Постанова
від 01.03.2012 по справі 2-а/1970/538/12
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

cpg1251

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа № 2-а/1970/538/12

"01" березня 2012 р. м. Тернопіль

Тернопільський окружний адміністративний суд, в складі головуючого судді Жука А.В.

розглянувши у скороченому провадженні у місті Тернополі адміністративну справу

за позовом Прокурора Заліщицького району в інтересах держави в особі Тернопільського територіального управління Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку

до відкритого акціонерного товариства «Заліщицьке районне підприємство матеріально -технічного забезпечення»

про стягнення штрафних санкцій в сумі 1020,00 гривень,-

ВСТАНОВИВ:

До Тернопільського окружного адміністративного суду звернувся Прокурор Заліщицького району в інтересах держави в особі Тернопільського територіального управління Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку з позовом до відкритого акціонерного товариства «Заліщицьке районне підприємство матеріально -технічного забезпечення» про стягнення штрафних санкцій в сумі 1020,00 гривень.

На підставі статті 183 2 Кодексу адміністративного судочинства України Тернопільським окружним адміністративним судом винесено ухвалу від 16.02.2012 року про відкриття скороченого провадження у справі, у якій зазначено строк подання заперечення проти позову, порядок його подання, а також наслідки неподання такого заперечення.

Копія даної ухвали та позовної заяви з доданими до неї документами надіслана відповідачу. Заяви про визнання позову або заперечень на позов до суду відповідач не подав.

З матеріалів справи вбачається, що 08 серпня 2011 року Тернопільським територіальним управлінням ДКЦПФР, керуючись вимогами ст. 11 Закону України "Про державне регулювання ринку цінних паперів в Україні", винесено постанову про накладення санкції за правопорушення на ринку цінних паперів №117-ТЕ, якою до ВАТ «Заліщицьке районне підприємство матеріально -технічного забезпечення»за порушення вимог п. 1 глави 1 та п.п. 1, 5 глави 7 розділу V Положення про розкриття інформації відкритими акціонерними товариствами та підприємствами-емітентами облігацій, затвердженого рішенням Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 19.12.2006 №1591, застосовано фінансову санкцію в розмірі 60 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що складає 1020,00 гривень. Однак, відповідач суму накладеного штрафу у добровільному порядку не сплатив.

Відповідно до ч. 3 ст. 11 Закону України "Про державне регулювання ринку цінних паперів в Україні" штрафи, накладені Комісією, у разі їх несплати в добровільному порядку стягуються у судовому порядку.

Згідно вимог ч. 4 ст. 183 2 КАС України суддя розглядає справу в порядку скороченого провадження одноособово, без проведення судового засідання та виклику осіб, які беруть участь у справі. За результатами розгляду справи у скороченому провадженні суддя, оцінивши повідомлені позивачем, відповідачем обставини, за наявності достатніх підстав приймає законне судове рішення.

Враховуючи викладене та оцінивши повідомлені позивачем обставини, всебічно і повно з'ясувавши всі фактичні обставини, на яких ґрунтується позов, суд вважає, що несплата відповідачем сум штрафів за порушення законодавства про цінні папери призводить до ненадходження коштів до державного бюджету, що завдає шкоди інтересам держави, в зв'язку з чим позов підлягає задоволенню.

Судові витрати по справі згідно ч.4 ст.94 КАС України з відповідача не стягуються.

Керуючись ст. ст. 8, 9, 11 Закону України "Про державне регулювання ринку цінних паперів в Україні" та ст.ст. 2, 3, 6-12, 17, 18, 160-163, 167, 183 2 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

1. Адміністративний позов задовольнити.

2. Стягнути з відкритого акціонерного товариства «Заліщицьке районне підприємство матеріально -технічного забезпечення»(ідентифікаційний код 00907237, с. Торське, Заліщицький район, Тернопільської області) штрафні санкції в сумі 1020,00 гривень (одна тисяча двадцять гривень 00 копійок) на користь Державного бюджету України.

Постанова суду, прийнята у порядку скороченого провадження виконується негайно.

Постанова суду набирає законної сили у порядку, встановленому ст. 254 КАС України.

Постанова суду за результатами скороченого провадження може бути оскаржена до Львівського апеляційного адміністративного суду через Тернопільський окружний адміністративний суд. Строк для подання апеляційної скарги обчислюється з моменту отримання копії постанови.

Постанова, прийнята у скороченому провадженні, крім випадків її оскарження в апеляційному порядку, є остаточною.

Головуючий суддя Жук А.В.

копія вірна

Суддя Жук А.В.

СудТернопільський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення01.03.2012
Оприлюднено11.06.2012
Номер документу24494976
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а/1970/538/12

Ухвала від 16.02.2012

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Жук А.В.

Постанова від 01.03.2012

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Жук А.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні