Постанова
від 31.05.2012 по справі 29/5005/17184/2011
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УКРАЇНА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

31.05.12р. Справа № 29/5005/17184/2011

Суддя господарського суду Дніпропетровської області Полєв Д.М.

при секретарі судового засідання Карпенко К.М.

за участю представників сторін:

від кредитора: представник ТОВ "Вес-Трейд" ОСОБА_1 за довіреністю №020212/Д від 01.02.2012р.

від боржника: не з'явився

в засіданні приймали участь: представник розпорядника майном ОСОБА_2 за довіреністю №3739 від 09.11.2011р.

розглянувши справу

за заявою Товариства з обмеженою відповідальністю "Українська нафтова група", м. Бровари Київської області

до боржника Товариства з обмеженою відповідальністю "Укртюменьресурс", вул. Мічуріна, 1а, смт. Ювілейне Дніпропетровського району Дніпропетровської області

про визнання банкрутом

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою суду від 14.12.2011р. порушено провадження у справі про банкрутство ТОВ "Укртюменьресурс" за заявою ТОВ "Українська нафтова група".

17.10.2011р. ухвалою суду введено процедуру розпорядження майном боржника, розпорядником майна призначено арбітражного керуючого ОСОБА_4.

11.02.2012р. в газеті "Голос України" №27 (5277) опубліковано оголошення про порушення провадження у справі про банкрутство останнього.

17.04.2012р. за результатами розгляду справи у попередньому судовому засіданні затверджено реєстр вимог кредиторів.

Розпорядником майна подано до суду клопотання про визнання боржника банкрутом, відкриття ліквідаційної процедури та призначення ліквідатором арбітражного керуючого Шевщова Є.В..

Розгляд справи призначено у підсумковому судовому засіданні.

Розглянувши матеріали, заслухавши пояснення представника кредитора та розпорядника майном, встановлено наступне.

На підставі рішення комітету кредиторів від 26.04.2012р. (протокол №1) розпорядник майном звернувся до суду з клопотанням про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури.

Відповідно до проведеного розпорядником майна аналізу фінансового стану останній дійшов висновку про неможливість відновлення платоспроможності підприємства-боржника.

Відповідно до ст. 16 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (далі - Закон) визначено, що до компетенції комітету кредиторів належить прийняття рішення про звернення до господарського суду з клопотанням про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури.

В судовому засіданні заперечень від представників сторін щодо відкриття ліквідаційної процедури та визнання боржника банкрутом не надійшло.

Враховуючи рішення комітету кредиторів, відсутність пропозицій щодо санації боржника, беручи до уваги, що інших пропозиції стосовно подальшого руху справи до суду та комітету кредиторів не надійшло, господарський суд прийшов до висновку про необхідність прийняття постанови про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури строком на 1 рік згідно статті 22 Закону.

Відповідно до ст. 16 Закону до компетенції комітету кредиторів належить право прийняття рішення про звернення до господарського суду з клопотанням про відкриття процедури санації, визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, припинення повноважень арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) та про призначення нового арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора)

Згідно з п. 56 Постанови Пленуму Верховному Суду України від 18.12.2009р. №15 при проведенні процедур банкрутства інтереси всіх кредиторів у справі представляє комітет кредиторів.

Комітетом кредиторів на виконання обов'язків запропоновано кандидатуру ліквідатора арбітражного керуючого Шевцова Є.В., за згодою останнього.

Враховуючи викладене, суд вважає за необхідне ліквідатором банкрута призначити арбітражного керуючого Шевцова Є.В.

Згідно статті 23 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" ліквідатору у 5-ти денний термін з дня прийняття цієї постанови слід опублікувати оголошення в офіційних друкованих органах про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури.

Керуючись ст.ст.16, 22-34 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", суд, -

ПОСТАНОВИВ:

1. Визнати Товариство з обмеженою відповідальністю "Укртюменьресурс", вул. Мічуріна, 1а, смт. Ювілейне Дніпропетровського району Дніпропетровської області (код ЄДРПОУ 20041745) - банкрутом.

2. Відкрити ліквідаційну процедуру у справі строком на 1 рік до 31.05.13 року.

3. З дня прийняття господарським судом постанови підприємницька діяльність припиняється, строк виконання всіх грошових зобов'язань банкрута та зобов'язання щодо сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, податків і зборів (обов'язкових платежів), повернення коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності вважається таким, що настав, припиняється нарахування неустойки, процентів та інших видів економічних санкцій по усіх видах заборгованості банкрута, вимоги за зобов'язаннями банкрута, що виникли під час проведення процедур банкрутства, пред'являються в межах ліквідаційної процедури. Припиняються повноваження органів управління банкрута, ліквідатора і повноваження власника майна.

Скасовуються всі арешти, накладені на майно боржника - Товариства з обмеженою відповідальністю "Укртюменьресурс" (вул. Мічуріна. 1а, смт. Ювілейне Дніпропетровського району Дніпропетровської області; код ЄДРПОУ 20041745) та інші обмеження щодо розпорядження майном боржника (в тому числі, усі податкові застави, застави рухомого та нерухомого майна). Накладення нових арештів або інших обмежень щодо розпорядження майном банкрута не допускається.

4. Ліквідатором Товариства з обмеженою відповідальністю "Укртюменьресурс", вул. Мічуріна, 1а, смт. Ювілейне Дніпропетровського району Дніпропетровської області призначити арбітражного керуючого Шевцова Євгена Вікторовича, ліцензія НОМЕР_2 (49069, м. Дніпропетровськ, а/с 3925; ідентифікаційний номер НОМЕР_1),

зобов'язавши його :

у 5-ти денний термін з дня прийняття цієї постанови опублікувати оголошення в офіційних друкованих органах про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури;

здійснювати ліквідаційну процедуру у відповідності до вимог Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом»;

не рідше одного разу на місяць надавати комітету кредиторів звіт про свою діяльність, інформацію про фінансове становище і майно боржника на день відкриття ліквідаційної процедури та при проведенні ліквідаційної процедури, використання коштів боржника, а також іншу інформацію на вимогу комітету кредиторів;

у ліквідаційному балансі відображати капіталізовані суми на відшкодування шкоди, завданої працівникам підприємства-банкрута, що отримали трудове каліцтво чи професійне захворювання.

5. Зобов'язати керівника банкрута - Товариства з обмеженою відповідальністю "Укртюменьресурс", вул. Мічуріна, 1а, смт. Ювілейне Дніпропетровського району Дніпропетровської області у п'ятнадцятиденний строк передати ліквідатору бухгалтерську та іншу документацію банкрута, печатки і штампи та інші матеріальні цінності банкрута.

6. Зобов'язати ліквідатора банкрута за результатами проведеної роботи у строк до 31.05.13 представити на затвердження суду звіт та ліквідаційний баланс у відповідності до вимог статті 32 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом».

Суддя Д.М. Полєв

Вик. Матросова

Дата ухвалення рішення31.05.2012
Оприлюднено07.06.2012
Номер документу24462126
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —29/5005/17184/2011

Ухвала від 03.06.2013

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Полєв Дмитро Миколайович

Ухвала від 22.05.2013

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Полєв Дмитро Миколайович

Ухвала від 09.08.2012

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Полєв Дмитро Миколайович

Ухвала від 12.07.2012

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Полєв Дмитро Миколайович

Ухвала від 12.07.2012

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Полєв Дмитро Миколайович

Ухвала від 17.07.2012

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Полєв Дмитро Миколайович

Ухвала від 12.07.2012

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Полєв Дмитро Миколайович

Ухвала від 15.06.2012

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Полєв Дмитро Миколайович

Ухвала від 31.05.2012

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Полєв Дмитро Миколайович

Постанова від 31.05.2012

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Полєв Дмитро Миколайович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні