Ухвала
від 17.05.2012 по справі 50/587-б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-Б тел.230-31-34

УХВАЛА

Справа № 50/587-б 17.05.12

За заявою ТОВ "Інтер Каскад"

До ТОВ "Інтер Каскад" ( ідентифікаційний код 36124122).

Про банкрутство ст. 51

Представники сторін:

Від заявника (боржника) не прибув

Ліквідатор Авілов С.В.

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Заявник (боржник) звернувся до суду з заявою про порушення справи про своє банкрутство, оскільки неспроможний сплатити кредиторську заборгованість в розмірі 62 200, 00 грн.

Ухвалою господарського суду м. Києва від 01.11.2010 порушено провадження у справі №50/587-б з урахуванням особливостей застосування процедури банкрутства до боржника, що ліквідується власником, передбачених ст. 51 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Постановою господарського суду міста Києва від 08.12.2010 боржника визнано банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру, ліквідатором призначено арбітражного керуючого Безручка Я.Л., якого зобов'язано провести ліквідаційну процедуру та надати суду свій звіт і ліквідаційний баланс на затвердження.

Ухвалою господарського суду м. Києва від 14.06.2011 задоволено клопотання арбітражного керуючого Безручко Ярослава Леонідовича та звільнено його від виконання обов'язків ліквідатора товариства з обмеженою відповідальністю "Інтер Каскад", задоволено клопотання представника заявника(боржника) та призначено ліквідатором товариства з обмеженою відповідальністю "Інтер Каскад" арбітражного керуючого Авілова Сергія Вікторовича, якого зобов'язано ознайомитись з матеріалами справи та подати суду на затвердження свій звіт та ліквідаційний баланс у строк до 09.07.2011.

Станом на 08.05.2012 до господарського суду м. Києва ліквідатором - Авіловим С.В. не поданий звіт ліквідатора і ліквідаційний баланс на затвердження.

Розгляд справи було призначено на 17.05.2012.

17.05.2012 до господарського суду м. Києва надійшли звіт ліквідатора і ліквідаційний баланс на затвердження.

В судове засідання 17.05.2012 з'явився ліквідатор, дав пояснення по справі і просив затвердити звіт і ліквідаційний баланс боржника.

В судовому засіданні було досліджено звіт ліквідатора, досліджено ліквідаційний баланс і встановлено, що вимоги кредиторів залишились не задоволені, у процесі ліквідаційної процедури не виявлено майнових активів (майна та майнових прав) банкрута з метою включення їх до складу ліквідаційної маси. Суд вважає, що ліквідатор при реалізації своїх прав та обов'язків діяв сумлінно та розумно з урахуванням інтересів боржника та його кредиторів, його звіт повно відображає обставини, що мають значення для справи (ліквідатор вчинив належні дії по виявленню активів та пасивів боржника шляхом запитів до відповідних органів, у тому числі державної виконавчої служби, банківських установ, БТІ, реєстраційних відділень МВС України, тощо). На думку суду ліквідатор належно провів всі заходи ліквідаційної процедури, повно вчинив дії по виявленню кредиторів та активів боржника, реально довів неможливість платоспроможності боржника і задоволення вимог кредиторів.

Відповідно до положень ч. 6 ст. 31 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" всі кредиторські вимоги до банкрута, які не були задоволені за недостатністю майна банкрута, вважаються погашеними.

Відповідно до вимог ч.1 ст. 110 ЦК України юридична особа ліквідується за рішенням її учасників або органу юридичної особи, уповноваженого на це установчими документами, в тому числі, у зв'язку із закінченням строку, на який було створено юридичну особу, досягнення мети, для якої її створено, а також в інших випадках, передбачених установчими документами.

Згідно з вимогами ч. 3 ст. 110 ЦК України, якщо вартість майна юридичної особи є недостатньою для задоволення вимог кредиторів, юридична особа ліквідується в порядку, встановленому Законом про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом.

Відповідно до вимог ч. 5 ст. 60 ГК України, яка регулює загальний порядок ліквідації суб'єкта господарювання, ліквідаційна комісія оцінює наявне майно суб'єкта господарювання, який ліквідується і розраховується з кредиторами, складає ліквідаційний баланс та подає його власнику або органу, який призначив ліквідаційну комісію.

Судом достовірність і повнота ліквідаційного балансу перевірена у встановленому законодавством порядку та встановлено, що майнових активів банкрута, достатніх для задоволення вимог кредиторів, не виявлено, вартості майна боржника для повного задоволення вимог кредиторів недостатньо і тому погашення їх вимог не відбулося не в повному обсязі, боржника визнано банкрутом, звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс представлені суду, виконані усі необхідні дії на стадії ліквідації банкрута, передбачені Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", а тому наявні всі підстави ліквідувати юридичну особу товариство з обмеженою відповідальністю "Інтер каскад"( ідентифікаційний код 36124122).

Суд на підставі викладеного, керуючись ст. 86 ГПК, ст. 12, ч. 5 ст. 32, п. 6 ч. 1 ст. 40, ст. 51 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" -

У Х В А Л И В:

1. Затвердити звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс товариства з обмеженою відповідальністю "Інтер каскад"(ідентифікаційний код 36124122) з додатком -реєстром непогашених визнаних судом вимог кредиторів:

- ТОВ «Славний та Зеленко «Юридична компанія»з кредиторськими вимогами на суму 62 200 грн.

2. Ліквідувати банкрута -товариство з обмеженою відповідальністю " Інтер каскад "(03065, м. Київ, Солом'янський просп. Космонавта Комарова, 42, ідентифікаційний код 36124122) як юридичну особу в зв'язку з банкрутством.

3. Київському міському управлінню статистики виключити банкрута -товариство з обмеженою відповідальністю Інтер каскад"(ідентифікаційний код 36124122) з державного реєстру підприємств та організацій України.

4. Державній податковій інспекції у Солом'янському районі м. Києва зняти банкрута з податкового обліку.

5. Державному реєстратору Солом'янської районної у м. Києві державної адміністрації провести державну реєстрацію припинення юридичної особи -банкрута товариства з обмеженою відповідальністю " Інтер каскад "(03065, м. Київ, Солом'янський просп. Космонавта Комарова, 42, ідентифікаційний код 36124122) та внести про це запис до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців.

6. Дію мораторію припинити.

7. Провадження у справі про банкрутство № 50/587-б припинити.

8. Копію ухвали направити ліквідатору, ТОВ «Славний та Зеленко «Юридична компанія», органу статистики та державному реєстратору Солом'янської РДА для вчинення певних дій відповідно до ст. 39 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців" та повідомлення в визначений Законом строк про судове рішення щодо припинення юридичної особи органи статистики, державної податкової служби, Пенсійного фонду України, фондів соціального страхування.

Суддя Головатюк Л.Д .

Дата ухвалення рішення17.05.2012
Оприлюднено29.05.2012
Номер документу24269836
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство ст. 51

Судовий реєстр по справі —50/587-б

Ухвала від 17.05.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Головатюк Л.Д.

Ухвала від 08.05.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Головатюк Л.Д.

Ухвала від 14.06.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Головатюк Л.Д.

Постанова від 08.12.2010

Господарське

Господарський суд міста Києва

Головатюк Л.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні