Рішення
від 24.04.2012 по справі 5011-47/3613-2012
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-Б тел. 284-18-98

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа № 5011-47/3613-2012 24.04.12

За позовом Приватного акціонерного товариства "Науково-дослідний Інститут прикладних

інформаційних технологій"

До Товариства з обмеженою відповідальністю "Інформаційно-виробничий центр в галузі

освіти"

про визнання права власності та зобов'язання вчинити дії

Суддя Станік С.Р.

Представники:

Від позивача ОСОБА_1 -представник за довіреністю

Від відповідача не з'явився

В судовому засіданні 24.04.2012 судом на підставі статті 85 Господарського процесуального кодексу України було оголошено вступну та резолютивну частини рішення.

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Позивач звернувся до Господарського суду міста Києва з позовом до відповідача про визнання за позивачем права власності на нерухоме майно -приміщення третього поверху загальною площею 723,7 кв.м. на вул. Смілянській, будинок № 4 літ. «А», у Солом'янському районі м. Києві та зобов'язання відповідача надати позивачу письмову згоду для державної реєстрації права власності на нерухоме майно - приміщення третього поверху загальною площею 723,7 кв.м. на вул. Смілянській, будинок № 4 літ. «А», у Солом'янському районі м. Києві.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 23.03.2012 було порушено провадження в справі № 5011-47/3613 -2012 та призначено її до розгляду на 24.04.2012.

В судовому засіданні 24.04.2012 представник позивача підтримав заявлені вимоги та просив суд позов задовольнити. Вимоги позивача мотивовані тим, що Приватне акціонерне товариство "Науково-дослідний Інститут прикладних інформаційних технологій", враховуючи положення ст. 778 Цивільного кодексу України, має усі правові підстави для оформленя права власності на приміщення третього поверху загальною площею 723,7 кв.м. на вул. Смілянській, будинок № 4 літ. «А», у Солом'янському районі м. Києві та отримання на вказане приміщеня свідоцтво про право власності. Однак, оскільки відповідачу на праві власності належать перший та другий поверх зазначеної будівлі, то у відповідності до п. 8.1. Положення Київської міської державної адміністрації «Про затвердження Положення про порядок оформлення права власності на об'єкти нерухомого майна в м. Києві»№ 1227 від 27.10.2009 для отримання позивачем вищевказаних документів необхідна письмова згода відповідача, у зв'язку з чим позивач письмово звернувся до відповідача про надання такої згоди. Разом з тим, відповідач відмовив позивачу в наданні письмової згоди на отримання свідоцтва про право власності на приміщення третього поверху загальною площею 723,7 кв.м. у будівлі Літери «А»на вул. Смілянській, будинок № 4, у Солом'янському районі м. Києві. у зв'язку з чим позивач звернувся до суду про визнання права власності на вищевказане приміщення та про зобов'язання відповідача надати позивачу письмову згоду для державної реєстрації права власності на нерухоме майно - приміщення третього поверху загальною площею 723,7 кв.м. на вул. Смілянській, будинок № літ. «А», у Солом'янському районі м. Києві.

Відповідач своїх представників в судове засідання 24.04.2012 -не направив, однак 23.04.2012 через канцелярію Господарського суду міста Києва подав письмовий відзив на позовну заяву, в якому визнав позовні вимоги позивача, а також просив розглянути справу без участі його представників.

Розглянувши наявні матеріали справи, заслухавши пояснення представника позивача, всебічно і повно з'ясувавши всі фактичні обставини, на яких ґрунтується позов, об'єктивно оцінивши докази, які мають юридичне значення для розгляду справи і вирішення спору по суті, Господарський суд м. Києва, -

ВСТАНОВИВ:

Постановою Бюро відділення інформатики Національної академії наук України від 15.06.2000 № 3, було схвалено рішення ради директорів Кібернетичного центру (КЦ) НАН України про включення ЗАТ «Науково-дослідний інститут прикладних інформаційних технологій»до складу Кібернетичного центру НАН України.

23.11.2000 між Академією педагогічних наук України, як орендодавцем, та Науково-дослідним інститутом прикладних інформаційних технологій Кібернетичного центру Національної академії наук України було укладено договір № 16, за умовами якого, орендодавець передає, а Науково-дослідний інститут прикладних інформаційних технологій Кібернетичного центру Національної академії наук України приймає в орендне користування будівлю для використання як виробниче приміщення по вул. Смілянській, 6 загальною площею 1 431,7 кв.м. та земельну ділянку площею 2 607,26 кв.м.

Відповідно до листа Академії педагогічних наук України № 2-7/278 від 12.10.2001 (належним чином засвідчена позивачем копія якого знаходиться в матеріалах справи), орендодавець за договором № 16 від 23.11.2000 делегував ЗАТ «Науково-дослідний інститут прикладних інформаційних технологій»(правонаступником якого є -Приватне акціонерне товариство "Науково-дослідний Інститут прикладних інформаційних технологій") функції замовника на реконструкцію з розширенням площі в частині надбудови мансардового поверху приміщення обумовленого вказаним договором.

Відповідно до свідоцтва про право власності на нежилий будинок серії НБ № 010006171 від 13.12.2002, виданого на підставі наказу від 11.12.2002 № 1060 Головним управлінням комунальної власності міста Києва Київської міської державної адміністрації, за відповідачем було оформлено на праві колективної власності нежилий будинок - адміністративно-виробничий площею 1 401,90 кв.м., який розташований в м. Києві за адресою: вул. Смілянська, 4, літера «А».

Як стверджує позивач у позовній заяві, відповідачу належить перший та другий поверхи нерухомого майна - приміщення на вул. Смілянській, будинок № 4 «літ. А», у Солом'янському районі м. Києві.

Як зазначає позивач у позові, позивач звернувся до ТОВ «Містобудування Інвест»щодо розробки проекту реконструкції орендованого будинку, який було розроблено останнім та погоджено рішенням Архітектурно-містобудівної ради при Головному архітекторі міста Києва № 0941 від 14.07.2003 (оформленим відповідним протоколом).

Згідно позитивного висновку комплексної державної експертизи проекту реконструкції орендованого будинку з надбудовою мансардного поверху для розміщення інформаційний баз інформаційно-виробничої системи «Освіта» на вул. Смілянській, 4 у Солом'янському районі м. Києва від 13.07.2004 (належним чином засвідчена копія якого знаходиться в матеріалах справи, а оригінал було досліджено судом в судовому засіданні по справі), Спеціалізованою державною організацією «Київська міська служба української інвестиційної експертизи» встановлено, що вищезазначена проектна документація відповідає чинній нормативній базі і рекомендується до затвердження з визначеними у такому техніко-економічними показниками.

Відповідно до довідки Головного управління економіки та інвестицій виконавчого органу Київської міської ради № 049-08/7445 від 23.09.2004 (належним чином засвідчена позивачем копія якої знаходиться в матеріалах справи), позивач виконав умови щодо пайової участі у розвитку інфраструктури міста у зв'язку із реконструкцією орендованого будинку з надбудовою мансардного поверху для розміщення інформаційний баз інформаційно-виробничої системи «Освіта»на вул. Смілянській, 4 у Солом'янському районі м. Києва загальною площею 2 257,65 кв.м. та одержав від Головного управління економіки та інвестицій кошти в сумі 66 000, 86 грн. на бюджетний рахунок цільового фонду спеціального фонду міського бюджету.

Як зазначає позивач у позовній заяві, ЗАТ «Науково-дослідний інститут прикладних інформаційних технологій»(правонаступником якого є -Приватне акціонерне товариство "Науково-дослідний Інститут прикладних інформаційних технологій") уклало ряд договорів на виконання будівельних виробничо-технічних робіт та електромонтажних робіт (належним чином засвідчені копії яких знаходяться в матеріалах справи, а оригінали було досліджено судом в судовому засіданні по справі) щодо надбудови мансардного поверху на вул. Смілянській, 4 літ. «А», у Солом'янському районі м. Києві.

Відповідно до актів приймання-здачі виконаних робіт за період з 15.04.2002 до 31.05.2005 позивачем було прийнято за відповідними договорами ряд будівельних виробничо-технічних робіт та електромонтажних робіт з реконструкції орендованого будинку за договором № 16 від 23.11.2000 щодо надбудови мансардного поверху в будівлі Літери «А»на вул. Смілянській, 4, у Солом'янському районі м. Києві (належним чином засвідчені копії яких знаходяться в матеріалах справи, а оригінали було досліджено судом в судовому засіданні по справі).

Згідно з Розпорядженням Солом'янської районної у місті Києві державної адміністрації № 2023 від 06.11.2007 «Про присвоєння поштової адреси адміністративно -виробничому нежилому будинку на вул.. Смілянській», адміністративно-виробничому нежилому будинку ТОВ «Інформаційно -виробничий центр в галузі освіти»(колишній їдальні на вул.. Смілянській, 6) присвоєно поштову адресу - вул. Смілянська, 4.

Також, згідно технічного паспорту на нежитловий будинок, складеного Київським міським БТІ та реєстрації права власності на об'єкти нерухомого майна, нежитловий будинок по вул. Смілянській, 4 у м.Києві має загальну площу 2 155,0 кв.м., з яких 723,7 кв.м. є третім поверхом будівлі, і вказана будівля має літеру «А».

З огляду на вищенаведене, позивач з урахуванням положень ст. 778 Цивільного кодексу України вважає, що Приватне акціонерне товариство "Науково-дослідний Інститут прикладних інформаційних технологій" має усі правові підстави для отримання права власності на нерухоме майно - приміщення третього поверху загальною площею 723,7 кв.м. на вул. Смілянській, будинок № 4 літ. «А», у Солом'янському районі м. Києві.

У зв'язку із вищенаведеним позивач на підставі п. 8.1. Положення Київської міської державної адміністрації «Про затвердження Положення про порядок оформлення права власності на об'єкти нерухомого майна в м. Києві»№ 1227 від 27.10.2009 звернувся до відповідача про надання письмової згоди на отримання позивачем права власності на нерухоме майно - приміщення третього поверху загальною площею 723,7 кв.м. на вул. Смілянській, будинок № 4 літ. «А», у Солом'янському районі м. Києва, а також відповідних документів, що підтверджують таке право Приватного акціонерного товариства "Науково-дослідний Інститут прикладних інформаційних технологій", а саме свідоцтво на право власності вказаного приміщення.

Однак, як стверджує позивач у позовній заяві, листом № 284/1 від 05.07.2011, а також листом № 18 від 14.07.2011 відповідач повідомив ПрАТ "Науково-дослідний Інститут прикладних інформаційних технологій", що Товариство з обмеженою відповідальністю "Інформаційно-виробничий центр в галузі освіти" відмовляється надати письмову згоду на оформлення права власності з видачею свідоцтв про право власності на об'єкт нерухомого майна -приміщення третього поверху загальною площею 723,7 кв.м. на вул. Смілянській, будинок № літ. «А», у Солом'янському районі м. Києва, оскільки, на думку відповідача, у позивача відсутні правові підстави для отримання права власності на вказане приміщення.

Враховуючи вищенаведене, позивач у зв'язку із не визнанням відповідачем права власності позивача на об'єкт нерухомого майна -приміщення третього поверху загальною площею 723,7 кв.м. на вул. Смілянській, будинок № 4 літ. «А», у Солом'янському районі м. Києва звернувся до суду про визнання права власності за ПрАТ "Науково-дослідний Інститут прикладних інформаційних технологій" на вказане приміщення та про зобов'язання відповідача надати позивачу письмову згоду для державної реєстрації права власності на нерухоме майно - приміщення третього поверху загальною площею 723,7 кв.м. на вул. Смілянській, будинок № літ. «А», у Солом'янському районі м. Києві.

Разом з тим, у відзиві на позовну заяву відповідач зазначає, що ТОВ "Інформаційно-виробничий центр в галузі освіти" визнає позовні вимоги позивача та не має заперечень проти їх задоволення.

Ст. 175 ч.1 Господарського кодексу України встановлює, що майнові зобовязання, які виникають між учасниками господарських відносин, регулюються Цивільним кодексом України з урахуванням особливостей, передбачених ГК України.

Стаття 41 Конституції України визначає, що право приватної власності набувається в порядку, визначеному законом.

Статтею 316 Цивільного кодексу України визначено, що правом власності є право особи на річ (майно), яке вона здійснює відповідно до закону за своєю волею, незалежно від волі інших осіб.

Відповідно до ст. 144 Господарського кодексу України майнові права суб'єктів господарювання виникають внаслідок створення та придбання майна з підстав, не заборонених законом.

Відповідно до ст. 181 Цивільного кодексу України до нерухомих речей (нерухоме майно, нерухомість) належать земельні ділянки, а також об'єкти, розташовані на земельній ділянці, переміщення яких є неможливим без їх знецінення та зміни їх призначення.

Згідно вимог статті 317 Цивільного кодексу України, власникові належать права володіння, користування та розпоряджання своїм майном.

Стаття 331 Цивільного кодексу України встановлює, що право власності на нову річ, яка виготовлена (створена) особою, набувається нею, якщо інше не встановлено договором або законом. Особа, яка виготовила (створила) річ зі своїх матеріалів на підставі договору, є власником цієї речі. Право власності на новостворене нерухоме майно (житлові будинки, будівлі, споруди тощо) виникає з моменту завершення будівництва (створення майна). Якщо право власності на нерухоме майно відповідно до закону підлягає державній реєстрації, право власності виникає з моменту державної реєстрації.

Відповідно до ст. 392 Цивільного кодексу України, власник майна може пред'явити позов про визнання його права власності, якщо це право оспорюється або не визнається іншою особою.

Відповідно до статті 16 Цивільного кодексу України, кожна особа має право звернутися до суду за захистом свого особистого немайнового права або майнового права та інтересу. Одним із способів захисту цивільних прав та інтересів може бути, зокрема, визнання права (пункт 1 частини 2 статті 16 Цивільного кодексу України).

Статтею 3 Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обмежень»від 01.07.2004 N 1952-IV та пп. 1.5 Положення N 157/6445 встановлено, що речові права на нерухоме майно, їх обмеження та правочини щодо нерухомого майна підлягають обов'язковій державній реєстрації в порядку, встановленому Законом.

Відповідно до ч. 1 ст. 4 Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обмежень»від 01.07.2004 N 1952-IV, обов'язковій державній реєстрації підлягають речові права на нерухоме майно, що знаходиться на території України, фізичних та юридичних осіб, держави, територіальних громад, іноземців та осіб без громадянства, іноземних юридичних осіб, міжнародних організацій, іноземних держав.

Стаття 778 Цивільного кодексу України встановлює, що наймач може поліпшити річ, яка є предметом договору найму, лише за згодою наймодавця. Якщо поліпшення можуть бути відокремлені від речі без її пошкодження, наймач має право на їх вилучення. Якщо поліпшення речі зроблено за згодою наймодавця, наймач має право на відшкодування вартості необхідних витрат або на зарахування їх вартості в рахунок плати за користування річчю. Якщо в результаті поліпшення, зробленого за згодою наймодавця, створена нова річ, наймач стає її співвласником. Частка наймача у праві власності відповідає вартості його витрат на поліпшення речі, якщо інше не встановлено договором або законом.

Частина 1 ст. 33 Господарського процесуального кодексу України передбачає, що кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог і заперечень.

Згідно частини 2 статті 34 Господарського процесуального кодексу України обставини справи, які відповідно до законодавства повинні бути підтверджені певними засобами доказування, не можуть підтверджуватися іншими засобами доказування.

Враховуючи вищевикладене, судом встановлено, що між Академією педагогічних наук України, як орендодавцем, та Науково-дослідним інститутом прикладних інформаційних технологій Кібернетичного центру Національної академії наук України (правонаступником якого є позивач) було укладено договір оренди № 16 від 23.11.2000 на будівлю, що знаходиться за адресою: м. Київ, вул. Смілянська,6, загальною площею 1 431,7 кв.м., якій відповідно до Розпорядженням Солом'янської районної у місті Києві державної адміністрації № 2023 від 06.11.2007 присвоєно поштову адресу -вул. Смілянська, 4.

На підставі договору № 16 від 23.11.2000 орендодавець делегував позивачу функції замовника на реконструкцію з розширенням площі в частині надбудови мансардового поверху приміщення обумовленого вказаним договором, у зв'язку з чим ТОВ «Містобудування Інвест», на прохання позивача, розробило проект реконструкції орендованого будинку з надбудовою мансардного поверху для розміщення інформаційних баз інформаційно-виробничої системи «Освіта»на вул. Смілянській, 4 у Солом'янському районі м. Києва, який, в свою чергу, було схвалено Спеціалізованою державною організацією «Київська міська служба української інвестиційної експертизи», про що позивачу надано позитивний висновок комплексної державної експертизи від 13.07.2004, в якому вказано, що документація відповідає чинній нормативній базі і рекомендується до затвердження з визначеними у такому техніко-економічними показниками.

Також, судом встановлено, що позивач виконав умови щодо пайової участі у розвитку інфраструктури міста у зв'язку із реконструкцією орендованого будинку з надбудовою мансардного поверху для розміщення інформаційної баз інформаційно-виробничої системи «Освіта»на вул. Смілянській, 4 у Солом'янському районі м. Києва загальною площею 2 257,65 кв.м. та оплатив Головному управлінню економіки та інвестицій кошти в сумі 66 000, 86 грн. на бюджетний рахунок цільового фонду спеціального фонду міського бюджету, що підтверджується довідкою Головного управління економіки та інвестицій виконавчого органу Київської міської ради № 049-08/7445 від 23.09.2004.

На виконання будівельних виробничо-технічних робіт та електромонтажних робіт щодо реконструкції орендованого будинку з надбудовою мансардного поверху для розміщення інформаційних баз інформаційно-виробничої системи «Освіта»на вул. Смілянській, 4 літ. «А»у Солом'янському районі м. Києва позивачем було укладено ряд договорів щодо виконання підрядних робіт, а також позивачем за відповідними договорами було прийнято вказані роботи, що підтверджується актами приймання-здачі виконаних робіт будівлі на вул. Смілянській, 4 м. Києва за період з 15.04.2002 до 31.05.2005.

Враховуючи вищевикладене, а також положення ст. 778 Цивільного кодексу України, позивачем у зв'язку із реконструкцією орендованого будинку з надбудовою мансардного поверху для розміщення інформаційної баз інформаційно-виробничої системи «Освіта»на вул. Смілянській, 4 літ. «А»у Солом'янському районі м. Києва, за власні кошти було створено нерухоме майно, а саме: приміщення третього поверху вказаної будівлі загальною площею 723,7 кв.м. на вул. Смілянській, будинок № 4 літ. «А», у Солом'янському районі м. Києва, а відтак, позивачем згідно ст. 144 Господарського кодексу України, ст. 331 Цивільного кодексу України було набуто право власності на приміщення третього поверху вказаної будівлі загальною площею 723,7 кв.м. на вул. Смілянській, будинок № 4 літ. «А»у Солом'янському районі м. Києва, площа яких визначена згідно технічного паспорту, складеного КП «Київське міське БТІ та реєстрації права власності на об'єкти нерухомого майна».

В свою чергу, позивач з метою оформлення права власності на створене ним за власні кошти нерухоме майно - приміщення третього поверху загальною площею 723,7 кв.м. на вул. Смілянській, будинок № 4 літ. «А», у Солом'янському районі м. Києві, звернувся з проханням надати дозвіл на реєстрацію права власності на створені ним приміщення до відповідача, якому на даний час належать перший та другий поверхи виробничого нежилого будинку площею 1 401,90 кв.м., який розташований в м. Києві за адресою: вул. Смілянська, 4 літера «А», що підтверджується свідоцтвом про право власності на нежилий будинок серії НБ № 010006171 від 13.12.2002.

Але відповідач листами № 284/1 від 05.07.2011 та № 18 від 14.07.2011 повідомив позивача про відмову у наданні письмової згоди на оформлення права власності з видачею свідоцтва про право власності на об'єкт нерухомого майна -приміщення третього поверху загальною площею 723,7 кв.м. на вул. Смілянській, будинок № літ. «А», у Солом'янському районі м. Києва, оскільки, на думку відповідача, у позивача відсутні правові підстави для отримання права власності на вказане приміщення і вказане право власності не підтверджується жодними документами.

Враховуючи вищевикладене, суд дійшов висновку, що оскільки позивачем згідно ст. 144 Господарського кодексу України, ст. 331 Цивільного кодексу України було набуто право власності на створений ним об?єкт нерухомості - приміщення третього поверху вказаної будівлі загальною площею 723,7 кв.м. на вул. Смілянській, будинок № 4 літ. «А», у Солом'янському районі м. Києва, а відповідач заперечує право власності позивача на створене ним нерухоме майно -приміщення третього поверху загальною площею 723,7 кв.м. на вул. Смілянській, будинок № 4 літ. «А», у Солом'янському районі м. Києві, відтак право власності позивача є порушеним та підлягає захисту в судовому порядку згідно статті 16 Цивільного кодексу України шляхом визнання за позивачем права власності на спірні приміщення.

З огляду на викладене, вимога позивача про визнання за ним права власності на нерухоме майно -приміщення третього поверху загальною площею 723,7 кв.м. на вул. Смілянській, будинок № 4 літ. «А»у Солом'янському районі м. Києві, - є законною, обґрунтованою та підлягає задоволенню.

Крім того, позивачем заявлено вимогу про зобов'язання відповідача надати письмову згоду ПрАТ "Науково-дослідний Інститут прикладних інформаційних технологій" для державної реєстрації права власності на нерухоме майно - приміщення третього поверху загальною площею 723,7 кв.м. на вул. Смілянській, будинок № 4 літ. «А», у Солом'янському районі м. Києва.

Але, враховуючи те, що ч. 2 статті 16 Цивільного кодексу України та статтею 20 Господарського кодексу України передбачено перелік способів захисту цивільних прав та інтересів, серед якого не визначено такого способу захисту як - зобов'язання надати письмову згоду, оскільки вчинення стороною дій, направлених на написання та підписання документів, зокрема - письмової згоди на нерухоме майно - приміщення третього поверху загальною площею 723,7 кв.м. на вул. Смілянській, будинок № 4 літ. «А»Солом'янському районі м. Києва - є правом сторони, яке реалізується у встановленому законом порядку, а не її обов'язком, а тому суд дійшов висновку, що підстави для задоволення вказаної позовної вимоги -відсутні.

З оглду на викладене, позов підлягає частковому задоволенню, а саме щодо визнання за позивачем права власності на нерухоме майно -приміщення третього поверху загальною площею 723,7 кв.м. на вул. Смілянській, будинок № 4 літ. «А»у Солом'янському районі м. Києві. В іншій частиін позо задоволенню не підлягає.

Витрати по оплаті судового збору згідно ст. 49 Господарського процесуального кодексу України покладається на сторони пропорційно задоволеним вимогам.

Керуючись ст.ст. 33, 49, 75, 82-85 Господарського процесуального кодексу України, Господарський суд міста Києва, -

В И Р І Ш И В:

1. Позовні вимоги задовольнити частково.

2. Визнати за Приватним акціонерним товариством "Науково-дослідний Інститут прикладних інформаційних технологій" (код ЄДРПОУ 30674051; місцезнаходження: 01010, м. Київ, вул. Івана Мазепи, 3) право власності на нерухоме майно - приміщення третього поверху загальною площею 723,7 кв.м. у будівлі на вул. Смілянській, будинок № 4 літ. «А»у Солом'янському районі м. Києва.

3. В іншій частині позовних вимог відмовити.

4. Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю "Інформаційно-виробничий центр в галузі освіти" (ідентифікаційний код -32102854, місцезнаходження: 03151, м. Київ, вул. Смілянська, 4), з будь-якого рахунку виявленого державним виконавцем під час виконання судового рішення на користь Приватного акціонерного товариства "Науково-дослідний Інститут прикладних інформаційних технологій" (код ЄДРПОУ 30674051; місцезнаходження: 01010, м. Київ, вул. Івана Мазепи, 3) 941 (девятсот сорок одну) грн. 00 коп. -витрат по сплаті судового збору.

5. Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю "Інформаційно-виробничий центр в галузі освіти" (ідентифікаційний код -32102854, місцезнаходження: 03151, м. Київ, вул. Смілянська, 4), з будь-якого рахунку виявленого державним виконавцем під час виконання судового рішення в Доход державного бюджету України 132 (сто тридцять дві) грн. 00 коп. -судового збору.

6. Видати наказ відповідно до ст. 116 Господарського процесуального кодексу України.

7. Рішення господарського суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після розгляду справи апеляційним господарським судом.

Суддя С.Р. Станік

Дата підписання рішення - 28.04.2012

Дата ухвалення рішення24.04.2012
Оприлюднено21.05.2012

Судовий реєстр по справі —5011-47/3613-2012

Ухвала від 30.10.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Станік С.Р.

Рішення від 24.04.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Станік С.Р.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні