Ухвала
від 25.11.2008 по справі 1/318-08
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

1/318-08

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

р.

Справа №

За позовом   

до   

про  

  

Без представників сторін.

Суть спору:

Приватне підприємство "Союз" звернулося до господарського суду з позовом, у якому просить стягнути з Акціонерного товариства "Українська пожежно-страхова компанія" в особі Міжобласної дирекції "Дніпро" Акціонерного товариства "Українська пожежно-страхова компанія" заборгованість по сплаті страхового відшкодування у розмірі 211 926 грн. 37 коп. за умовами договору добровільного страхування наземних транспортних заходів АЗ № 378 від 21.05.2008р.

Разом із позовною заявою позивачем подано заяву про забезпечення позову, шляхом   накладання арешту на грошові кошти відповідача в межах позовних вимог.

Заява обґрунтована тим, що, не зважаючи на умови договору, за якими відповідач зобов'язаний виплатити суму страхового відшкодування, останній протягом тривалого часу ухиляється від виконання свого грошового зобов'язання, відмовився від врегулювання спору в досудовому порядку, що дає можливість позивачу зробити обґрунтоване припущення щодо можливості навмисного відчуження та зменшення своїх активів відповідачем до винесення господарським судом рішення по даній справі, що унеможливить виконання рішення суду.

Одночасно, позивач обґрунтовує сумніви у можливості реального виконання рішення суду про стягнення з відповідача вказаного боргу фінансовою кризою, яка є причиною нестабільності відносин між банківською системою та страховими компаніями.

Дослідивши матеріали справи і доводи позивача, що викладені у заяві, суд приходить до висновку про необхідність задоволення заяви з наступних підстав.

Відповідно до ст. 66 Господарського процесуального кодексу України господарський суд за заявою сторони, прокурора чи його заступника, який подав позов, або з своєї ініціативи має право вжити заходів до забезпечення позову.

Забезпечення позову допускається в будь-якій стадії провадження у справі, якщо невжиття таких заходів може утруднити чи зробити неможливим виконання рішення господарського суду. Згідно ст. 67 Господарського процесуального кодексу України позов забезпечується, зокрема, забороною відповідачеві вчиняти певні дії.

Умовою застосування заходів до забезпечення позову є достатньо обґрунтоване припущення, що майно (в тому числі грошові суми, цінні папери тощо), яке є у відповідача на момент пред'явлення позову до нього, може зникнути, зменшитись за кількістю або погіршитись за якістю на момент виконання рішення.

Суд, з урахуванням значного розміру суми позову, ухилення відповідача від виконання умов договору, оцінюючи обставини справи та заяви позивача, знаходить достатньо обґрунтованими припущення позивача, що за період розгляду справи відповідач може здійснити навмисне відчуження або зменшення своїх активів. За таких умов, в подальшому це може утруднити чи зробити неможливим виконання рішення господарського суду у разі задоволення позовних вимог ПП «Союз»у даній справі.

Керуючись ст. ст. 66, 67, 86 Господарського процесуального кодексу України, господарський  суд, -

УХВАЛИВ:

Вжити заходів до забезпечення позову Приватного підприємства «Союз»(49000, м. Дніпропетровськ, пр. Правди, 114, код ЄДРПОУ 30096011), шляхом накладення арешту на грошові кошти в межах позовних вимог в сумі 211 926 грн. 37 коп. (двісті одинадцять тисяч дев'ятсот двадцять шість грн.  37 коп.), які знаходяться на розрахункових рахунках Акціонерного товариства "Українська пожежно-страхова компанія" в особі Міжобласної дирекції "Дніпро" Акціонерного товариства "Українська пожежно-страхова компанія" (49069, м. Дніпропетровськ, вул.. К. Лібкнехта, 49, код ЄДРПОУ 35472034, р/р 26507001298001 в ДФ «Індекс-банк»м. Дніпропетровськ, МФО 307015; р/р 26502301197 в філії АКБ «Меркурій», м. Київ, МФО 300756).

Ухвала вступає в законну силу з моменту її прийняття.

Ухвала, як виконавчий документ, може бути пред'явлена до виконання протягом 3-х років з дня її прийняття”.

 

 

   

СудГосподарський суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення25.11.2008
Оприлюднено03.12.2008
Номер документу2420020
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —1/318-08

Ухвала від 12.12.2008

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Рудь І.А.

Ухвала від 25.11.2008

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Рудь І.А.

Ухвала від 19.11.2008

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Рудь І.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні