Ухвала
від 11.05.2012 по справі 0818/5451/2012
ОРДЖОНІКІДЗЕВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЗАПОРІЖЖЯ

Дата документу: 11.05.2012

Справа № 0818/5451/2012

Номер провадження 2-о/0818/91/2012

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

11 травня 2012 року м. Запоріжжя

Суддя Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя Геєць Ю.В., розглянувши заяву Державної податкової інспекції в Орджонікідзевському районі м. Запоріжжя Запорізької області Державної податкової служби про розкриття банком інформації, яка містить банківську таємницю, зацікавлені особи -Товариство з обмеженою відповідальністю „Металургійне Підприємство „ПМК", відділення ПАТ ПУМБ „Регіональний центр" в м. Запоріжжя, -

В С Т А Н О В И В:

Державна податкова інспекція в Орджонікідзевському районі м. Запоріжжя Запорізької області Державної податкової служби звернулася до суду з завою про розкриття банком інформації, яка містить банківську таємницю, зацікавлені особи - Товариство з обмеженою відповідальністю „Металургійне Підприємство „ПМК", відділення ПАТ ПУМБ „Регіональний центр" в м. Запоріжжя, в якому просить зобов'язати відділення ПАТ ПУМБ „Регіональний центр" в м. Запоріжжі, МФО 313623 надати заявнику інформацію про обсяг та обіг коштів на розрахунковому рахунку № 26008976712829 за період з 01.02.2007р. по 19.05.2010р., який належить ТОВ «Металургійне Підприємство «ПМК»(код за ЄДРПОУ 34501252) із зазначенням контрагентів, дат, сум призначення платежів, завірені копії чеків на отримання готівкових коштів з рахунку з 01.02.2007р. по 19.05.2010р., картки із зразками підписів осіб, які мали право користуватися рахунком ТОВ «Металургійне Підприємство «ПМК»(код за ЄДРПОУ 34501252). а також інформацію щодо встановлення системи "клієнт-банк" договори та інші документи (у копіях), посилаючи на те, що у провадженні СУ МУМВС України в Запорізькій області знаходиться кримінальна справа № 21109. В ході досудового слідства встановлено, що ОСОБА_1, діючи умисне, з корисливих мотивів, за попередньою змовою із ОСОБА_2, ОСОБА_3, ОСОБА_4, і ОСОБА_5, у складі організованої злочинної групи, вчинив фіктивне підприємництво, склав і надав в державні органи підробні документи.

Так, ОСОБА_1, діючи умисне, з корисливих мотивів, з метою прикриття незаконної діяльності по конвертації безготівкових грошових коштів в готівку, приблизно в листопаді 2004 року спільно з організував стійку злочинну групу, до складу якої в різний час залучив ОСОБА_6, ОСОБА_7, ОСОБА_4 і ОСОБА_5

Спільно з вказаними особами, ОСОБА_1, діючи у складі організованої злочинної групи, в період з листопада 2004 року по грудень 2010 року вчинив ряд злочинів в сферах господарської і службової діяльності.

В результаті вищезгаданих дій співучасників, з моменту державної реєстрації ТОВ «Траверс 2004»і ТОВ «Елерон 88», ці підприємства, а також ФО-П ОСОБА_8 і ОСОБА_4, в період з жовтня 2007 року по грудень 2010 року підприємницьку діяльність не здійснювали, а господарювання ОСОБА_9, що діють від імені цих суб'єктів, ОСОБА_2, ОСОБА_7, ОСОБА_4 і ОСОБА_5, займалися прикриттям незаконної діяльності контрагентів по ухиленню від сплати податків, шляхом конвертації отриманих від останніх грошових коштів з безготівкової форми в готівкову, а також складання і використання підроблених документів про нібито проведені угоди і зроблені послуги за грошову винагороду у розмірі раніше обумовлених відсотків від сум фіктивних операцій, внаслідок чого державі був причинний збиток на загальну суму 12 107 346, 01 гривен, що в 1000 і більше разів перевищує неоподатковуваний мінімум дохід громадян на момент скоєння злочину і є великий збиток, заподіяний державі.

В ході досудового слідства також було встановлено, що частина грошових коштів перерахованих на рахунки ТОВ «Траверс 2004», ТОВ «Елерон 88» і ФО-П ОСОБА_4 при проведенні безтоварних угод і подальшої конвертації в готівку, в процесі незаконної діяльності поступала від ТОВ «Астон», ТОВ «Зн Зс Ай Буд», ТОВ «Системи зв'язку», ПВКП «Компанія Телепорт», ЗАТ «Запорожтєхпром», АТ СПКТБ «Запоріжгідросталь»ЗАТ «Ферротрейдинг», ТОВ «Автопромтехно», ТОВ «Зевс», ТОВ «Ноксен», ЗАТ «Містострій»загін №12», ВАТ «Михайлівське міжрайонне підприємство МТЗ», ТОВ «Югком», ТОВ «Крісті АГ», ТОВ «Фора-сервіс», ТОВ «Металургійне Підприємство»«ПМК», ПФ «Чавке і К», ЗАТ «Капустинський граніт», ФО-П ОСОБА_2

Вивчивши надані до суду матеріали, суд вважає, що у відкритті провадження слід відмовити, з наступних підстав.

Згідно з положенням ч. 1 ст. 15 ЦПК України, суди розглядають у порядку цивільного судочинства справи про захист порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів, що виникають із цивільних, житлових, земельних, сімейних, трудових відносин, а також з інших правовідносин, крім випадків, коли розгляд таких справ проводиться за правилами іншого судочинства.

Відповідно до ч. 3 ст. 15 ЦПК України суди розглядають справи визначені у частині першій цієї статті, в порядку позовного, наказного та окремого провадження.

Як вбачається з матеріалів справи органом досудового слідства проводиться перевірка відповідно до вимог КПК України, тому процедура розкриття банківської таємниці повинна проводитись в рамках Кримінально процесуального кодексу України, а тому у відкритті провадження за заявою Державної податкової інспекції в Орджонікідзевському районі м. Запоріжжя Запорізької області Державної податкової служби на підставі п. 1 ч. 2 ст. 122 ЦПК України слід відмовити.

Керуючись п. 1 ч. 2 ст. 122 ЦПК України,

У Х В А Л И В:

Відмовити Державній податковій інспекцій в Орджонікідзевському районі м. Запоріжжя Запорізької області Державної податкової служби у відкритті провадження у справі за його заявою про розкриття банком інформації, яка містить банківську таємницю.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до апеляційного суду Запорізької області через Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя Ю.В.Геєць

Дата ухвалення рішення11.05.2012
Оприлюднено06.06.2012
Номер документу24344888
СудочинствоЦивільне
Сутьрозкриття банком інформації, яка містить банківську таємницю, зацікавлені особи -Товариство з обмеженою відповідальністю „Металургійне Підприємство „ПМК", відділення ПАТ ПУМБ „Регіональний центр" в м. Запоріжжя

Судовий реєстр по справі —0818/5451/2012

Ухвала від 11.05.2012

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Геєць Ю. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні