Постанова
від 18.05.2012 по справі 2а-1148/12/0970
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

cpg1251

ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

14:30 год.

"18" травня 2012 р. Справа № 2a-1148/12/0970

м. Івано-Франківськ

Суддя Івано-Франківського окружного адміністративного суду Главач І.А., розглянувши у порядку скороченого провадження в приміщенні суду адміністративну справу за позовом Державної податкова інспекція у м. Івано-Франківську Івано-Франківської області Державної податкової служби до Товариства з обмеженою відповідальністю "Вудротер" про припинення юридичної особи,-

ВСТАНОВИВ:

24.04.2012 року Державна податкова інспекція у м. Івано-Франківську Івано-Франківської області Державної податкової служби звернулася з адміністративним позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю "Вудротер" про припинення юридичної особи. Позовні вимоги мотивувала тим, що державним реєстратором Виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради Івано-Франківської області до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців щодо Товариства з обмеженою відповідальністю "Вудротер" було внесено запис про відсутність юридичної особи за місцезнаходженням, що відповідно до частини 2 статті 38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб -підприємців» є підставою для припинення юридичної особи.

24.04.2012 року судом відповідно до пункту 3 частини 1 статті 183-2 Кодексу адміністративного судочинства України винесено ухвалу про відкриття скороченого провадження по даній адміністративній справі та на виконання частини 3 статті 183-2 Кодексу адміністративного судочинства України відповідачу за адресою місцезнаходження, що зазначена в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, направлено копію ухвали про відкриття скороченого провадження, а також інформацію про права та обов'язки та запропоновано у десятиденний строк з дня отримання копії даної ухвали подати заперечення проти позову або заяву про визнання позову.

Однак кореспонденція, направлена відповідачу, повернулася на адресу суду з відміткою працівника поштового зв'язку "за закінченням терміну зберігання".

Відповідно до частини 4 статті 33 Кодексу адміністративного судочинства України у разі відсутності осіб, які беруть участь у справі, за адресою місцезнаходження, що зазначена в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб -підприємців вважається, що судовий виклик або судове повідомлення вручене їм належним чином.

Згідно частини 11 статті 35 Кодексу адміністративного судочинства України розписку про одержання повістки (повістку у разі неможливості вручити її адресату чи відмови адресата її одержати) належить негайно повернути до адміністративного суду. У разі повернення поштового відправлення із повісткою, яка не вручена адресату з незалежних від суду причин, вважається, що така повістка вручена належним чином.

За таких обставин, суд приходить до висновку, що відповідач повідомлений належним чином про розгляд справи у порядку скороченого провадження.

У відповідності до вимог пункту 2 частини 5 статті 183-2 Кодексу адміністративного судочинства України справа повинна бути розглянута у порядку скороченого провадження не пізніше трьох днів з дня закінчення строку, передбаченого частиною третьою цієї статті, якщо до суду не було подано заперечення відповідача та за умови, що справа розглядається судом за місцезнаходженням відповідача.

Враховуючи те, що відповідачем не було подано до суду заперечення проти заявленого позову, а також те, що справа розглядається судом за місцезнаходженням відповідача, поданий Державною податковою інспекцією у м. Івано-Франківську Івано-Франківської області Державної податкової служби позов до Товариства з обмеженою відповідальністю "Вудротер" про припинення юридичної особи підлягає розгляду в строк, визначений пунктом 2 частини 5 статті 183-2 Кодексу адміністративного судочинства України.

Розглянувши та оцінивши матеріали справи у порядку скороченого провадження, дослідивши наявні докази, суд прийшов до висновку про часткову обґрунтованість позовних вимог, тому позов підлягає до задоволення з наступних мотивів.

Судом встановлено, що 31.03.2008 року Товариство з обмеженою відповідальністю "Вудротер" зареєстроване виконавчим комітетом Івано-Франківської міської ради Івано-Франківської області як юридична особа (код ЄДРПОУ - 35765808) (а.с.6-7) та перебуває на податковому обліку як платник податків у Державній податковій інспекції у м. Івано-Франківську Івано-Франківської області Державної податкової служби.

Із наявного у матеріалах справи Витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців від 06.03.2012 року № 11-15/457 вбачається, що станом на 06.03.2012 року у графі "Статус відомостей про юридичну особу" (Товариство з обмеженою відповідальністю "Вудротер") міститься запис - відсутність юридичної особи за місцезнаходженням (а.с.6).

Відповідно до вимог частини 1 статті 33 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб -підприємців" юридична особа припиняється в результаті передання всього свого майна, прав та обов'язків іншим юридичним особам - правонаступникам у результаті злиття, приєднання, поділу, перетворення (реорганізації) або в результаті ліквідації за рішенням, прийнятим засновниками (учасниками) юридичної особи або уповноваженим ними органом, за судовим рішенням або за рішенням органу державної влади, прийнятим у випадках, передбачених законом. Юридична особа є такою, що припинилася, з дати внесення до Єдиного державного реєстру запису про державну реєстрацію припинення юридичної особи.

Згідно абзацу 5 частини 2 статті 38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців" підставою для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи є наявність в Єдиному державному реєстрі запису про відсутність юридичної особи за вказаним її місцезнаходженням.

Таким чином, суд приходить до висновку, що наявність у Єдиному державному реєстрі запису про відсутність відповідача за місцезнаходженням, у відповідності до вимог абзацу 5 частини 2 статті 38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб -підприємців", є підставою для припинення юридичної особи - Товариства з обмеженою відповідальністю "Вудротер".

Як вбачається з довідки Державної податкової інспекції у м. Івано-Франківську Івано-Франківської області Державної податкової служби від 13.03.2012 року за № 436/10/20-2-012/169, Товариство з обмеженою відповідальністю "Вудротер" станом на 12.03.2012 року не має заборгованості по податках і зборах (обов'язкових платежах) (а.с.5).

Підпунктом 20.1.12 пункту 20.1 статті 20 Податкового кодексу України встановлено, що органи державної податкової служби мають право у випадках, встановлених законом, звертатися до суду щодо припинення юридичної особи та припинення підприємницької діяльності фізичною особою - підприємцем та/або про визнання недійсними установчих (засновницьких) документів суб'єктів господарювання.

Відповідно до пункту 67.2 статті 67 цього Кодексу органи державної податкової служби в установленому законом порядку мають право звертатися до суду про винесення судового рішення щодо припинення юридичних осіб або підприємницької діяльності фізичних осіб -підприємців.

Таким чином, суд зазначає, що позивач наділений правом звертатися до суду із позовною заявою про припинення юридичної особи - Товариства з обмеженою відповідальністю "Вудротер".

Враховуючи вище викладене, суд вважає вимоги позивача обгрунтованими, а позов таким, що підлягає до задоволення.

Відповідно до вимог частини1 статті 38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб -підприємців" суд, який постановив рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язане з банкрутством юридичної особи, у день набрання таким рішенням законної сили направляє його копію державному реєстратору за місцезнаходженням юридичної особи для внесення до Єдиного державного реєстру запису про судове рішення.

Згідно абзацу 9 частини 1 статті 256 Кодексу адміністративного судочинства України негайно також виконуються постанови суду, прийняті в порядку скороченого провадження.

На підставі ст. 124 Конституції України, керуючись ст.ст.11, 71, 86, 162, 183-2, 256 КАС України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Позов задовольнити повністю.

Припинити юридичну особу - Товариство з обмеженою відповідальністю "Вудротер" (76018, Івано-Франківська область, м. Івано-Франківськ, вул. Промислова, будинок 2Б, корпус А, офіс 10, код ЄДРПОУ - 35765808).

Постанову допустити до негайного виконання.

Згідно частини 1 статті 38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб -підприємців" копію постанови направити державному реєстратору Відділу державної реєстрації Виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради.

Постанова за результатами скороченого провадження може бути оскаржена сторонами в апеляційному порядку. Відповідно до статті 186 та частини 8 статті 183-2 Кодексу адміністративного судочинства України, апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом десяти днів з моменту отримання копії постанови.

Апеляційна скарга подається до Львівського апеляційного адміністративного суду через Івано-Франківський окружний адміністративний суд.

Постанова, прийнята у скороченому провадженні, крім випадків її оскарження в апеляційному порядку, є остаточною.

У разі оскарження в апеляційному порядку постанови, прийнятої у скороченому провадженні, судове рішення по апеляційної інстанції по такій справі є остаточним і оскарженню не підлягає.

Суддя Главач І.А.

СудІвано-Франківський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення18.05.2012
Оприлюднено05.06.2012
Номер документу24384958
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-1148/12/0970

Постанова від 18.05.2012

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Главач І.А.

Ухвала від 24.04.2012

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Главач І.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні