Ухвала
від 18.11.2008 по справі 7/231-08-4025
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

7/231-08-4025

                                                                         

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ


УХВАЛА

про ліквідацію банкрута та

припинення провадження у справі

"18" листопада 2008 р.                                                                                 Справа  № 7/231-08-4025

За заявою кредитора: ПП „Бріг-Експо”, м.Іллічівськ

до боржника: ПП „Трейд-Експо”, м.Одеса

про визнання банкрутом

                                                                                                                                Суддя            Лепеха Г.А.

Представники:

Від ініціюючого кредитора (ліквідатор банкрута) –Гончаренко А.О., за довіреністю.

СУТЬ СПОРУ: Приватне підприємство „Бріг-Експо” звернулось до господарського суду з заявою про визнання приватного підприємства „Трейд-Експо” банкрутом в порядку ст.52 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, оскільки останнє неспроможне сплатити заборгованість після настання встановленого строку у сумі 22 214, 24 грн.

          Ухвалою від 26.09.2008р. порушено провадження у справі про банкрутство відсутнього боржника –ПП „Трейд-Експо”, введено мораторій на задоволення вимог кредиторів.

          Постановою від 09.10.2008р. ПП „Трейд-Експо” визнано банкрутом як відсутнього боржника, відкрито ліквідаційну процедуру, ліквідатором банкрута призначено ініціюючого кредитора у справі.

          За результатами роботи ліквідатором надано суду ліквідаційні звіт та баланс банкрута.

У представленому ліквідаційному звіті ліквідатор доповідає наступне: документація, печатки і штампи відсутнім боржником ліквідатору не передавались, в ході проведення ліквідаційної процедури ні самого боржника, ні його документації не знайдено.

В ході виявлення майна, зареєстрованого за ПП „Трейд-Експо”, були направлені запити до Одеського МБТІ та РОН, УДАІ ГУМВС України в Одеській області, банку, що обслуговує боржника.

Згідно отриманих відповідей нерухомого майна та транспортних засобів за боржником не зареєстровано, що підтверджується довідками РЕВ 1-го МРВ УДАІ ГУМВС України в Одеській області №42/1-4403 від 03.10.2008р., КП „Одеське МБТІ та РОН” №10029-06/2774 від 02.10.2008р. Залишок грошових коштів на поточному рахунку боржника складає 86,33 грн. та 0,16 доларів США, про що свідчить довідка ОФ ЗАТ „ПУМБ” №ODE-22/1539 від 08.10.2008р.

Ліквідатор банкрута пропонує провадження у справі припинити, кредиторську заборгованість банкрута списати як безнадійну, вимоги, незадоволені за відсутністю майна, вважати погашеними,               ПП „Трейд-Експо” ліквідувати.

Розглянувши матеріали справи, заслухавши у судовому засіданні ліквідатора, який виказав прохання про затвердження ліквідаційного баланса банкрута та його звіту, суд дійшов до висновку, що підприємство підлягає ліквідації, а кредиторські вимоги слід вважати погашеними, оскільки майна банкрута не виявлено, згідно наданого ліквідбалансу активи та пасиви банкрута відсутні.

Що стосується клопотання державної податкової інспекції у Приморському районі м.Одеси про зупинення провадження у даній справі, то суд не має правових підстав для його задоволення, виходячи з наступного:

Відповідно до Роз'яснень Пленуму Вищого господарського суду України „Про деякі питання практики застосування законодавства про банкрутство” зупинення  провадження у справах про банкрутство може мати місце у виключних випадках, коли існують обставини, які унеможливлюють продовження провадження у справі, а відкладення розгляду справи призведе до порушення встановлених Законом строків здійснення процедур, спрямованих на відновлення платоспроможності боржника або його ліквідацію.

Такими обставинами можуть бути, зокрема: оскарження сторонами, учасниками провадження у справі по банкрутство або прокурором до апеляційної чи касаційної інстанцій судових рішень, які покладені в основу грошових вимог кредитора, що подав заяву про порушення справи про банкрутство, ухвали, прийнятої за результатами підготовчого засідання, ухвал про введення процедури санації або змін до плану санації, ухвали про затвердження реєстру вимог кредиторів, якщо оскаржуються або не розглянуті вимоги кредиторів, які можуть вплинути на прийняття рішення комітетом кредиторів, постанови про визнання боржника банкрутом, ухвали про затвердження мирової угоди, ухвал про заміну керуючого санацією або ліквідатора.

Крім того, слід мати на увазі, що зупинення провадження у справі є правом суду і повинно використовуватися з урахуванням інтересів як кредиторів, так і боржника.

На підставі викладеного, керуючись ст.32, п.6 ст.40, ст.52 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, п.5 ст.39 Закону України „Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців”, п.3 ст.104 Цивільного кодексу України, ст.ст. 68, 86  ГПК України, суд

          У Х В А Л И В:

1.          Затвердити звіт ліквідатора.

2.          Затвердити ліквідаційний баланс приватного підприємства „Трейд-Експо”.

3.          Припинити юридичну особу –приватне підприємство „Трейд-Експо” (м.Одеса, вул. Базарна, 100, кв. 1. Код ЄДРПОУ 33723195).

4.          Зобов'язати державного реєстратора не пізніше наступного робочого дня з дати надходження цієї ухвали заповнити реєстраційну картку про державну реєстрацію припинення юридичної особи –          ПП „Трейд-Експо” (код ЄДРПОУ 33723195), внести до Єдиного державного реєстру запис про  проведення  державної  реєстрації припинення  юридичної особи та передати органам статистики, державної податкової служби, Пенсійного фонду України, фондів соціального страхування повідомлення про внесення до Єдиного державного реєстру запису про проведення  державної реєстрації припинення для зняття юридичної особи з обліку.

5.          Кредиторську заборгованість банкрута списати як безнадійну. Вимоги, незадоволені за відсутністю майна, вважати погашеними.

6.          Скасувати арешт та інші заходи по забезпеченню заяви, вжиті ухвалою господарського суду Одеської області від 26.09.2008р.

7.          Припинити повноваження ліквідатора банкрута –приватного підприємства „Бріг-Експо”.

8.          Провадження у справі припинити.

    

            Примірник ухвали надіслати: кредитору (ліквідатору банкрута), Першій ДВС Приморського району м.Одеси, відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців м.Одеси.

Суддя                                                                                 Лепеха Г.А.

           

Дата ухвалення рішення18.11.2008
Оприлюднено26.11.2008
Номер документу2369368
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —7/231-08-4025

Ухвала від 18.11.2008

Господарське

Господарський суд Одеської області

Лепеха Г.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні