Постанова
від 30.05.2012 по справі 2а-1022/12/2770
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА СЕВАСТОПОЛЯ

cpg1251

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА СЕВАСТОПОЛЯ

ПОСТАНОВА

Іменем України

30.05.12Справа №2а-1022/12/2770

Окружний адміністративний суд міста Севастополя в складі:

головуючого судді - Кравченко М.М.;

при секретарі - Коваль К.М.,

без участі представників сторін;

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду в м. Севастополі адміністративну справу за позовом Державної податкової інспекції у Ленінському районі м. Севастополя Державної податкової служби до товариства з обмеженою відповідальністю "Мікст-Юг" про припинення юридичної особи.

ВСТАНОВИВ:

Державна податкова інспекція у Ленінському районі м. Севастополя Державної податкової служби звернулася до суду з адміністративним позовом до товариства з обмеженою відповідальністю "Мікст-Юг" про припинення юридичної особи.

Ухвалою Окружного адміністративного суду міста Севастополя від 10.05.2012 року відкрито провадження в адміністративній справі № 2а-1022/12/2770

Ухвалою Окружного адміністративного суду міста Севастополя від 10.05.2012 року підготовче провадження по справі закінчене, справа призначена до судового розгляду.

Представник позивача у судове засідання не з'явився, надав суду клопотання про розгляд справи за його відсутність, позовні вимоги підтримав, просив позов задовольнити.

Представник відповідача у судове засідання не з'явилась, причину неявки суду не повідомила.

Суд вважає за можливе розглянути справу за відсутність представників сторін.

Дослідивши матеріали справи та наявні докази, суд вважає позовні вимоги обґрунтованими, а позов таким, що підлягає задоволенню виходячи з такого.

Товариство з обмеженою відповідальністю "Мікст-Юг" зареєстроване Ленінською районною державною адміністрацією м. Севастополя 26.02.2007 року як юридична особа, про що свідчить витяг з Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України станом на 01.11.2011 року.

У відповідності до п. 15.1 ст. 15 Податкового кодексу України юридична особа товариство з обмеженою відповідальністю"Мікст-Юг" є платником податків та зборів.

Товариство з обмеженою відповідальністю "Мікст-Юг" зареєстроване у Державній податковій інспекції у Ленінському районі м. Севастополя як платник податків з 27.02.2007 року за № 8147.

Згідно п. 8 ст. 19 Господарського кодексу України, усі суб'єкти господарювання зобов'язані здійснювати первинний (оперативний) та бухгалтерський облік результатів своєї роботи, складати статистичну інформацію, а також надавати відповідно до вимог закону фінансову звітність та статистичну інформацію щодо своєї господарської діяльності, інші дані, визначені Законом.

У разі здійснення суб'єктом господарювання діяльності, що суперечить закону чи установчим документам, до нього може бути застосовано адміністративно-господарську санкцію у вигляді скасування державної реєстрації цього суб'єкта та його ліквідації. Скасування державної реєстрації суб'єкта господарювання провадиться за рішенням суду, що є підставою для ліквідації даного суб'єкта господарювання (ст. 247 Господарського кодексу України).

Відповідно до пп. 16.1.3 п. 16.1 ст. 16 Податкового кодексу України, платники податків та зборів зобов'язані подавати до контролюючих органів у порядку, встановленому податковим та митним законодавством, декларації, звітність та інші документи, пов'язані з обчисленням і сплатою податків та зборів.

Звітність зобов'язана подаватися в контролюючий орган у порядку і терміни, установлені Податковим кодексом України. Згідно з пп. 41.1.1 п. 41.1 ст. 41 Податкового кодексу України, органи державної податкової служби є контролюючими органами щодо податків, які справляються до бюджетів та державних цільових фондів, крім зазначених у пп. 41.1.2, а також стосовно законодавства, контроль за дотриманням якого покладається на органи державної податкової служби.

Товариство з обмеженою відповідальністю "Мікст-Юг" не надає в Державну податкову інспекцію у Ленінському районі м. Севастополя податкову звітність з 12.05.2010 року.

Згідно п.п. 4 ч.2 ст. 38 Закону України № 755-ІУ від 15.05.2003 року "Про державну реєстрацію юридичних і фізичних осіб - підприємців" підставою для прийняття судом рішення про припинення юридичних осіб є неподання протягом року декларацій і іншої фінансової звітності.

За таких обставин позов підлягає задоволенню у повному обсязі.

На підставі ч. 4 ст. 94 Кодексу адміністративного судочинства України судові витрати з позивача не стягуються.

Керуючись ст. 6, 17, 69 - 71, 94, 98, 122, 158-163, 167, 183-2 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

ПОСТАНОВИВ:

1. Позовні вимоги Державної податкової інспекції у Ленінському районі м. Севастополі задовольнити.

2. Припинити діяльність юридичної особи товариства з обмеженою відповідальністю "Мікст-Юг" (ЄДРПОУ 34945428).

3. Заходи щодо підготовки документів для державної реєстрації припинення підприємницької діяльності покласти на відповідача.

4. Зобов'язати юридичну особу товариство з обмеженою відповідальністю "Мікст-Юг" виконати постанову негайно.

5. Направити копію цієї постанови, після набрання нею законної сили, державному реєстратору Ленінської районної державної адміністрації м. Севастополя для внесення до Єдиного державного реєстру відповідного запису.

Постанова набирає законної сили у порядку та строки передбачені ст. 254 Кодексу адміністративного судочинства України.

Постанова може бути оскаржена до суду апеляційної інстанції протягом десяти днів з дня отримання копії постанови за правилами, встановленими статтями 185 - 187 Кодексу адміністративного судочинства України. Якщо суб'єкта владних повноважень було повідомлено про можливість отримання копії постанови суду безпосередньо в суді, то десятиденний строк на апеляційне оскарження постанови суду обчислюється з наступного дня після закінчення п'ятиденного строку з моменту отримання суб'єктом владних повноважень повідомлення про можливість отримання копії постанови суду.

Суддя М.М. Кравченко

Дата ухвалення рішення30.05.2012
Оприлюднено07.06.2012
Номер документу24446230
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-1022/12/2770

Ухвала від 10.05.2012

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Севастополя

Кравченко М.М.

Постанова від 30.05.2012

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Севастополя

Кравченко М.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні