Постанова
від 19.04.2012 по справі 2а-1295/12/1070
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

19 квітня 2012 року 2а-1295/12/1070

Суддя Київського окружного адміністративного суду Басай О.В., розглянувши в порядку скороченого провадження адміністративну справу за позовом Управління Пенсійного фонду України в м. Бориспіль та Бориспільському районі Київської області до ТОВ ІКБ "Базис-СК" про стягнення заборгованості,

в с т а н о в и в:

До Київського окружного адміністративного суду звернулось Управління Пенсійного фонду України у м. Борисполі та Бориспільському районі Київської області з позовом до ТОВ ІКБ "Базис-СК" про стягнення заборгованості.

Позивач належним чином повідомлений про розгляд справи в порядку скороченого провадження, що підтверджується повідомленням про вручення поштового відправлення (рекомендованого).

Копію ухвали про відкриття скороченого провадження в адміністративній справі разом з витягом про процесуальні права та обов'язки відповідачу надіслано рекомендованою кореспонденцією, яку він отримав 27.03.2012 року, що підтверджується повідомленням про вручення поштового відправлення (рекомендованого).

Відповідачем не подано заперечення проти позову або заяви про визнання позову у передбачений частиною 3 статті 183-2 Кодексу адміністративного судочинства України десятиденний строк з дня одержання ухвали про відкриття скороченого провадження.

Згідно п.3 ч.5 ст.183-2 Кодексу адміністративного судочинства України справа повинна бути розглянута у порядку скороченого провадження не пізніше трьох днів -у разі якщо протягом семи днів з дня закінчення строку, передбаченого частиною третьою цієї статті, до суду не надійшло заперечення відповідача та за умов, що справа не розглядається судом за місцезнаходження відповідача.

Оцінивши повідомлені позивачем обставини справи та дослідивши докази, якими вони обґрунтовуються, суд дійшов висновку про наявність достатніх підстав для прийняття рішення в порядку скороченого провадження, виходячи з наступного.

Товариство з обмеженою відповідальністю "Інвестиційно-будівельна компанія "Базис-СК" зареєстроване в управлінні Пенсійного фонду України в м. Бориспіль та Бориспільському районі Київської області як платник страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування. Відповідно до ст. 4-5 Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" є платником єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування та відповідно до ст.9 даного Закону повинно сплачувати єдиний внесок.

Судом встановлено, що відповідачем здано позивачу звітність за грудень 2011 року, згідно якої повинен був сплатити єдиний соціальний внесок в сумі 2966, 68 грн. (а. с. 5-7).

Станом на 01.02.2012 року відповідачем зазначена вище сума зобов'язання не сплачена.

Також, судом встановлено, що позивачем направлено відповідачу вимогу про сплату боргу від 03.02.2012 року за №Ю-52, яку він отримав 15.02.2012 року, що підтверджується повідомленням про вручення поштового відправлення (а. с. 8-9).

Надаючи правову оцінку даним спірним правовідносинам, суд виходить з наступного.

Відповідно до п.1 ст.9 Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" (далі - Закону) Єдиний внесок обчислюється виключно у національній валюті, у тому числі з виплат (доходу), що здійснюються в натуральній формі. Обчислення єдиного внеску із сум, виражених в іноземній валюті, здійснюється шляхом перерахування зазначених сум у національну валюту України за офіційним курсом національної валюти до іноземної валюти, установленим Національним банком України на день обчислення єдиного внеску.

Згідно п.2 ст.25 Закону у разі виявлення своєчасно не сплачених сум страхових внесків платники єдиного внеску зобов'язані самостійно обчислити ці внески і сплатити їх з нарахуванням пені в порядку і розмірах, визначених цією статтею.

В пункті 4 статті 25 Закону Територіальний орган Пенсійного фонду у порядку, за формою і в строки, встановлені Пенсійним фондом за погодженням з центральним органом виконавчої влади у сфері праці та соціальної політики, надсилає платникам єдиного внеску, які мають недоїмку, вимогу про її сплату. Вимога про сплату недоїмки є виконавчим документом. Платник єдиного внеску зобов'язаний протягом десяти робочих днів з дня надходження вимоги про сплату недоїмки сплатити суми недоїмки та штрафів разом з нарахованою пенею. У разі незгоди з розрахунком суми недоїмки платник єдиного внеску узгоджує її з органом Пенсійного фонду в порядку, встановленому Пенсійним фондом за погодженням з центральним органом виконавчої влади у сфері праці та соціальної політики. У разі якщо згоди з органом Пенсійного фонду не досягнуто, платник єдиного внеску зобов'язаний сплатити суми недоїмки та штрафів разом з нарахованою пенею протягом десяти робочих днів з дня надходження рішення відповідного органу Пенсійного фонду або оскаржити вимогу до органу Пенсійного фонду вищого рівня чи в судовому порядку. У разі якщо платник єдиного внеску протягом десяти робочих днів з дня надходження вимоги не сплатив зазначені у вимозі суми недоїмки та штрафів разом з нарахованою пенею, не узгодив вимогу з органом Пенсійного фонду, не оскаржив вимогу в судовому порядку або не сплатив узгоджену суму недоїмки протягом десяти робочих днів з дня надходження узгодженої вимоги, територіальний орган Пенсійного фонду надсилає в порядку, встановленому законом, до підрозділу державної виконавчої служби вимогу про сплату недоїмки. У випадках, зазначених в абзаці шостому цієї частини, територіальний орган Пенсійного фонду також має право звернутися до суду з позовом про стягнення недоїмки. При цьому заходи досудового врегулювання спорів, передбачені законом, не застосовуються.

За таких обставин, суд вважає, що оскільки вимогу позивача відповідач не оскаржив та в десятиденний термін не сплати суму боргу, то відповідно до абзацу 7 пункту 4 статті 25 Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" позивач наділений правом на звернення до суду із позовом про стягнення боргу.

Таким чином, у відповідача наявна заборгованість в сумі 2966, 68 грн., що підтверджується поданою звітністю про сплату єдиного соціального внеску за грудень 2011 року, вимогою про сплату боргу №Ю 152 від 03.02.2012 року та карткою особового рахунку платника єдиного внеску (а. с. 5-9, 12-15).

Відповідачем не надано суду доказів, які б свідчили про сплату ним заборгованості в сумі 2966, 68 грн.

Враховуючи вищевикладене, сул вважає, що в позов є підставним, а тому його слід задовольнити.

Керуючись статтями 11, 14, 33, 70, 71, 72, 86, 94, 183 2 , 256 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

п о с т а н о в и в:

Адміністративний позов задовольнити.

Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю Інвестиційно-будівельна компанія "Базис-СК", вул. Київський шлях, буд. 71-а/1, м. Бориспіль, Київська область, код ЄДРПОУ 22972755, АБ "Старокиївський банк", МФО 321477 р/р 29026905 на користь Управління Пенсійного фонду України в м. Бориспіль та Бориспільському районі Київської області, 08302, вул. Головатого, 4, м. Бориспіль, Київська область, р/р 2560630171690 в ГУ ВАТ "Ощадного банку України" у м. Києві та Київській області, МФО 322669, ідентифікаційний код 37838060 заборгованість в сумі 2966, 68 грн. (Дві тисячі дев'ятсот шістдесят шість гривень 00 коп.)

Постанова підлягає негайному виконанню.

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо скаргу не було подано в установлені строки. У разі подання апеляційної скарги постанова, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Апеляційна скарга на постанову суду подається до Київського апеляційного адміністративного суду через Київський окружний адміністративний суд протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

Суддя Басай О.В.

СудКиївський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення19.04.2012
Оприлюднено22.05.2012
Номер документу24080616
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-1295/12/1070

Ухвала від 19.03.2012

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Басай О.В.

Постанова від 19.04.2012

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Басай О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні