Постанова
від 17.04.2012 по справі 2а-0770/537/12
ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 2a-0770/537/12

Рядок статзвіту № 8.1.5

Код - 13

ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

17 квітня 2012 року м. Ужгород

Суддя Закарпатського окружного адміністративного суду Ващилін Р. О., розглянувши в порядку письмового провадження адміністративну справу за позовною заявою Державної податкової інспекції у м. Ужгороді Закарпатської області до Закарпатської обласної асоціації автомобільних перевізників про стягнення податкового боргу в розмірі 1355,53 грн., -

ВСТАНОВИВ:

Державна податкова інспекція у м. Ужгороді Закарпатської області звернулася до Закарпатського окружного адміністративного суду з позовом до Закарпатської обласної асоціації автомобільних перевізників про стягнення податкового боргу в розмірі 1355,53 грн.

17.04.2012 до суду від представника позивача надійшла заява про розгляд справи за його відсутності.

Відповідач заперечення проти позову не подав, у судове засідання не з'явився, хоча був належним чином повідомлений про дату, час і місце судового розгляду.

Враховуючи вищезазначене та згідно ч.6 ст. 128 Кодексу адміністративного судочинства України оскільки немає перешкод для розгляду справи у судовому засіданні, визначених цією статтею, але прибули не всі особи, які беруть участь у справі, хоча і були належним чином повідомлені про дату, час і місце судового розгляду, суд розглядає справу у письмовому провадженні.

Розглянувши подані позивачем документи та матеріали справи, всебічно і повно з'ясувавши всі фактичні обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги, об'єктивно оцінивши докази, які мають юридичне значення для розгляду справи і вирішення спору по суті, суд приходить до наступних висновків.

Частиною 1 ст. 99 КАС України передбачено, що адміністративний позов може бути подано в межах строку звернення до адміністративного суду, встановленого цим Кодексом або іншими законами.

Відповідно до п.102.4. ст. 102 Податкового кодексу України від 02.12.2010 № 2755-VI у разі, якщо грошове зобов'язання нараховане контролюючим органом до закінчення строку давності, визначеного у п.102.1 цієї статті, податковий борг, що виник у зв'язку з відмовою у самостійному погашенні такого грошового зобов'язання, може бути стягнутий протягом наступних 1095 календарних днів з дня виникнення податкового боргу. Якщо платіж стягується за рішенням суду, строки стягнення встановлюються до повного погашення такого платежу або визначення боргу безнадійним.

Судом встановлено, що Закарпатська обласна асоціація автомобільних перевізників (далі - відповідач) зареєстрована як юридична особа згідно Витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців.

12.04.2011 ДПІ у м. Ужгороді Закарпатської області проведено невиїзну документальну перевірку своєчасності подання відповідачем податкової звітності. За результатами проведеної перевірки складено акт № 739/15-1, в якому зафіксовано порушення відповідачем податкового законодавства, а саме: неподання податкової звітності, починаючи з І кварталу 2009 року по 2010 рік включно. За наслідками перевірки та складеного акта прийнято податкове повідомлення - рішення від 22.04.2011 № 0001881540/0, яким відповідачу визначено зобов'язання по податку на прибуток підприємств у розмірі 1360,00 грн.

Відповідно до п.58.3. ст. 58 Податкового кодексу України у разі коли пошта не може вручити платнику податків податкове повідомлення - рішення або податкові вимоги, або рішення про результати розгляду скарги через відсутність за місцезнаходженням посадових осіб, їх відмову прийняти податкове повідомлення - рішення або податкову вимогу, або рішення про результати розгляду скарги, незнаходження фактичного місця розташування (місцезнаходження) платника податків або з інших причин, податкове повідомлення-рішення або податкова вимога, або рішення про результати розгляду скарги вважаються врученими платнику податків у день, зазначений поштовою службою в повідомленні про вручення із зазначенням причин невручення.

Згідно п.57.3. ст. 57 Податкового кодексу України у разі визначення грошового зобов'язання контролюючим органом за підставами, зазначеними у п.п.54.3.1 - 54.3.6 п.54.3 ст. 54 цього Кодексу, платник податків зобов'язаний сплатити нараховану суму грошового зобов'язання протягом 10 календарних днів, що настають за днем отримання податкового повідомлення - рішення, крім випадків, коли протягом такого строку такий платник податків розпочинає процедуру оскарження рішення контролюючого органу. У разі оскарження рішення контролюючого органу про нараховану суму грошового зобов'язання платник податків зобов'язаний самостійно погасити узгоджену суму, а також пеню та штрафні санкції за їх наявності протягом 10 календарних днів, наступних за днем такого узгодження.

Зазначене вище податкове повідомлення - рішення відповідачем не було оскаржено.

ДПІ у м. Ужгороді Закарпатської області на підставі ст. 59 Податкового кодексу України на адресу відповідача направлено податкову вимогу від 18.05.2011 № 428 (не вручено у зв'язку з відсутністю адресата).

Борг відповідача, враховуючи сплату в розмірі 4,47 грн., складає 1355,53 грн.

На час розгляду даної адміністративної справи відповідач борг не погасив.

За наведених обставин, позовні вимоги підтверджені належними та допустимими доказами і підлягають до задоволення повністю.

Судові витрати по справі відповідно до ч.4 ст. 94 КАС України з відповідача не стягуються.

На підставі наведеного та керуючись ст.ст. 11, 70, 71, 86, 94, ч.6 128, 160-163 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

1.Позов Державної податкової інспекції у м. Ужгороді Закарпатської області до Закарпатської обласної асоціації автомобільних перевізників про стягнення податкового боргу в розмірі 1355,53 грн. - задовольнити повністю.

2.Стягнути з Закарпатської обласної асоціації автомобільних перевізників (вул. Радіщева, буд. 2, м. Ужгород, Закарпатська область, 88000, код ЄДРПОУ 33662284) на користь державного бюджету податковий борг в розмірі 1355,53 (одна тисяча триста п'ятдесят п'ять гривень п'ятдесят три копійки) грн.

3.Постанова суду може бути оскаржена до Львівського апеляційного адміністративного суду через Закарпатський окружний адміністративний суд, який ухвалив постанову. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції. Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення. У разі застосування судом ч.3 ст. 160 КАС України, а також прийняття постанови у письмовому провадженні апеляційна скарга подається протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

Якщо суб'єкта владних повноважень у випадках та порядку, передбачених ч.4 ст. 167 КАС України, було повідомлено про можливість отримання копії постанови суду безпосередньо в суді, то десятиденний строк на апеляційне оскарження постанови суду обчислюється з наступного дня після закінчення п'ятиденного строку з моменту отримання суб'єктом владних повноважень повідомлення про можливість отримання копії постанови суду.

Постанова суду набирає законної сили у порядку та строки, визначені ст. 254 КАС України.

Суддя Ващилін Р. О.

СудЗакарпатський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення17.04.2012
Оприлюднено10.05.2012
Номер документу23847497
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-0770/537/12

Ухвала від 17.02.2012

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Ващилін Р. О.

Постанова від 17.04.2012

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Ващилін Р. О.

Ухвала від 17.02.2012

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Ващилін Р. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні