Ухвала
від 24.05.2012 по справі 2а-6475/10/2370
ЧЕРКАСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

cpg1251

УХВАЛА

24 травня 2012 року Справа № 2а-6475/10/2370

Черкаський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого -судді Кульчицького С.О.,

при секретарі -Поліщук О.О.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду заяву управління Пенсійного фонду України в м. Умані та Уманському районі Черкаської області про зміну сторони виконавчого провадження в адміністративній справі № 2а-6475/10/2370 за позовом управління Пенсійного фонду України в Уманському районі Черкаської області до підприємства Старобабанівської виправної колонії № 92 управління Державного департаменту України з питань виконання покарань у Черкаській області про стягнення фактичних витрат на виплату і доставку пільгових пенсій,

ВСТАНОВИВ:

До Черкаського окружного адміністративного суду 18.05.2012 року надійшла заява управління Пенсійного фонду України в м. Умані та Уманському районі Черкаської області про зміну сторони виконавчого провадження управління Пенсійного фонду України в Уманському районі Черкаської області в адміністративній справі № 2а-6475/10/2370 на правонаступника - управління Пенсійного фонду України в м. Умані та Уманському районі Черкаської області.

В обґрунтування заяви про зміну сторони виконавчого провадження в адміністративній справі № 2а-6475/10/2370 заявник зазначив, що позивачем по справі № 2а-6475/10/2370 було управління Пенсійного фонду України в Уманському районі Черкаської області, то виконавчий лист також виданий на ім'я управління Пенсійного фонду України в Уманському районі Черкаської області, однак згідно Постанови Кабінету Міністрів України від 27.07.2011 року №803 та Постанови Правління Пенсійного фонду України від 01.08.2011 року №21-2, прийнято рішення про припинення управління Пенсійного фонду України в Уманському районі Черкаської області та управління Пенсійного фонду України в м. Умань Черкаської області шляхом злиття в управління Пенсійного фонду України в м. Умані та Уманському районі Черкаської області і, яке є правонаступником всіх прав та обов'язків управлінь, що зливаються, у зв'язку з чим і виникла обставина замінити сторону виконавчого провадження.

Позивач надав суду клопотання про розгляд заяви без участі представника позивача.

Відповідач в судове засідання не з'явився.

З матеріалів справи вбачається, що постановою Черкаського окружного адміністративного суду від 14.01.2011 року по справі № 2а-6475/10/2370 позовні вимоги управління Пенсійного фонду України в Уманському районі Черкаської області до підприємства Старобабанівської виправної колонії № 92 управління Державного департаменту України з питань виконання покарань у Черкаській області про стягнення фактичних витрат на виплату і доставку пільгових пенсій задоволено, стягнуто з відповідача заборгованість зі сплати пільгових пенсій в сумі 3421 грн. 76 коп.

14.02.2011 року Черкаським окружним адміністративним судом видано виконавчий лист по даній справі.

Статтею 264 КАС України встановлено, що У разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд може замінити сторону виконавчого провадження її правонаступником. Суд розглядає питання про заміну сторони виконавчого провадження в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням державного виконавця або заінтересованої особи, що звернулися з поданням (заявою), та осіб, які беруть участь у справі. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

Частиною 4 ст. 257 КАС України передбачено, що примусове виконання судових рішень в адміністративних справах здійснюється в порядку, встановленому Законом України "Про виконавче провадження".

Відповідно до ч. 5 ст. 8 даного Закону встановлено, що у разі вибуття однієї із сторін державний виконавець з власної ініціативи або за заявою сторони, а також сама заінтересована сторона мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, обов'язкові тією мірою, якою вони були б обов'язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

На вимогу суду заявник не надав доказів того, що в органах державної виконавчої служби знаходиться на виконанні рішення по стягненню з підприємства Старобабанівської виправної колонії № 92 управління Державного департаменту України з питань виконання покарань у Черкаській області заборгованості в сумі 3421 грн. 76 коп.

З аналізу вищезазначених норм законодавства, суд приходить до висновку, що звернення з заявою про заміну сторони виконавчого провадження, передбачено лише у випадку перебування на виконанні в органах державної виконавчої служби даного рішення.

За таких обставин суд приходить до висновку, що заява заявника задоволенню не підлягає.

Керуючись ст. ст. 165, 263 Кодексу адміністративного судочинства України, Черкаський окружний адміністративний суд,

УХВАЛИВ:

В задоволенні заяви управління Пенсійного фонду України в м. Умані та Уманському районі Черкаської області про зміну сторони виконавчого провадження в адміністративній справі № 2а-6475/10/2370 за позовом управління Пенсійного фонду України в Уманському районі Черкаської області до підприємства Старобабанівської виправної колонії № 92 управління Державного департаменту України з питань виконання покарань у Черкаській області про стягнення фактичних витрат на виплату і доставку пільгових пенсій - відмовити .

Копію ухвали направити особам, які беруть участь у справі.

Ухвала може бути оскаржена через Черкаський окружний адміністративний суд до Київського апеляційного адміністративного суду в порядку, передбаченому ст. 186 Кодексу адміністративного судочинства України.

Суддя С.О.Кульчицький

СудЧеркаський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення24.05.2012
Оприлюднено28.05.2012
Номер документу24229543
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-6475/10/2370

Постанова від 14.01.2011

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

С.О.Кульчицький

Ухвала від 24.05.2012

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

С.О.Кульчицький

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні