Ухвала
від 19.11.2008 по справі 17/87
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

17/87

   

ГОСПОДАРСЬКИЙ  СУД

Кіровоградської області

УХВАЛА

"19" листопада 2008 р.                                                  Справа № 17/87

Господарський суд Кіровоградської області у складі судді Таран С. В., розглянувши матеріали справи №17/87

за позовом: товариства з обмеженою відповідальністю "Кіровограднафтопостач", м. Кіровоград  

до відповідачів:

- фермерського господарства "Кос"янчук", с. Злинка Маловисківського району Кіровоградської області;

- головного управління юстиції у Кіровоградській області, м. Кіровоград

про  визнання права власності на майно та виключення майна з акту опису й арешту

  ПРЕДСТАВНИКИ:

від позивача - Смельняк О.М., довіреність б/н від 01.11.2008 р. представник;

від відповідача  (ФГ "Кос"янчук") - керівник Косянчук М.І.;

від відповідача (Головне управління юстиції у Кіровоградській області) - Мірошник О.С., довіреність №22334 від 06.10.2008р., державний виконавець підрозділу примусового виконання рішень

                                                  ВСТАНОВИВ:

Ухвалою господарського суду Кіровоградської області від 04.11.2008р. відкладено розгляд справи № 17/87 до 19.11.2008р. на 10год., при цьому витребувано від учасників судового процесу документи, необхідні для повного та всебічного вирішення спору по суті.

Позивач в судовому засіданні 19.11.2008р. позовні вимоги підтримав.

Відповідач (фермерське господарство "Кос"янчук") позовні вимоги визнав в повному обсязі (а.с. 51).

На вимогу суду Головним управлінням юстиції  у Кіровоградській області  в судовому засіданні 19.11.2008р. подано відомості про стягувачів за зведеним виконавчим провадженням про стягнення заборгованості  з фермерського господарства "Кос"янчук" (а.с. 50).

Відповідно  до  статті  59  Закону  України "Про виконавче провадження" особа,  яка  вважає,  що майно, на яке накладено арешт, належить їй, а не боржникові, може звернутись до суду з позовом про визнання права на майно і про звільнення  майна з-під арешту. Відповідачами у справах за цими позовами є стягувач і боржник. Вказане підтверджується Роз'ясненням президії Вищого господарського суду від 28.03.2002р. № 04-5/365 "Про деякі питання практики виконання рішень, ухвал, постанов господарських судів України" (у редакції з 25.04.2005 р.).

Згідно частини першої статті 24 Господарського процесуального кодексу України господарський суд за наявністю достатніх підстав має право до прийняття рішення залучити за клопотанням сторони або за своєю ініціативою до участі у справі іншого відповідача.

За таких обставин, господарський суд вважає за можливе залучити до участі у справі інших відповідачів (стягувачів по зведеному виконавчому провадженню стосовно стягнення заборгованості з фермерського господарства "Кос"янчук"): товариство з обмеженою відповідальністю "Донснаб"                                         (м. Кіровоград, просп. Вінниченка, 1, ідентифікаційний код 31975533) та товариство з обмеженою відповідальністю "АПК Таврика" (с. Роксолани, вул. Леніна, 49, Овідіопольського району, Одеської області, ідентифікаційний код 33490659).

З огляду на викладене, в зв'язку з залученням до участі у справі інших відповідачів та необхідністю витребування від учасників судового процесу  додаткових матеріалів, розгляд справи підлягає відкладенню в порядку, визначеному статтею 77 Господарського процесуального кодексу України.

Керуючись статтею 24, пунктом 3, 4 статті 77, статтею 86  Господарського процесуального кодексу України,  господарський суд

                                              УХВАЛИВ:  

1.Розгляд  справи відкласти на 16.12.2008 року о 10:00 год.  

2.Засідання відбудеться в приміщенні господарського суду Кіровоградської області за адресою: м. Кіровоград, вул. Луначарського, 29, 3-й поверх, каб. 315.

3. За власною ініціативою залучити до участі у справі  в якості інших відповідачів:

- товариство з обмеженою відповідальністю "Донснаб" (м. Кіровоград, просп. Вінниченка, 1, ідентифікаційний код 31975533);

- товариство з обмеженою відповідальністю "АПК Таврика" (с. Роксолани, вул. Леніна, 49, Овідіопольського району, Одеської області, ідентифікаційний код 33490659).

4. До дня  засідання учасникам судового процесу подати:

ПОЗИВАЧУ: в письмовому вигляді надати інформацію щодо наявності укладених ТОВ "Кіровограднафтопостач" договорів оренди полів 1, 2, 3, 6, 9, розташованих на території Злинківської сільської Ради Маловисківського району Кіровоградської області; докази перебування в заставі об"єкту угоди від 12.05.2008р., укладеної між ФГ "Кос"янчук" та ТОВ "Кіровограднафтопостач" (у разі наявності таких доказів).

ВІДПОВІДАЧУ (фермерському господарству "Кос"янчук"): обґрунтовані пояснення або можливі заперечення щодо заявлених вимог з наданням доказів на підтвердження своїх доводів, а також з посиланням на законодавство; докази направлення таких пояснень позивачеві; відомості про всі договори, укладені між позивачем та ФГ "Кос"янчук" за період 2007-2008р.; докази перебування в заставі об"єкту угоди від 12.05.2008р., укладеної між ФГ "Кос"янчук" та ТОВ "Кіровоград-Нафто-Постач" (у разі наявності таких доказів); договори оренди полів №№1, 2, 3, 6, 9, укладені між ФГ "Кос"янчук" та Злинківською сільською радою (оригінали - для огляду, копії - для долучення до матеріалів справи).

ВІДПОВІДАЧУ (Головне управління юстиції у Кіровоградській області): обґрунтовані пояснення або можливі заперечення щодо заявлених вимог з наданням доказів на підтвердження своїх доводів, а також з посиланням на законодавство; докази направлення таких пояснень позивачеві; матеріали зведеного виконавчого провадження про стягнення заборгованості з ФГ "Кос"янчук" (оригінал - для огляду в судовому засіданні, копії - для долучення до матеріалів справи).

ВІДПОВІДАЧАМ (ТОВ "Донснаб"; ТОВ "АПК Таврика"): обґрунтовані пояснення щодо заявлених вимог з наданням доказів на підтвердження своїх доводів та з посиланням на законодавство; докази направлення таких пояснень позивачеві;  докази направлення таких пояснень позивачеві.

5. Згідно статті 38 Господарського процесуального кодексу України  зобов'язати Злинківську сільську раду Маловисківського району Кіровоградської області надати інформацію стосовно перебування в оренді полів 1, 2, 3, 6, 9, розташованих на території Злинківської сільської ради Маловисківського району Кіровоградської області. У разі наявності орендних правовідносин до відповіді додати копії всіх договорів оренди зазначених об"єктів, починаючи з 2007 року.

6. На підставі статті 38 Господарського процесуального кодексу України зобов"язати державне підприємство "Інформаційний центр" Міністерства юстиції України Кіровоградська філія (м. Кіровоград, вул. Габдрахманова, 3) надати витяг з державного реєстру обтяжень рухомого майна та витяг з державного реєстру обтяжень нерухомого майна щодо фермерського господарства "Кос"янчук" (Маловисківський район, Кіровоградська область,      с. Злинка, пров. Свердлова, 1, ідентифікаційний код 33418180).

7.Копію ухвали направити позивачу, відповідачам, а також державному підприємству "Інформаційний центр" Міністерства юстиції України Кіровоградська філія (м. Кіровоград, вул. Габрахманова, 3) та   Злинківській сільській раді Маловисківського району Кіровоградської області рекомендованим листом з повідомленням про вручення поштового відправлення, при цьому залученим до участі у справі відповідачам надіслати за наступними адресами: ТОВ  "Донснаб" (м. Кіровоград, просп. Вінниченка, 1); ТОВ "АПК Таврика" (с. Роксолани, вул. Леніна, 49, Овідіопольського району, Одеської області).

Суддя                                                                         С.В. Таран

СудГосподарський суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення19.11.2008
Оприлюднено26.11.2008
Номер документу2370488
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —17/87

Ухвала від 03.12.2020

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Кобаль Михайло Іванович

Ухвала від 30.09.2020

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Кобаль Михайло Іванович

Ухвала від 01.09.2020

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Кобаль Михайло Іванович

Ухвала від 22.07.2020

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Каракашьян С.К.

Ухвала від 30.06.2020

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Каракашьян С.К.

Ухвала від 05.11.2019

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Кузьменко А.І.

Ухвала від 22.10.2019

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Кузьменко А.І.

Рішення від 18.06.2010

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Суховаров Артем Володимирович

Ухвала від 23.11.2010

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Грица Ю. І.

Ухвала від 27.09.2012

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Мохонько К.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні