Ухвала
від 25.04.2012 по справі 2а/0570/3970/2012
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Донецький окружний адміністративний суд У Х В А Л А

про про заміну неналежної сторони

25 квітня 2012 р. Справа № 2а/0570/3970/2012

приміщення суду за адресою: 83052, м.Донецьк, вул. 50-ої Гвардійської дивізії, 17

Донецький окружний адміністративний суд у складі судді Шинкарева І.В.,

при секретарі судового засідання Заднепровської В.О.,розглянувши у порядку письмового провадження адміністративну справу за позовом Слов'янської об'єднаної державної податкової інспекції до Товариства з обмеженою відповідальністю «Везіт» про припинення юридичної особи,-

ВСТАНОВИВ:

В квітні 2012р. Слов'янська об'єднана державна податкова інспекція звернулась із позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю «Везіт» про припинення юридичної особи.

Згідно із п. 9. ст. 5 Закону України «Про центральні органи виконавчої влади» від 17.03.2011р. № 3166-VI порядок здійснення заходів, пов'язаних з утворенням, реорганізацією чи ліквідацією міністерств, інших центральних органів виконавчої влади, визначається Кабінетом Міністрів України.

Пунктом 6 Порядку здійснення заходів, пов'язаних з утворенням, реорганізацією або ліквідацією міністерств, інших центральних органів виконавчої влади, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20.10.2011р. № 1074, права та обов'язки органів виконавчої влади переходять у разі перетворення органу виконавчої влади - до утвореного органу виконавчої влади.

Відповідно до ч. 2 ст. 72 Кодексу адміністративного судочинства України, обставини, визнані судом загальновідомими, не потрібно доказувати.

Дослідивши матеріали справи, суд приходить до висновку про необхідність заміни позивача - Слов'янську об'єднану державну податкову інспекцію на її правонаступника Слов'янську об'єднану державну податкову інспекцію Донецької області Державної податкової служби, оскільки Постановою КМ України від 21.09.2011р. № 981 «Про утворення територіальних органів Державної податкової служби» передбачено утворення як юридичних осіб публічного права територіальних органів Державної податкової служби, реорганізувавши шляхом злиття, перетворення і приєднання державні податкові адміністрації в Автономній Республіці Крим, областях, мм. Києві та Севастополі, державні податкові інспекції у районах, містах (крім мм. Києва та Севастополя), районах у містах, спеціалізовані державні податкові інспекції, міжрайонні та об'єднані державні податкові інспекції. Встановлено, що зазначені органи державної податкової служби, які реорганізуються, продовжують виконувати свої повноваження до передачі таких повноважень територіальним органам, які утворюються згідно з цією постановою.

На виконання вказаної постанови КМ України, було створено Слов'янську об'єднану державну податкову інспекцію Донецької області Державної податкової служби шляхом перетворення зі Слов'янської об'єднаної державної податкової інспекції.

Таким чином, права та обов'язки Слов'янської об'єднаної державної податкової інспекції перейшли, відповідно, до Слов'янської об'єднаної державної податкової інспекції Донецької області Державної податкової служби, тому остання є належним позивачем.

Відповідно до ч. 1 ст. 52 Кодексу адміністративного судочинства України суд першої інстанції, встановивши, що з адміністративним позовом звернулась не та особа, якій належить право вимагати, або не до тієї особи, яка повинна відповідати за адміністративним позовом, може за згодою позивача допустити заміну первинного відповідача належним відповідачем, якщо це не потягне за собою зміни підсудності адміністративної справи.

Враховуючи вищевикладене та керуючись статями 11, 23, 52, 55, 72, 160, 165, 254 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

УХВАЛИВ:

Замінити неналежного позивача - Слов'янську об'єднану державну податкову інспекцію на належного - Слов'янську об'єднану державну податкову інспекцію Донецької області Державної податкової служби.

Ухвала постановлена у нарадчій кімнаті та проголошена у судовому засіданні 25 квітня 2012 року.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту постановлення.

Суддя Шинкарьова І.В.

СудДонецький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення25.04.2012
Оприлюднено14.05.2012
Номер документу23919593
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а/0570/3970/2012

Ухвала від 25.04.2012

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Шинкарьова І.В.

Постанова від 25.04.2012

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Шинкарьова І.В.

Ухвала від 04.04.2012

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Шинкарьова І.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні