Постанова
від 09.04.2012 по справі 2а-1296/12/1070
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

09 квітня 2012 року 2а-1296/12/1070

Суддя Київського окружного адміністративного суду Лапій С.М., розглянувши у порядку скороченого провадження адміністративну справу за позовом Управління Пенсійного фонду України у м. Борисполі та Бориспільському районі Київської області до ПП «Бориспільбудінвест» про стягнення заборгованості ,

в с т а н о в и в:

Позивач звернувся до суду з позовом, в якому просить стягнути з відповідача заборгованість у сумі 5629 грн. 49 коп.

Судом встановлено, що відповідач зареєстрований в Управлінні Пенсійного фонду України в м. Борисполі та Бориспільському районі Київської області як платник страхових внесків на загально обов'язкове державне пенсійне страхування.

Відповідно ст. 4-5 Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" є платниками єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування та відповідно до ст. 9 згаданого закону повинен сплачувати єдиний внесок.

Згідно п. 1 ст. 9 Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування»єдиний внесок обчислюється виключно у національній валюті, у тому числі з виплат (доходу), що здійснюються в натуральній формі. Обчислення єдиного внеску здійснюється на підставі бухгалтерсь ких та інших документів, відповідно до яких провадиться нарахування (обчислення) або які підтверджують нарахування (обчислення) виплат (доходу), на які відповідно до цього Закону нараховується єдиний внесок. Сплата єдиного внеску здійснюється виключно у національній валюті шляхом внесення відповідних сум єдиного внеску на рахунки територіальних органів Пенсійного фонду, відкриті в органах Державного ка значейства України для його зарахування.

Платники єдиного внеску зобов'язані сплачувати єдиний внесок, нарахований за відповідний базовий звітний період, не пізніше 20 числа місяця, що настає за базовим звітним періодом.

Відповідачем подано звіт до позивача за грудень 2011 року, згідно якого позивач пови нен сплатити до управління єдиний соціальний внесок у сумі 5629 грн. 49 коп.

Загальна сума єдиного внеску, зазначена в п. 8 таблиці №1 звітності, у встановлений законодавст вом термін відповідачем сплачена не була.

Відповідно до п. 2 ст. 25 ЗУ «Про збір та облік єдиного внеску на за гальнообов'язкове державне соціальне страхування»платники єдиного внеску у разі виявлення своєчасно не сплачених сум страхових внесків, - зобов'язаний самостійно обчислити ці внески і сплатити їх з нарахуванням пені в порядку і розмірах, визначе них цією статтею.

Відповідно до п. 4 ст. 25 Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування»Управлінням направлено вимогу про сплату збору від 01 лютого 2012 року №Ю 87. Відповідно до корінця вимоги, вимо гу отримав бухгалтер підприємства Шпак 14.02.2012 року.

Платник єдиного внеску зобов'язаний протягом десяти робочих днів з дня над ходження вимоги про сплату недоїмки сплатити суми недоїмки та штрафів разом з на рахованою пенею. У разі незгоди з розрахунком суми недоїмки платник єдиного вне ску узгоджує її з органом Пенсійного фонду в порядку, встановленому Пенсійним фондом за погодженням з центральним органом виконавчої влади у сфері праці та соціальної політики. У разі якщо згоди з органом Пенсійного фонду не досягнуто, платник єдиного внеску зобов'язаний сплатити суми недоїмки та штрафів разом з на рахованою пенею протягом десяти робочих днів з дня надходження рішення відповідного органу Пенсійного фонду або оскаржити вимогу до органу Пенсійного фонду вищого рівня чи в судовому порядку.

Відповідачем в добровільному порядку заборгованість у сумі 5629 грн. 49 коп. не сплачена.

Оскільки спір вирішено на користь суб'єкта владних повноважень, звільненого від сплати судового збору, а також за відсутності витрат позивача -суб'єкта владних повноважень, пов'язаних із залученням свідків та проведенням судових експертиз, судові витрати (судовий збір) стягненню з відповідача не підлягають.

Суд, керуючись статтями 11, 14, 33, 70, 71, 72, 86, 94, 183-2, 256 Кодексу адміністративного судочинства України,-

п о с т а н о в и в:

Адміністративний позов Управління Пенсійного фонду України у м. Борисполі та Бориспільському районі Київської області до ПП «Бориспільбудінвест» про стягнення заборгованості - задовольнити.

Стягнути з ПП «Бориспільбудінвест» (08300 Київська область, м. Бориспіль, вул. Зої Космодем'янської , 17, код ЄДРПОУ 25565507, р/р 26009235852 у філії «Райффайзен Банк Аваль») на користь Управління Пенсійного фонду України у м. Борисполі та Бориспільському районі Київської області (р/р 2560630171690, МФО 322669, код 37838060 у ГУ ВАТ «Ощадного банку України» у м. Києві та Київській області) заборгованість у сумі 5629, 49 ( п'ять тисяч шістсот двадцять дев'ять) грн. 49 коп.

Постанова підлягає негайному виконанню.

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо скаргу не було подано в установлені строки. У разі подання апеляційної скарги постанова, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Апеляційна скарга на постанову суду подається до Київського апеляційного адміністративного суду через Київський окружний адміністративний суд протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

Суддя Лапій С.М.

Дата ухвалення рішення09.04.2012
Оприлюднено22.05.2012
Номер документу24080534
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-1296/12/1070

Постанова від 09.04.2012

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Лапій С.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні