Ухвала
від 18.04.2012 по справі 1570/2511/2012
ОДЕСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 1570/2511/2012

УХВАЛА

18 квітня 2012 року м. Одеса Суддя Одеського окружного адміністративного суду Балан Я.В., вивчивши адміністративний позов державної податкової інспекції у Комінтернівському районі Одеської області до товариства з обмеженою відповідальністю «Алекс-Транс»(код ЄДРПОУ 35473462) про стягнення сум податкових зобов'язань та штрафних (фінансових) санкцій у розмірі 1 016 грн. 61 коп.,-

В С Т А Н О В И В:

До суду надійшов адміністративний позов державної податкової інспекції у Комінтернівському районі Одеської області до товариства з обмеженою відповідальністю «Алекс-Транс»про стягнення сум податкових зобов'язань та штрафних (фінансових) санкцій у розмірі 1 016 грн. 61 коп.

При вирішенні питання про відкриття провадження у справі суддя встановив, що позовна заява державної податкової інспекції у Комінтернівському районі Одеської області не відповідає вимогам, встановленим статтею 106 Кодексу адміністративного судочинства України.

Згідно п. 4 ч. 1 ст. 106 Кодексу адміністративного судочинства України, у позовній заяві зазначаються позовні вимоги викладені згідно з частинами 4 і 5 статті 105 цього Кодексу і виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги, а в разі подання позову до декількох відповідачів, - зміст позовних вимог щодо кожного з відповідачів.

Відповідно до ч. 2 ст. 106 Кодексу адміністративного судочинства України на підтвердження обставин, якими обґрунтовуються позовні вимоги, позивач надає докази, а в разі неможливості - зазначає докази, які не може самостійно надати, із зазначенням причин неможливості подання таких доказів.

Поданий адміністративний позов зазначеним вимогам не відповідає.

Як вбачається з адміністративного позову, позивач просить стягнути податкові зобов'язання та штрафні (фінансові) санкції з відповідача у розмірі 1 016 грн. 61 коп., проте не обґрунтовує на підставі чого виникла зазначена сума заборгованості тане надає жодних доказів для встановлення законності формування вказаної у позові заборгованості.

Згідно до ч. 1 ст. 108 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених статтею 106 цього Кодексу, постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху, у якій зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб їх усунення і встановлюється строк, достатній для усунення недоліків.

Виявлені недоліки мають бути усунені шляхом належного оформлення адміністративного позову, а саме шляхом належного оформлення адміністративного позову відповідно до вимог ст. 106 Кодексу адміністративного судочинства України.

За таких обставин, суд вважає за необхідне залишити позовну заяву без руху та встановити позивачу строк для усунення недоліків.

Керуючись ст.ст. 106, 108 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя, -

У Х В А Л И В:

Адміністративний позов державної податкової інспекції у Комінтернівському районі Одеської області до товариства з обмеженою відповідальністю «Алекс-Транс»(код ЄДРПОУ 35473462) про стягнення сум податкових зобов'язань та штрафних (фінансових) санкцій у розмірі 1 016 грн. 61 коп. -залишити без руху.

Повідомити державну податкову інспекцію у Комінтернівському районі Одеської області про необхідність у п'ятиденний строк з дня отримання вказаної ухвали усунути недоліки та роз'яснити, що в іншому випадку позов буде визнаний неподаним та повернутий позивачу.

Ухвалу може бути оскаржено до Одеського апеляційного адміністративного суду шляхом подання до Одеського окружного адміністративного суду апеляційної скарги на ухвалу суду першої інстанції протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя Я.В. Балан

СудОдеський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення18.04.2012
Оприлюднено04.05.2012
Номер документу23736991
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —1570/2511/2012

Ухвала від 28.04.2012

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Балан Я. В.

Ухвала від 18.04.2012

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Балан Я. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні