Постанова
від 03.05.2012 по справі 2а/0270/1665/12
ВІННИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

03 травня 2012 р. Справа № 2а/0270/1665/12

м.Вінниця

Вінницький окружний адміністративний суд в складі головуючого судді Загороднюка Андрія Григоровича , розглянувши в порядку скороченого провадження матеріали справи

за позовом : Вінницької об'єднаної державної податкової інспекції Вінницької області Державної податкової служби

до : науково-експериментально-виробничого малого підприємства "Пульсатор"

про : стягнення податкового боргу, -

ВСТАНОВИВ :

до Вінницького окружного адміністративного суду звернулась Вінницька об'єднана державна податкова інспекція Вінницької області Державної податкової служби (далі - Вінницька ОДПІ або позивач) з позовом про стягнення податкового боргу з науково-експериментально-виробничого малого підприємства "Пульсатор" (далі - НЕВМП "Пульсатор" або відповідач).

Позовні вимоги мотивовані тим, що за відповідачем рахується заборгованість зі сплати штрафних санкцій у розмірі 170 грн., застосованих податковим повідомленням-рішенням № 0012621520 від 18.11.2011р., яка у встановлений законом строк не погашена.

Справа розглядається в порядку скороченого провадження, оскільки в силу пункту 4 частини 1 статті 183-2 КАС України в адміністративних справах щодо стягнення грошових сум, які ґрунтуються на рішеннях суб'єкта владних повноважень, щодо яких завершився встановлений цим Кодексом строк оскарження, застосовується скорочене провадження.

Так, ухвалою суду про відкриття скороченого провадження в адміністративній справі від 05.04.2012 р. відповідачу встановлено 10-денний строк з дня одержання даної ухвали через відділ прийому суду або через відділення поштового зв'язку подати письмові заперечення проти позову та необхідні документи або заяву про визнання позову.

Відповідач у строк, передбачений частиною третьою статті 183-2 КАС України заперечень суду не направив, хоча вказану ухвалу направлено відповідачу за адресою, зазначеною в довідці з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, однак на адресу Вінницького окружного адміністративного суду повернулося поштове відправлення із відміткою "за закінченням терміну зберігання".

Відповідно до ч. 11 ст. 35 КАС України, у разі повернення поштового відправлення із повісткою, яка не вручена адресату з незалежних від суду причин, вважається, що така повістка вручена належним чином.

В силу викладеного та з урахуванням того, що повістка направлялася відповідачу за адресою, яка значиться в ЄДРЮОФОП, вважається, що відповідач про розгляд справи повідомлений належним чином.

Отже, суд вважає, що вжив всі залежні від нього заходи для повідомлення відповідача належним чином про строк подання заперечення проти позову, порядок його подання, а також наслідки неподання такого заперечення.

Беручи до уваги те, що відповідач своїм правом заперечити проти позовних вимог не скористався, справа розглянута судом в порядку скороченого провадження за наявними в ній доказами в межах строку, визначеного пунктом 2 частини 5 статті 183-2 КАС України.

Розглянувши та оцінивши матеріали справи в порядку скороченого провадження, відповідно до вимог статті 183-2 КАС України - без проведення судового засідання та виклику осіб, які беруть участь у справі -суд дійшов висновку про наявність достатніх підстав щодо прийняття рішення про задоволення позову в порядку скороченого провадження, з огляду на наступне.

НЕВМП "Пульсатор" зареєстроване виконавчим комітетом Вінницької міської ради 17.03.1993 року. Підприємству присвоєно ідентифікаційний код Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців 01199133 (а.с. 5).

За результатами проведеної камеральної перевірки щодо несвоєчасного подання податкової звітності з податку на прибуток НЕВМП "Пульсатор", на підставі винесеного акту (а. с. 11), податковим органом прийнято податкове повідомлення-рішення № 0012621520 від 18.11.2011 року (а.с.10), яким застосовано до підприємства фінансову санкцію у розмірі 170 грн. Дане рішення вручено відповідачеві під розписку, про що свідчить копія самого рішення у справі.

Разом із тим, факт наявності вказаної вище заборгованості підтверджено зворотнім боком облікової картки платника (а.с.6) та податковою вимогою № 1448 від 06.12.2011 року (а.с. 9).

Доказів про адміністративне або судове оскарження податкового рішення суду не надано.

Відповідно до пункту 54.5. статті 54 Податкового кодексу України якщо сума грошового зобов'язання розраховується контролюючим органом, платник податків не несе відповідальності за своєчасність, достовірність і повноту нарахування такої суми, проте несе відповідальність за своєчасне та повне погашення нарахованого узгодженого грошового зобов'язання і має право оскаржити зазначену суму в порядку, встановленому цим Кодексом.

Підпунктом 20.1.18 п. 20.1 ст. 20 Податкового кодексу України визначено, що органи державної податкової служби мають право звертатися до суду щодо стягнення коштів платника податків, який має податковий борг, з рахунків у банках, обслуговуючих такого платника, на суму податкового боргу або його частини.

На момент подачі позивачем адміністративного позову до суду відповідачем заборгованість не сплачена.

Враховуючи те, що вимоги позивача є обґрунтованими, відповідають дійсним обставинам та матеріалам справи, наявні підстави для задоволення позову в повному обсязі.

Оскільки спір вирішено на користь суб'єкта владних повноважень, звільненого від сплати судового збору, а також за відсутності витрат позивача - суб'єкта владних повноважень, пов'язаних із залученням свідків та проведенням судових експертиз, судові витрати (судовий збір) стягненню з відповідача не підлягають.

Крім того, в силу п.8 ч.1 ст.256 КАС України постанова підлягає негайному виконанню.

Керуючись ст.ст. 86, 94, 158, 162, 183-2, 256 КАС України, суд -

ПОСТАНОВИВ :

адміністративний позов задоволити повністю.

Стягнути до Державного бюджету - банк ГУ ДКСУ у Вінницькій області, код 802015 на рахунок 31111009700002, одержувач УДКСУ у м. Вінниці (м. Вінниця), ККД 11021000 податковий борг з науково-експериментально-виробничого малого підприємства "Пульсатор" (ЄДРПОУ 01199133) в сумі 170 грн. (сто сімдесят гривень).

Постанова підлягає негайному виконанню.

Відповідно до ст.ст. 183-2, 186 КАС України постанова може бути оскаржена протягом 10 днів з моменту отримання копії постанови.

Постанова, прийнята у скороченому провадженні, крім випадків її оскарження в апеляційному порядку, є остаточною.

Постанова набирає законної сили в порядку ст. 254 КАС України

Суддя Загороднюк Андрій Григорович

Дата ухвалення рішення03.05.2012
Оприлюднено14.05.2012
Номер документу23924143
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а/0270/1665/12

Постанова від 03.05.2012

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Загороднюк Андрій Григорович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні