Постанова
від 14.05.2012 по справі 1170/2а-1244/12
КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

14 травня 2012 року Справа № 1170/2а-1244/12

Кіровоградський окружний адміністративний суд у складі судді Брегея Р.І., розглянувши в порядку скороченого провадження адміністративний позов управління Пенсійного фонду України в м.Олександрії та Олександрійському районі Кіровоградської області (далі -Управління) до приватного підприємства «Затишок» (далі -Підприємство) про стягнення боргу зі страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування,

В С Т А Н О В И В :

Позивач звернувся до суду з заявою до Підприємства про стягнення боргу зі страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування у сумі 221901,63 грн. згідно вимоги від 29 січня 2010 року та рішення №43 від 11 лютого 2010 року.

Ухвалою суду від 17 квітня 2012 року відкрито скорочене провадження у справі (а.с.1).

Відповідач заперечення проти позову або заяву про визнання позову суду не надав, хоча про розгляд справи повідомлений належним чином (а.с.19).

Суд, дослідивши матеріали справи, дійшов висновку, що позовну заяву належить задовільнити з таких підстав.

01 січня 2004 року набрав чинності Закон України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування»(далі -Закон).

Положеннями статті 15 Закону визначено, що платниками згаданого внеску є юридичні особи -суб'єкти підприємницької діяльності.

Частиною 3 статті 20 Закону передбачено, що обчислення страхових внесків територіальними органами Пенсійного фонду у випадках, передбачених цим Законом, здійснюється на підставі складених актів перевірки правильності нарахування та сплати страхових внесків, звітності, що подається страхувальником, бухгалтерських та інших документів, що підтверджують суму заробітної плати (доходу), на які відповідно до цього Закону нараховуються страхові внески.

Страхові внески обчислюються територіальним органом Пенсійного фонду в порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України, за непрямим методом виходячи з оцінки валового доходу та витрат страхувальника, кількості осіб, які перебувають з ним у трудових відносинах, обсягу виробленої (реалізованої) продукції (послуг), суми сплачених ним податків, інших обов'язкових платежів, передбачених законодавством, у разі, якщо сума страхових внесків, нарахована страхувальником, не підтверджується документами.

Обчислення територіальними органами Пенсійного фонду сум страхових внесків за минулі періоди провадиться виходячи з розміру страхового внеску, що діяв на день нарахування виплат (доходу), на які відповідно до цього Закону нараховуються страхові внески.

Відповідно до пункту 4 частини 9 статті 106 Закону за донарахування територіальним органом Пенсійного фонду сум своєчасно не обчислених та не сплачених страхових внесків накладається штраф у розмірі 5 відсотків зазначених сум за кожний повний або неповний місяць, за який донараховано ці суми.

Частиною 15 цієї ж статті Закону передбачено, що строк давності щодо стягнення недоїмки, пені та штрафів не застосовується.

Судом встановлено, що за результатом проведення перевірки Управлінням відповідачу виставлена вимога від 29 січня 2010 року про сплату боргу у сумі 85483,72 грн. (за 2006-2007 роки) (а.с.7-10).

Рішенням позивача №43 від 11 лютого того ж року до Підприємства застосовано фінансові санкції у сумі 136417,91 грн. (а.с.11).

Станом на день звернення до суду у відповідача наявний борг зі сплати страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування у загальній сумі 221901,63 грн.

Цей факт не заперечується відповідачем, оскільки він не оскаржував рішення суб'єкта владних повноважень.

Отже, позов ґрунтується на вимогах закону і належить задовільнити.

На підставі викладеного і ст.ст.15, 20 Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування», керуючись ст.ст.161-163 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

П О С Т А Н О В И В:

Позов задовільнити.

Стягнути з приватного підприємства «Затишок»(код ЄДРПОУ 31851086, вул.6-го Грудня,143, к.1, кв.49, м.Олександрія, Олександрійський район, Кіровоградська область) на користь управління Пенсійного фонду України в м.Олександрії та Олександрійському районі Кіровоградської області заборгованість зі сплати страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування у сумі 221901,63 грн.

Постанова повинна бути виконана негайно.

Постанова може бути оскаржена до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду через суд першої інстанції шляхом подачі апеляційної скарги протягом 10 днів з дня отримання її копії.

Суддя Кіровоградського

окружного адміністративного суду Р.І.Брегей

СудКіровоградський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення14.05.2012
Оприлюднено21.05.2012
Номер документу24059646
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —1170/2а-1244/12

Ухвала від 17.04.2012

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Р.І. Брегей

Постанова від 14.05.2012

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Р.І. Брегей

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні