Постанова
від 23.05.2012 по справі 2а/0270/1773/12
ВІННИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

м. Вінниця

23 травня 2012 р. Справа № 2а/0270/1773/12

Вінницький окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді: Яремчука Костянтина Олександровича,

за участі секретаря судового засідання: Яковенка Дмитра Олександровича

представника позивача: Чайковської Н.М.

представників відповідача: Поліщука В.В., Соколова Ю.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні матеріали справи

за позовом: управління Пенсійного фонду України в м. Вінниці

до: відкритого акціонерного товариство "Теплий дім"

про: стягнення заборгованості

ВСТАНОВИВ :

До Вінницького окружного адміністративного суду з адміністративним позовом звернулось управління Пенсійного фонду України в м. Вінниці до відкритого акціонерного товариства "Теплий дім" про стягнення заборгованості по невідшкодованих фактичних витратах на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах.

Обґрунтовуючи позовні вимоги, позивач зазначив, що станом на 01 березня 2012 року за відповідачем рахується заборгованість по невідшкодованих фактичних витратах на виплату та доставку пенсій, призначених пенсіонерам ОСОБА_4, ОСОБА_5, ОСОБА_6, в загальній сумі 23940 грн. 19 коп. Враховуючи викладене, орган Пенсійного фонду звернувся до суду щодо стягнення зазначеного боргу з відповідача.

В судовому засіданні представник позивача позовні вимоги підтримала, посилаючись на обставини, що викладені в позовній заяві.

Представники відповідача в судовому засіданні проти позову не заперечували та визнали факт наявності заборгованості.

Дослідивши матеріали справи, заслухавши пояснення представників сторін, оцінивши надані докази, суд дійшов висновку, що позов підлягає задоволенню, виходячи з наступного.

ВАТ "Теплий дім" перебуває на обліку в управлінні Пенсійного фонду України в м. Вінниці.

Відповідно до частини 2 Прикінцевих положень Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" та підпункту 6.1 пункту 6 Інструкції про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України, затвердженої Постановою правління Пенсійного фонду України №21-1 від 19 грудня 2003 року, відшкодуванню підлягають фактичні витрати Пенсійного фонду України на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах особам, які працювали або працюють на роботах зі шкідливими і важкими умовами праці за Списком № 2 у розмірі 100%.

З матеріалів справи видно, що громадянам ОСОБА_4, ОСОБА_5, ОСОБА_6 призначено пенсії відповідно до статті 13 Закону України "Про пенсійне забезпечення" на пільгових умовах за Списком №2.

Відповідно до пункту 6.4 зазначеної вище Інструкції розмір сум до відшкодування на поточний рік визначається відділами надходження доходів органів Пенсійного фонду України щорічно у розрахунках фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій, призначених відповідно до частини 2 "Прикінцевих положень" Закону, які надсилаються підприємствам до 20-го січня поточного року та протягом 10 днів з новопризначених (перерахованих) пенсій.

Пунктом 6.8 Інструкції передбачено, що підприємства та організації зобов'язані щомісяця до 25-го числа вносити до Пенсійного фонду України зазначену у повідомленні місячну суму фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах.

Як видно із наявного у справі розрахунку заборгованості по відшкодуванню фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій (а.с. 7), довідки (а.с.8), заборгованість відповідача з відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій становить 23940 грн. 19 коп.

Відповідач в добровільному порядку заборгованість не сплатив.

Таким чином, виплачені управлінням Пенсійного фонду України в м. Вінниці кошти в розмірі 23940 грн. 19 коп. підлягають відшкодуванню відповідачем.

При винесенні рішення суд також враховує те, що представниками відповідача не надано доказів в спростування позовних вимог, крім того, вони проти позову не заперечували та погодились із заявленими позовними вимогами.

Враховуючи викладене, суд дійшов висновку, що вимоги позивача відповідають дійсним обставинам справи, а тому позов підлягає задоволенню.

Оскільки спір вирішено на користь суб'єкта владних повноважень, звільненого від сплати судового збору, а також за відсутності витрат позивача - суб'єкта владних повноважень, пов'язаних із залученням свідків та проведенням судових експертиз, судові витрати (судовий збір) стягненню з відповідача не підлягають (ст. 94 КАС України).

Керуючись ст.ст. 70, 71, 79, 86, 94, 158, 162, 163, 167, 255, 257 КАС України, суд -

ПОСТАНОВИВ :

Адміністративний позов задовільнити.

Стягнути з відкритого акціонерного товариство "Теплий дім" (вул. Промислова, буд. 4, м. Вінниця, 21011, р/р 26003014579 Обласне управління Промінвест банк, МФО 302571, код ЄДРПОУ 01331696) на користь управління Пенсійного фонду України в м. Вінниці (вул. Хмельницьке шосе, 7, м. Вінниця, р/р 25607323420103 ОПЕРВ ПАТ "Державний Ощадбанк, МФО 302076, код ЄДРПОУ 37979905) заборгованість по невідшкодованих фактичних витратах на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах, в сумі 23940 грн. 19 коп. (двадцять три тисячі дев'ятсот сорок гривень дев'ятнадцять копійок).

Постанова суду першої інстанції набирає законної сили в порядку, визначеному ст. 254 КАС України..

Відповідно до ст. 186 КАС України, апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення. У разі застосування судом частини третьої статті 160 цього Кодексу, а також прийняття постанови у письмовому провадженні апеляційна скарга подається протягом десяти днів з дня отримання копії постанови. Якщо суб'єкта владних повноважень у випадках та порядку, передбачених частиною четвертою статті 167 цього Кодексу, було повідомлено про можливість отримання копії постанови суду безпосередньо в суді, то десятиденний строк на апеляційне оскарження постанови суду обчислюється з наступного дня після закінчення п'ятиденного строку з моменту отримання суб'єктом владних повноважень повідомлення про можливість отримання копії постанови суду.

Суддя Яремчук Костянтин Олександрович

Дата ухвалення рішення23.05.2012
Оприлюднено31.05.2012
Номер документу24306262
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а/0270/1773/12

Постанова від 23.05.2012

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Яремчук Костянтин Олександрович

Ухвала від 19.04.2012

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Яремчук Костянтин Олександрович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні