Постанова
від 12.04.2012 по справі 0670/1066/12
ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

справа № 0670/1066/12

категорія 10.2.1

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

12 квітня 2012 р. м. Житомир

Житомирський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого - судді Семенюк М.М. ,

розглянувши в порядку письмового провадження у м. Житомирі адміністративну справу

за позовом Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у місті Житомирі

до Товариства з обмеженою відповідальністю "Сучасне Будівництво України"

про стягнення 2265,18 грн,-

встановив :

Позивач звернувся до суду з позовом, в якому просить стягнути на підставі ст.ст. 15, 45, 52 Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань, які спричинили втрату працездатності" з Товариства з обмеженою відповідальністю "Сучасне Будівництво України" на користь відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у м. Житомирі заборгованість у сумі 2265,18 грн., яка складається з недоїмки зі сплати страхових внесків.

Представник позивача подав суду заяву, в якій вказав, що позовні вимоги підтримує в повному обсязі, просить розгляд справи проводити у порядку письмового провадження.

Відповідач в судове засідання не з"явився. Поштове відправлення із повісткою, направлене за адресою відповідача, зазначеною в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, повернулося як не вручене адресату з незалежних від суду причин, а тому, відповідно до ч. 11 ст. 35 КАС України, судова повістка вважається врученою належним чином.

Враховуючи, що прибули не всі особи, які беруть участь у справі, хоча були повідомлені про дату, час та місце судового розгляду належним чином, потреба заслуховувати свідків чи експертів відсутня, справа розглядається у відповідності до ч.6 ст.128 КАС України в порядку письмового провадження за наявними у справі матеріалами.

Суд, розглянувши матеріали справи, приходить до висновку, що позов підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідач є платником страхових внесків на загальнообов'язкове державне соціальне страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань, зареєстрований і взятий на облік як платник страхових внесків.

Як страхувальник, відповідач, відповідно до ч. 2 ст. 45 Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань, які спричинили втрату працездатності" (в редакції, що діяла на момент виникнення спірних правовідносин) зобов'язаний своєчасно та повністю нараховувати і сплачувати в установленому порядку страхові внески до Фонду соціального страхування від нещасних випадків.

Відповідно до ст. 52 Закону страхувальник-роботодавець несе відповідальність за несвоєчасність сплати та неповну сплату страхових внесків.

Згідно поданої позивачу Розрахункової відомості про нарахування і перерахування страхових внесків та витрачання коштів Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України за 4 квартал 2010 року відповідачем самостійно визначено залишок заборгованості зі сплати страхових внесків у розмірі 2265,18грн.

На час розгляду справи відповідачем вказаний борг не сплачено.

З урахуванням всіх обставин по справі суд вважає, що вимоги позивача є обґрунтованими.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.158-163 КАС України, суд -

постановив :

Позов задовольнити.

Стягнути з товариства з обмеженою відповідальністю "Сучасне Будівництво України" на користь Відділення виконавчої дирекції фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у м.Житомирі 2265,18грн. заборгованості зі сплати страхових внесків.

Постанова суду набирає законної сили після закінчення строків апеляційного оскарження, якщо не було подано апеляційної скарги.

Апеляційна скарга на постанову суду подається протягом десяти днів з дня отримання копії постанови до Житомирського апеляційного адміністративного суду через Житомирський окружний адміністративний суд. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Головуючий суддя: М.М. Семенюк

СудЖитомирський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення12.04.2012
Оприлюднено23.05.2012
Номер документу24079020
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —0670/1066/12

Ухвала від 02.10.2023

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Семенюк Микола Миколайович

Ухвала від 26.12.2018

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Семенюк Микола Миколайович

Постанова від 12.04.2012

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Семенюк Микола Миколайович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні