Постанова
від 26.04.2012 по справі 1570/2425/2012
ОДЕСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 1570/2425/2012

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

26 квітня 2012 року м.Одеса

Одеський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді -Токмілової Л.М.

розглянувши в порядку письмового провадження справу за адміністративним позовом Управління Пенсійного фонду України в Приморському районі м.Одеси до комунального транспортного підприємства «Міська аварійно-санітарна служба»про стягнення заборгованості за списком № 2, -

ВСТАНОВИВ:

09 квітня 2012 року до Одеського окружного адміністративного суду надійшла позовна заява Управління Пенсійного фонду України в Приморському районі м.Одеси до комунального транспортного підприємства «Міська аварійно-санітарна служба»з позовними вимогами про стягнення заборгованості по виплатам на виплату та доставку пільгових пенсій за списком № 2 в сумі 1128 грн. 86 коп.

Позивач в судове засідання не прибув, але 26 квітня 2012 року надіслав до суду клопотання, в якому просить суд розглядати справу без участі представника позивача.

Відповідач у судове засідання не з'явився, повноважного представника у судове засідання не направив. Судова кореспонденція, яка була направлена на адресу відповідача, була повернута до суду з відміткою відповідальної особи поштового зв'язку: "за зазначеною адресою не проживає". Відповідно до положень ч. 11 ст.35 КАС України, у разі повернення поштового відправлення із повісткою, яка не вручена адресату з незалежних від суду причин, вважається, що така повістка вручена належним чином.

З огляду на вищезазначене, суд вважає, що вжив всі залежні від нього заходи для повідомлення відповідача належним чином для реалізації ним права судового захисту своїх прав та інтересів.

Відповідно до вимог ч. 4 ст. 128 КАС України, у разі неприбуття відповідача, належним чином повідомленого про дату, час і місце судового розгляду, без поважних причин розгляд справи може не відкладатися і справу може бути вирішено на підставі наявних у ній доказів.

Згідно ч.6 ст.128 КАС України, якщо немає перешкод для розгляду справи у судовому засіданні, визначених цією статтею, але прибули не всі особи, які беруть участь у справі, хоча і були належним чином повідомлені про дату, час в місце судового розгляду, суд має право розглянути справу у письмовому провадженні у разі відсутності потреби заслухати свідка чи експерта.

Отже, згідно вимог ч.6 ст. 128 КАС України, справа розглянута в порядку письмового провадження.

Суд, дослідивши матеріали справи та надані докази, вважає, що позов підлягає задоволенню з наступних підстав.

Комунальне транспортне підприємство «Міська аварійно-санітарна служба»перебуває на обліку в управлінні Пенсійного фонду України в Приморському районі м. Одеси за № П7298, як платник страхових внесків, відповідно до Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування»№1058 - ІV від 09.07.2003 року.

З 01.01.2004 року набрав чинності Закон України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування», який визначив принципи, засади і механізм функціонування системи загальнообов`язкового державного пенсійного страхування, призначення, перерахунку і виплати пенсій, надання соціальних послуг з коштів Пенсійного фонду.

Пунктом 2 розділу XV «Прикінцеві положення»Закону «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування»(далі -Закон № 1058-IV) встановлено, що пенсійне забезпечення застрахованих осіб, які працювали або працюють на підземних роботах, роботах з особливо шкідливими й важкими умовами праці за списком № 2 виробництв, робіт, професій, посад і показників, затверджених Кабінетом Міністрів України, та за результатами атестації робочих місць, на посадах, що дають право на призначення пенсії за віком на пільгових умовах або за вислугу років, які відповідно до законодавства, що діяло раніше, мали право на пенсію на пільгових умовах або за вислугу років, здійснюється згідно з окремим законодавчим актом через професійні та корпоративні фонди. До запровадження пенсійного забезпечення через професійні та корпоративні фонди особам, зазначеним в абзаці першому цього пункту, пенсії призначаються за нормами Закону № 1058-IV в разі досягнення пенсійного віку та наявності трудового стажу, передбаченого Законом «Про пенсійне забезпечення»(далі -Закон № 1788-XII). При цьому зберігається порядок покриття витрат на виплату і доставку цих пенсій, що діяв до набрання чинності цим Законом.

Судом встановлено, що на підставі довідки, що уточнює особливий характер роботи або умови праці, необхідної для призначення пільгової пенсії, ОСОБА_1 була призначена пенсія на пільгових умовах за Списком № 2.

За період з лютого по березень 2012 року КТП «Міська аварійно-санітарна служба»по Списку №2 має заборгованість у сумі 1128 грн. 86 коп., що підтверджується копією розрахунку (а.с. 15),обґрунтованим помісячний розрахунком (а.с. 9).

Сума боргу на покриття фактичних витрат на виплату та доставку пенсій призначених відповідно до пунктів "б" - "з" Закону України «Про пенсійне забезпечення»за вищезазначений період становить 1128 грн. 86 коп.

Відповідно до п. 2 Прикінцевих положень Закону № 1058-IV, п. 6 Інструкції «Про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України»від 19.12.2003 року № 21-1 підприємства, на яких працівники вийшли на пенсію на пільгових умовах, здійснюють відшкодування коштів Пенсійному фонду України на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах.

Як вбачається з матеріалів справи, позивачем був направлений відповідачу розрахунок сум фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій (а.с. 14, 16).

Проте, відповідач не сплатив до управління Пенсійного фонду України зазначені в повідомленнях суми фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах, чим порушив пп. 6.8 п. 6 Інструкції про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України № 21-1 від 19.12.2003 року, відповідно до якого підприємства щомісяця до 25 числа зобов'язані вносити до Пенсійного фонду України зазначену в повідомленні місячну суму фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах.

Таким чином, станом на 28.03.2012 року відповідач має заборгованість перед позивачем по відшкодуванню фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах за Списком № 2 в розмірі 1128 грн. 86 коп.

Відповідно до ч. 1 ст. 71 Кодексу адміністративного судочинства України кожна сторона повинна довести ті обставини, на яких ґрунтуються її вимоги та заперечення, крім випадків, встановлених статтею 72 цього Кодексу.

Таким чином, враховуючи вищевикладене, суд вважає, що позовні вимоги управління Пенсійного фонду України в Приморському районі м. Одеси є обґрунтованими та підлягають задоволенню у повному обсязі .

Керуючись Інструкцією «Про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України»від 19.12.2003 року № 21-1, Законом України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування», ст.ст. 2, 7, 8, 9, 14, 70, 71, 79, 86, 128, 158 -163 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов Управління Пенсійного фонду України в Приморському районі м.Одеси до комунального транспортного підприємства «Міська аварійно-санітарна служба»про стягнення заборгованості за списком № 2 -задовольнити повністю.

Стягнути з транспортного підприємства «Міська аварійно-санітарна служба»(65010, м. Одеса, вул. Новаторів, 1, код ЄДРПОУ 30914003) на користь Управління Пенсійного фонду України в Приморському районі м. Одеси (65009, м.Одеса, провул. Світлий, 8, код ЄДРПОУ 26302649) заборгованість по відшкодуванню витрат на виплату та доставку пенсій, призначених за віком на пільгових умовах за Списком №2 в сумі 1128 грн. 86 коп. (одну тисячу сто двадцять вісім гривень вісімдесят шість копійок) на р/рахунок 256013013705, банк ВАТ «Державний ощадний банк України», МФО 328845.

Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення. У разі застосування судом частини третьої статті 160 цього Кодексу, а також прийняття постанови у письмовому провадженні апеляційна скарга подається протягом десяти днів з дня отримання копії постанови. Якщо суб'єкта владних повноважень у випадках та порядку, передбачених частиною четвертою статті 167 цього Кодексу, було повідомлено про можливість отримання копії постанови суду безпосередньо в суді, то десятиденний строк на апеляційне оскарження постанови суду обчислюється з наступного дня після закінчення п'ятиденного строку з моменту отримання суб'єктом владних повноважень повідомлення про можливість отримання копії постанови суду. Апеляційна скарга на постанову подається до Одеського окружного адміністративного суду, та одночасно її копія до Одеського апеляційного адміністративного суду.

Суддя Л.М.Токмілова

Дата ухвалення рішення26.04.2012
Оприлюднено31.05.2012
Номер документу24307245
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —1570/2425/2012

Постанова від 26.04.2012

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Токмілова Л. М.

Ухвала від 10.04.2012

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Токмілова Л. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні