Ухвала
від 10.05.2012 по справі 5017/2012/911
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ


УХВАЛА

про повернення позовної заяви

"10" травня 2012 р.№ 5017/2012/911

Суддя Степанова Л.В. розглянувши позовну заяву № 2068/2012 від 07.05.2012 року.

За позовом: Товариства з обмеженою відповідальністю "Морозко".

До відповідачаів:

1. Товариства з обмеженою відповідальністю "САРМ-ГРУПП"

2. Одеської міської ради.

Про визнання права власності та зобов'язання укласти договір оренди земельної ділянки..

ВСТАНОВИВ:

Товариство з обмеженою відповідальністю "Морозко" звернулось до господарського суду Одеської області позовною заявою до відповідачів Товариства з обмеженою відповідальністю "САРМ-ГРУПП" та Одеської міської ради про визнання за товариством з обмеженою відповідальністю "Морозко" права власності на майно -кафе-бар "Морозко", розташований за адресою АДРЕСА_1 та про зобов'язання Одеську міську раду укласти з товариством з обмеженою відповідальністю "Морозко" договір оренди земельної ділянки, загальною площею 0,0462 га. за адресою АДРЕСА_1

Позовна заява підписана представником за довіреністю -ОСОБА_2.

Однак позивачем не додано до позовної заяви документів підтверджуючих повноваження представника ОСОБА_2

Згідно п. 1 ст. 63 Господарського процесуального кодексу України суддя повертає позовну заяву і додані до неї документи без розгляду, якщо позовну заяву підписано особою, яка не має права її підписувати, або особою, посадове становище якої не вказано.

Крім того, Позивачем висуваються вимоги про визнання за товариством з обмеженою відповідальністю "Морозко" права власності на майно -кафе-бар "Морозко", розташований за адресою АДРЕСА_1 та про зобов'язання Одеську міську раду укласти з товариством з обмеженою відповідальністю "Морозко" договір оренди земельної ділянки, загальною площею 0,0462 га. за адресою АДРЕСА_1.

Відповідно до статті 58 Господарського процесуального кодексу України -в одній позовній заяві може бути об'єднано кілька вимог, зв'язаних між собою підставою виникнення або поданими доказами.

Як видно з матеріалів позовної заяви, позивачем в одній позовній заяві об'єднано позовні вимоги, сумісний розгляд цих вимог перешкоджатиме з'ясуванню прав і взаємовідносин сторін та суттєво утруднить вирішення спору.

Відповідно п. 5 ст. 63 Господарського процесуального кодексу України суддя повертає позовну заяву і додані до неї документи без розгляду, якщо порушено правила об'єднання вимог або об'єднано в одній позовній заяві кілька вимог до одного чи кількох відповідачів і сумісний розгляд цих вимог перешкоджатиме з'ясуванню прав і взаємовідносин сторін чи суттєво утруднить вирішення спору.

Пунктом 3.6. Постанови Пленуму Вищого господарського суду України від 26 грудня 2011 року № 18 зазначено, що якщо позивач порушив правила об'єднання вимог або об'єднання цих вимог перешкоджатиме з'ясуванню прав і взаємовідносин сторін чи суттєво утруднити вирішення спору, суддя має право повернути позовну заяву.

Приймаючи до уваги, що позовна заява підписана особою, яка не має права її підписувати та в одній позовній заяві об'єднано позовні вимоги, сумісний розгляд цих вимог перешкоджатиме з'ясуванню прав і взаємовідносин сторін та суттєво утруднить вирішення спору, суд вважає, що позовна заява Товариства з обмеженою відповідальністю "Морозко", підлягає поверненню без розгляду.

Повернення позовної заяви не перешкоджає повторному зверненню з нею до господарського суду в загальному порядку після усунення допущенного порушення.

Згідно ст. 7 Закону України "Про судовий збір" сплачена сума судового збору повертається за ухвалою суду в разі повернення заяви. Таким чином, судовий збір у сумі 2 188 грн., сплачений за квитанцією 5478.37.1 від 07.05.2012 року підлягає поверненню.

Керуючись п. 1, 5 ст. 63, ст. 86 Господарського процесуального кодексу України, суд,

У Х В А Л И В :

1.Позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Морозко" до відповідачів Товариства з обмеженою відповідальністю "САРМ-ГРУПП" та Одеської міської ради про визнання права власності та зобов'язання укласти договір оренди земельної ділянки повернути без розгляду.

2. Повернути Товариству з обмеженою відповідальністю "Морозко" (65025, м. Одеса п-т. Добровольського,123, кв.88, код ЄДРПОУ - 20977085) судовий збір у сумі 2 188 (дві тисячі сто вісімдесят вісім) грн., сплачений за квитанцією 5478.37.1 від 07.05.2012 року.

Додаток на 43 аркушах.

Суддя Степанова Л.В.

СудГосподарський суд Одеської області
Дата ухвалення рішення10.05.2012
Оприлюднено14.05.2012
Номер документу23915097
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5017/2012/911

Ухвала від 10.05.2012

Господарське

Господарський суд Одеської області

Степанова Л.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні