Ухвала
від 28.03.2012 по справі 2а-47/12/2670
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА 01601, м.Київ, вул. Командарма Каменєва 8, корпус 1

У Х В А Л А

про закриття провадження у справі

28 березня 2012 року м. Київ№ 2а-47/12/2670 Окружний адміністративний суд міста Києва у складі:

Головуючого -судді Патратій О.В.,

при секретарі судового засідання Сервачинській І.М.,

за участю представників сторін:

від позивача -Чолак С.Х.,

від відповідача -Столярця С.Ю.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні адміністративну справу

за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Промислово-фінансова компанія «Укрспеценергопостач» до Державної податкової інспекції у Святошинському районі м. Києва про визнання незаконними дій, зобов'язання вчинити дії,- з

В С Т А Н О В И В:

До Окружного адміністративного суду м. Києва звернулось Товариство з обмеженою відповідальністю «Промислово-фінансова компанія «Укрспеценергопостач»з позовною заявою до Державної податкової інспекції у Святошинському районі м. Києва про визнання незаконними дій щодо присвоєння платнику податків стану «23»- місцезнаходження не встановлено, зобов'язання вилучити запис про встановлення стану «23»- місцезнаходження не встановлено.

Ухвалою Окружного адміністративного суду м. Києва від 05 січня 2012 було відкрито провадження у даній справі.

28 березня 2012 року у судовому засіданні представником позивача було подано суду заяву про відмову від адміністративного позову, яка обгрунтована тим, що відповідач у добровільному порядку задовольнив вимоги ТОВ «ПФК «Укрспеценергопостач»та змінив стан «23» - місцезнаходження не встановлено у Єдиному банку даних про платників податків -юридичних осіб на стан «0»- загальний платник. З огляду на викладене представник позивача просив суд закрити провадження у справі.

Представник відповідача в судовому засіданні не заперечував проти заявленого клопотання, подав суду довідку з Єдиного банку даних про платників податків, з якої вбачається, що ТОВ «ПФК «Укрспеценергопостач»присвоєно стан «106»- підтвердження відомостей про юридичну особу.

Вирішуючи подане клопотання суд виходить з наступного.

Принцип диспозитивності є одним із принципів здійснення адміністративного судочинства (п.4 ч.1. ст. 7 КАС України).

Відповідно до ч. 3 ст. 11 Кодексу адміністративного судочинства України кожна особа, яка звернулася за судовим захистом, розпоряджається своїми вимогами на свій розсуд , крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Відповідно до ч. 1 ст. 136 Кодексу адміністративного судочинства України позивач може відмовитися від адміністративного позову, а відповідач - визнати адміністративний позов протягом всього часу судового розгляду, зробивши усну заяву. Якщо відмову від адміністративного позову чи визнання адміністративного позову викладено в адресованій суду письмовій заяві, ця заява приєднується до справи.

Частиною четвертою ст. 112 Кодексу адміністративного судочинства України передбачено, що суд не приймає відмови від адміністративного позову, визнання адміністративного позову і продовжує розгляд адміністративної справи, якщо ці дії позивача або відповідача суперечать закону чи порушують чиї-небудь права, свободи або інтереси.

Відповідно до п. 2 ч. 1 ст. 157 Кодексу адміністративного судочинства України суд закриває провадження у справі, якщо позивач відмовився від адміністративного позову і відмову прийнято судом.

З огляду на те, що позивачем було подано заяву про відмову від адміністративного позову, яка не суперечить чинному законодавству та не порушує чиї - небудь охоронювані законом права та інтереси, враховуючи те, що спірні правовідносини урегульовані між сторонами в позасудовому порядку, суд дійшов висновку про необхідність прийняття відмови від позову та закриття провадження у справі.

Керуючись ст. 112, ст. 136, п. 2 ч. 1 ст. 157, ст. 160, ст. 165 Кодексу адміністративного судочинства України, суд -

У Х В А Л И В:

1. Прийняти відмову Товариства з обмеженою відповідальністю «Промислово-фінансова компанія «Укрспеценергопостач»від позову.

2. Закрити провадження у справі 2а-47/12/2670 за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Промислово-фінансова компанія «Укрспеценергопостач»до Державної податкової інспекції у Святошинському районі м. Києва про визнання незаконними дій щодо присвоєння платнику податків стану «23»- місцезнаходження не встановлено, зобов'язання вилучити запис про встановлення стану «23»- місцезнаходження не встановлено.

3. Ухвалу про закриття провадження в адміністративній справі надіслати сторонам.

4. Роз'яснити позивачу, що повторне звернення з тією самою позовною заявою не допускається.

Постанова набирає законної сили відповідно до ст. 254 Кодексу адміністративного судочинства України.

Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку за правилами, встановленими статтями 183 2 , 185 - 187 Кодексу адміністративного судочинства України, шляхом подання апеляційної скарги до адміністративного суду апеляційної інстанції через суд першої інстанції, який ухвалив оскаржуване судове рішення.

Суддя О.В. Патратій

Дата ухвалення рішення28.03.2012
Оприлюднено25.05.2012
Номер документу24212226
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання незаконними дій, зобов'язання вчинити дії,- з

Судовий реєстр по справі —2а-47/12/2670

Ухвала від 03.02.2012

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Патратій О.В.

Ухвала від 05.01.2012

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Патратій О.В.

Ухвала від 28.03.2012

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Патратій О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні