Ухвала
від 08.05.2012 по справі 30/132-08-2595  
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ


УХВАЛА

"08" травня 2012 р.Справа № 30/132-08-2595

За заявою Міністерства інфраструктури України про заміну сторони її процесуальним правонаступником

по справі

За позовом: Міністерство транспорту та зв'язку України

Третя особа на стороні позивача, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору: Державне підприємство „Одеська залізницяВ»

До відповідача: Одеська міська рада;

Комунальне підприємство „Одеське міське бюро технічної інвентаризації та реєстрації об'єктів нерухомостіВ»

Про визнання права власності

Суддя Рога Н.В.

СУТЬ СПОРУ: розглядається заява про заміну сторони її правонаступником

Рішенням господарського суду Одеської області від 18 листопада 2008р. позовну заяву Міністерства транспорту та зв'язку України задоволено: визнано за державою Україна в особі Міністерства транспорту та зв'язку України право державної власності на об'єкт нерухомого майна -будівлю трансформаторної підстанції № 1647 Одеської дистанції електропостачання Одеської залізниці (інвентарний номер 15100), загальною площею 60, 5 кв.м., збудовану у 1986 р, що розташована за адресою: м. Одеса, станція Одеса -Сортувальна, що перебуває у господарському віданні Одеської залізниці.

Стягнуто з Одеської міської ради на користь Державного бюджету України державне мито у сумі 299 грн., а також стягнуто з Одеської міської ради на користь Державного бюджету України витрати на ІТЗ судового процесу у сумі 118 грн.

Про примусове виконання рішення суду видано відповідні накази.

03 травня 2012 р. до господарського суду Одеської області надійшла заява Міністерства інфраструктури України про заміну сторони -Міністерства транспорту та зв'язку України на його процесуального правонаступника -Міністерство інфраструктури України.

В обгрунтування заяви заявник посилається на те, що відповідно до Указів Презедента України від 09.12.2010р. № 1085/2010 «Про оптимізацію системи центральних органів виконавчої влади»(із змінами та доповненнями) та від 12.05.2011 р. № 581/2011 «Про Положення про Міністерство інфраструктури України», Міністерство інфраструктури України є правонаступником Міністерства транспорту та зв`язку України (крім прав та обов`язків, пов`язаних з реалізацією функцій у сфері телекомунікацій, користування радіочастотним ресурсом України, надання послуг поштового зв`язку), а також Міністерства культури і туризму України в частині функцій з реалізації державної політики у сфері туризму.

Міністерство інфраструктури України здійснює відповідно до законодавства функції з управління об'єктами державної власності, майном підприємств, установ,організацій, що належать до сфери його управління, здійснює контроль за діяльністю господарських структур; здійснює претензійно-позовну роботу, звертається до суду з позовами щодо захисту своїх прав та законних інтересів, а також інтересів держави у відповідних сферах (п. 5 Положення про Міністерство інфраструктури України, затвердженого Указом Президента України від 12.05.2011р. № 581/2011).

Заявник зазначає, що відповідно до ст. 25 ГПК України у разі зміни кредитора чи боржника у зобов'язанні, господарський суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони на будь-який стадії судового процесу. Усі дії, вчинені в судовому процесі до вступу у справу правонаступника, обов'язкові для нього так само, як вони були обов'язкові для особи, яку правонаступник замінив.

Розглянув заяву Міністерства інфраструктури України та надані матеріали суд доходить до висновку про задоволення заяви про заміну сторони її правонаступником за таких підстав:

Відповідно до ст. 25 ГПК України у разі заміни кредитора чи боржника у зобов'язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, господарський суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони на будь-який стадії судового процесу. Усі дії, вчинені в судовому процесі до вступу у справу правонаступника, обов'язкові для нього так само, як вони були обов'язкові для особи, яку правонаступник замінив.

Як вбачається з матеріалів справи, у даному випадку правонаступництво виникло на підставі Указів Президента України від 09.12.2010р. № 1085/2010 «Про оптимізацію системи центральних органів виконавчої влади»та від 12.05.2011р. № 581/2011 «Про Положення про Міністерство інфраструктури України».

В пункті 2 Положення про Міністерство інфраструктури України, затвердженого Указом Президента України від 12.05.2011р. № 581/2011 зазначено, що Міністерство інфраструктури України є правонаступником Міністерства транспорту та зв'язку України (крім прав та обов'язків, пов'язаних із реалізацією функцій у сфері телекомунікацій, користування радіочастотним ресурсом України, надання послуг поштового зв'язку), а також Міністерства культури і туризму України в частині функцій з реалізації державної політики у сфері туризму.

За таких обставин, на думку суду, наявні всі підстави для заміни позивача у справі - Міністерства транспорту та зв'язку України на його правонаступника -Міністерство інфраструктури України на стадії виконання судового рішення.

Керуючись ст.ст. 25, 86 ГПК України, суд -

У Х В А Л И В:

1. Заяву Міністерства інфраструктури України про заміну сторони -Міністерства транспорту та зв'язку України на його правонаступника -Міністерство інфраструктури України -задовольнити.

2. Замінити позивача у справі № 30/132-08-2595 - Міністерство транспорту та зв'язку України на його правонаступника - Міністерство інфраструктури України на стадії виконання судового рішення.

Суддя Рога Н. В.

СудГосподарський суд Одеської області
Дата ухвалення рішення08.05.2012
Оприлюднено11.05.2012
Номер документу23886392
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —30/132-08-2595  

Ухвала від 08.05.2012

Господарське

Господарський суд Одеської області

Рога Н. В.

Ухвала від 08.05.2012

Господарське

Господарський суд Одеської області

Рога Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні