольський завод трубопровідної арматури» (код ЄДРПОУ 36723931) про стягнення заборгованості в сумі 2 050,11грн. - задовольнити повністю.

Стягнути з товариства з обмеженою відповідальністю «Нікопольський завод трубопровідної арматури» (код ЄДРПОУ 36723931) заборгованість по сплаті єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування за період листопад 2011р. в сумі 2 050(двісті тисячі п`ятдесят)грн. 11коп. на користь управління Пенсійного фонду України в м.Нікополі та Нікопольському районі Дніпропетровської області.

Постанова суду набирає законної сили відповідно до ст.254 Кодексу адміністративного судочинства України та може бути оскаржена в порядку та у строки, встановлені ст.186 Кодексу адміністративного судочинства України.

Повний текст постанови складено 11 квітня 2012 року

Суддя Є.О. Жукова

СудДніпропетровський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення12.04.2012
Оприлюднено04.05.2012
Номер документу23688586
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а/0470/3551/12

Ухвала від 20.03.2012

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Жукова Євгенія Олексіївна

Постанова від 12.04.2012

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Жукова Євгенія Олексіївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні