Рішення
від 09.04.2012 по справі 1624/977/2012
ПИРЯТИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 1624/977/2012

Р І Ш Е Н Н Я

іменем України

9 квітня 2012 року м. Пирятин

Пирятинський районний суд Полтавської області у складі:

головуючої -судді Сімонової С.Г.,

за участі секретаря - Ніколаєнко Ю.В.,

позивача -ОСОБА_1 (фізичної особи),

розглянувши у відкритому судовому засіданні справу за позовом ОСОБА_1 в інтересах ОСОБА_2 до Теплівської сільської ради про визнання права власності на земельну ділянку ,

у с т а н о в и в:

ОСОБА_1 у березні 2012 року звернувся до суду в інтересах ОСОБА_2 з позовом до Теплівської сільської ради про визнання права власності на земельну ділянку.

Свої позовні вимоги позивач ОСОБА_1 обґрунтовує тим, ОСОБА_2 є сином ОСОБА_3, яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1.

Після смерті ОСОБА_3 відкрилась спадщина у виді земельної ділянки для ведення товарного сільськогосподарського виробництва площею 4,3430 га, що розташована на території Теплівської сільської ради Пирятинського району Полтавської області.

Згідно заповіту №76 від 09.08.2005 ОСОБА_3 заповіла частину свого майна дочці ОСОБА_4, а іншу частину -ОСОБА_2

ОСОБА_2 прийняв спадщину, але при зверненні до Пирятинської державної нотаріальної контори виявилося, що у заповіті не вказано, яку саме земельну ділянку (земельну частку (пай)) ОСОБА_3 заповіла ОСОБА_2, тобто не вказано місце розташування, площа земельної ділянки та правовстановлюючий документ, який підтверджує право власності ОСОБА_3 на земельну ділянку.

У зв'язку з неповнотою інформації в заповіті щодо земельної ділянки, яку ОСОБА_3 заповіла саме ОСОБА_2 -ОСОБА_2 не має змоги оформити своє право на спадкове майно у Пирятинській державній нотаріальній конторі, а тому просить суд визнати за ОСОБА_2 право власності на земельну ділянку для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, площею 4,3430 га що розташована на території Теплівської сільської ради Пирятинського району Полтавської області.

У судовому засіданні позивач ОСОБА_1 позов підтримав та просить визнати за ОСОБА_2 право власності на земельну ділянку для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, площею 4,3430 га, що розташована на території Теплівської сільської ради Пирятинського району Полтавської області, оскільки неповнота інформації в заповіті щодо земельної ділянки перешкоджає ОСОБА_2 оформити своє право на спадщину у нотаріальній конторі.

Представник відповідача у судове засідання не з'явився, відповідач надіслав до суду листа, у якому просить справу за позовом ОСОБА_1 в інтересах ОСОБА_2 до Теплівської сільської ради про визнання права власності на земельну ділянку слухати у відсутності його представника, проти задоволення позову не заперечує, як і проти постановлення рішення у попередньому судовому засіданні.

Суд уважає, що справа може бути розглянута у відсутність представника відповідача, оскільки його особисті пояснення у судовому засіданні не обов'язкові.

Згідно ч.4 ст.130 ЦПК України ухвалення у попередньому судовому засіданні судового рішення у разі визнання позову проводиться в порядку, встановленому статтею 174 ЦПК України.

Відповідно до ч.4 ст.174 ЦПК України у разі визнання відповідачем позову суд за наявності для того законних підстав ухвалює рішення про задоволення позову при умові, що визнання відповідачем позову не суперечить закону, не порушує права, свободи чи інтереси інших осіб.

Оскільки визнання Теплівською сільською радою позову ОСОБА_1 в інтересах ОСОБА_2 не суперечить закону, не порушує права, свободи та інтереси інших осіб, суд приходить до висновку про постановлення рішення у попередньому судовому засіданні і задоволення позову.

Керуючись ч.1 ст. 130, ч.4 ст. 174 ЦПК України, ст.392 ЦК України, с у д -

в и р і ш и в:

Позов ОСОБА_1 в інтересах ОСОБА_2 задовольнити.

Визнати за ОСОБА_2, народження ІНФОРМАЦІЯ_2, право власності на земельну ділянку для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, площею 4,3430 га, що розташована на території Теплівської сільської ради Пирятинського району Полтавської області, кадастровий номер 5323885800:00:004:0010.

Рішення суду може бути оскаржене до апеляційного суду Полтавської області через Пирятинський районний суд шляхом подання апеляційної скарги протягом 10 днів з дня його проголошення.

Особи, які брали участь у справі, але не були присутні у судовому засіданні під час проголошення судового рішення, можуть подати апеляційну скаргу протягом десяти днів з дня отримання копії цього рішення.

Рішення суду набирає законної сили набирає законної сили після закінчення строку для подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набуває законної сили після розгляду справи апеляційним судом.

Головуюча -

СудПирятинський районний суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення09.04.2012
Оприлюднено15.05.2012
Номер документу23939903
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —1624/977/2012

Рішення від 09.04.2012

Цивільне

Пирятинський районний суд Полтавської області

Сімонова С. Г.

Ухвала від 30.03.2012

Цивільне

Пирятинський районний суд Полтавської області

Сімонова С. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні