Ухвала
від 08.05.2012 по справі 5613/12/2070
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 2а- 5613/12/2070

Україна

ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про повернення подання

08 травня 2012 р. м. Харків Суддя Харківського окружного адміністративного суду Білова О.В., розглянувши подання Державної податкової інспекції у Дзержинському районі міста Харкова Харківської області Державної податкової служби до Приватного підприємства «Сфен-1»про стягнення коштів за податковим боргом,-

В С Т А Н О В И В:

Державна податкова інспекція у Дзержинському районі міста Харкова Харківської області Державної податкової служби звернулась до Харківського окружного адміністративного суду з поданням до Приватного підприємства «Сфен-1», в якому просить суд стягнути з рахунків платника податків ПП «Сфен-1»(код ЄДРПОУ 31634580) суму податкового боргу у розмірі 4 985 772,00 грн. та 93,94 гривень пені.

Зі Спеціального витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців вбачається, що юридичною адресою відповідача, Приватного підприємства «Сфен-1», є: м. Донецьк, вул. Молодих Шахтарів, буд. 37. Дана адреса також зазначена заявником у поданні.

Відповідно до ч.2 ст. 183-3 КАС України подання подається до суду першої інстанції протягом двадцяти чотирьох годин з моменту встановлення обставин, що зумовлюють звернення до суду, за загальними правилами підсудності, встановленими цим Кодексом.

Згідно з ч.1 ст. 19 КАС України, якою врегульовані питання територіальної підсудності справ, визначено, що адміністративні справи вирішуються адміністративним судом за місцезнаходженням відповідача, крім випадків, передбачених цим Кодексом.

Суд зазначає, що спеціальних правил визначення підсудності справ за поданнями податкових органів Кодекс адміністративного судочинства України не містить.

З огляду на вищевикладене, справа по розгляду даного подання не підсудна Харківському окружному адміністративному суду, а підлягає розгляду адміністративним судом за місцезнаходженням відповідача -Донецьким окружним адміністративним судом.

Відповідно до п. 6 ч. 2 ст. 108 КАС України суддя повертає позивачеві адміністративний позов, якщо справа не підсудна цьому адміністративному суду.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст. ст. 105, 106, 108, 165, 183-3, 186 КАС України, суддя,-

У Х В А Л И В:

Подання Державної податкової інспекції у Дзержинському районі міста Харкова Харківської області Державної податкової служби до Приватного підприємства «Сфен-1»про стягнення коштів за податковим боргом - повернути заявникові.

Роз'яснити заявникові, що повернення подання не позбавляє його права повторного звернення до місцевого адміністративного суду за місцезнаходженням відповідача в порядку, встановленому законом.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Харківського апеляційного адміністративного суду через Харківський окружний адміністративний суд шляхом подачі в 5-денний строк з дня проголошення ухвали апеляційної скарги, з подачею її копії до суду апеляційної інстанції. Якщо ухвалу було постановлено без виклику особи, яка її оскаржує, то строк подання апеляційної скарги обчислюється з дня отримання нею копії ухвали.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

Суддя Білова О.В.

Дата ухвалення рішення08.05.2012
Оприлюднено21.05.2012
Номер документу24060134
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення коштів за податковим боргом

Судовий реєстр по справі —5613/12/2070

Ухвала від 08.05.2012

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Білова О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні