Постанова
від 28.05.2012 по справі 1570/2757/2012
ОДЕСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

cpg1251

Справа № 1570/2757/2012

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

28 травня 2012 року м. Одеса

Суддя Одеського окружного адміністративного суду Глуханчук О.В., розглянувши в скороченому провадженні справу за адміністративним позовом Ізмаїльської об'єднаної державної податкової інспекції Одеської області Державної податкової служби до Дунайського благодійного фонду «Медицина» про припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи, -

ВСТАНОВИВ:

27 квітня 2012 року до Одеського окружного адміністративного суду надійшов адміністративний позов Ізмаїльської об'єднаної державної податкової інспекції Одеської області Державної податкової служби до Дунайського благодійного фонду «Медицина» про припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи.

Відповідач -Дунайський благодійний фонд «Медицина»отримав копію ухвали про відкриття провадження у справі, що підтверджується повідомленням про вручення поштового відправлення від 15 травня 2012 року, але жодних заяв про визнання позовних вимог чи заперечень на адміністративний позов до суду не надходило.

Суд, дослідивши матеріали справи та надані докази, вважає, що позов підлягає задоволенню з наступних підстав.

Згідно положень ч.2 ст. 38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців», підставами для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи, зокрема є неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

Згідно акту № 0273 150121029410 від 05.04.2012 року Дунайський благодійний фонд «Медицина» не надає до Ізмаїльської ОДПІ Одеської області ДПС податкову звітність, що передбачена законодавством з III кварталу 2010 року по теперішній час.

Відповідно до ч. 1 ст. 38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб -підприємців" суд, який постановив рішення про припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи, у день набрання таким рішенням законної сили направляє його копію державному реєстратору за місцем знаходженням юридичної особи для внесення до Єдиного державного реєстру запису про судове рішення.

Згідно вимог п.3 ч.1 та ч.2 ст. 183-2 Кодексу адміністративного судочинства України, скорочене провадження застосовується в адміністративних справах щодо припинення за зверненням суб'єкта владних повноважень юридичних осіб чи підприємницької діяльності фізичних осіб - підприємців у випадках, передбачених законом, чи відміни державної реєстрації припинення юридичних осіб або підприємницької діяльності фізичних осіб - підприємців. Суд може розглядати в порядку скороченого провадження адміністративні справи щодо вимог, передбачених частиною першою цієї статті, якщо такі вимоги не стосуються прав, свобод, інтересів та обов'язків третіх осіб.

Положеннями ч.3 та 4 ст. 183-2 Кодексу адміністративного судочинства України, передбачено, що суддя розглядає справу в порядку скороченого провадження одноособово, без проведення судового засідання та виклику осіб, які беруть участь у справі. За результатами розгляду справи у скороченому провадженні суддя, оцінивши повідомлені позивачем, відповідачем обставини, за наявності достатніх підстав приймає законне та обґрунтоване судове рішення.

Відповідно до п.3 ч.5 ст. 183-2 Кодексу адміністративного судочинства України, справа повинна бути розглянута у порядку скороченого провадження не пізніше трьох днів з дня закінчення десятиденного строку отримання відповідачем адміністративного позову, якщо до суду не було подано заперечення відповідача та за умови, що справа розглядається судом за місцезнаходженням відповідача.

Враховуючи вищевикладене, суд вважає, що позовні вимоги є законними, обґрунтованими та підлягають задоволенню.

Керуючись ч.2 ст.38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб -підприємців»від 15.05.2003р. №755-ІV, ст.ст. 2, 7, 8, 9, 14, 35, 183-2 КАС України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов Ізмаїльської об'єднаної державної податкової інспекції Одеської області Державної податкової служби до Дунайського благодійного фонду «Медицина» про припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи - задовольнити.

Припинити юридичну особу - Благодійну організацію Дунайський благодійний фонд «Медицина»(68600, Одеська область, м.Ізмаїл, вул..Портова, буд.13, ідентифікаційний код 21029410).

Копію постанови направити державному реєстратору за місцем реєстрації юридичної особи для внесення до Єдиного державного реєстру запису про судову постанову про припинення юридичної особи -Благодійної організації Дунайський благодійний фонд «Медицина».

Допустити негайне виконання постанови.

Постанова за результатами скороченого провадження може бути оскаржена до Одеського апеляційного адміністративного суду через Одеський окружний адміністративний суд шляхом подачі апеляційної скарги на постанову суду протягом десяти днів з моменту отримання копії постанови. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Суддя О.В. Глуханчук

Дата ухвалення рішення28.05.2012
Оприлюднено31.05.2012
Номер документу24307266
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —1570/2757/2012

Постанова від 28.05.2012

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Глуханчук О. В.

Ухвала від 28.04.2012

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Глуханчук О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні