Постанова
від 07.05.2012 по справі 2а/1770/1443/2012
РІВНЕНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа № 2а/1770/1443/2012

07 травня 2012 року 10год. 00хв. м. Рівне

Рівненський окружний адміністративний суд у складі судді Шевчук С.М. розглянувши в порядку скороченого провадження адміністративну справу за позовом

Костопільська міжрайонна державна податкова інспекція Рівненської області ДПС (Березнівське відділення) до Товариство з обмеженою відповідальністю "Азалія" про припинення юридичної особи, -

ВСТАНОВИВ :

Костопільська міжрайонна державна податкова інспекція Рівненської області ДПС (Березнівське відділення) звернувся до Рівненського окружного адміністративного суду з адміністративним позовом до Товариство з обмеженою відповідальністю "Азалія" про припинення юридичної особи.

Справа розглянута в порядку скороченого провадження.

Ухвалою про відкриття скороченого провадження від 12 квітня 2012 року відповідачу було надано десятиденний строк з дня отримання ухвали для подання заперечення. У вказаний строк відповідачем не було подано заперечення на адміністративний позов та заяви про визнання позову.

Давши оцінку доказам у справі, повно і всебічно з'ясувавши всі обставини справи в їх сукупності на підставі чинного законодавства, перевіривши їх дослідженими доказами, суд приходить до висновку, що позов підлягає до задоволення.

Судом встановлено, що відповідач як юридична особа зареєстрований Березнівською районною радою від 19.08.1994 року та перебуває на обліку Березнівського відділення Костопільської МДПІ як платник податків з 29.08.1994 року.

Відповідно до п. 8 ст. 19 Господарського кодексу України від 16.01.2003 № 436-IV, усі суб'єкти господарювання, відокремлені підрозділи юридичних осіб, виділені на окремий баланс, зобов'язані вести первинний (оперативний) облік результатів своєї роботи, складати та подавати відповідно до вимог закону статистичну інформацію та інші дані, визначені законом, а також вести (крім громадян України, іноземців та осіб без громадянства, які провадять господарську діяльність і зареєстровані відповідно до закону як підприємці) бухгалтерський облік та подавати фінансову звітність згідно із законодавством.

Всупереч вищевикладеному відповідач протягом тривалого часу (більше одного року) не подає до податкового органу податкових декларацій та інших документів фінансової звітності.

Матеріалами справи підтверджується, що недоїмка перед бюджетом та державними позабюджетними фондами, в тому числі до органів пенсійного фонду, центру зайнятості, фондів соціального страхування з тимчасової втрати працездатності та загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття відсутня.

Підпунктом 20.1.12 п.20.1 ст.20 Податкового кодексу України від 02.12.2010 № 2755-VI встановлено, що органи державної податкової служби мають право у випадках, встановлених законом, звертатися до суду щодо припинення юридичної особи та підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця про визнання недійсними установчих (засновницьких) документів суб'єктів господарювання.

Статтею 51 Господарського кодексу України передбачено припинення підприємницької діяльності на підставі рішення суду у випадках, передбачених цим Кодексом та іншими законами.

Частина 2 ст. 38 Закону України В«Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємцівВ» від 15.05.2003 року № 755-IV (далі - Закон № 755-IV) передбачає, що підставою для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи, зокрема є: неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

Відповідно до ч.1 ст. 38 Закону № 755-IV суд, який постановив рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язане з банкрутством юридичної особи, у день набрання таким рішенням законної сили направляє його копію державному реєстратору за місцезнаходженням юридичної особи для внесення до Єдиного державного реєстру запису про судове рішення. Дата надходження відповідного судового рішення вноситься державним реєстратором до журналу обліку реєстраційних дій.

З урахуванням наведеного позовні вимоги про про припинення юридичної особи підтверджуються належними та допустимими доказами, а тому підлягають задоволенню.

Судові витрати, відповідно до статті 94 КАС України, з відповідача не присуджуються.

Керуючись статтями 160-163, 183-2 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Позов задовольнити повністю.

Підприємницьку діяльність Товариства з обмеженою відповідальністю "Азалія" (ЄДРПОУ 22552757) - припинити.

Копію постанови надіслати державному реєстратору Березнівської райдержадміністрації.

Постанова суду першої інстанції є остаточною, крім випадків оскарження її в апеляційному порядку.

У разі апеляційного оскарження постанова, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Апеляційна скарга подається до Житомирського апеляційного адміністративного суду через Рівненський окружний адміністративний суд. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до Житомирського апеляційного адміністративного суду.

Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

Відповідно до п. 8 ч. 6 ст. 183-2 КАС України відповідач зобов'язаний виконати постанову негайно.

Суддя Шевчук С.М.

Дата ухвалення рішення07.05.2012
Оприлюднено16.05.2012
Номер документу23993209
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а/1770/1443/2012

Постанова від 07.05.2012

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Шевчук С.М.

Ухвала від 12.04.2012

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Шевчук С.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні