Постанова
від 20.03.2012 по справі 2-а/1970/902/12
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа № 2-а/1970/902/12

"20" березня 2012 р. м. Тернопіль

Тернопільський окружний адміністративний суд, в складі головуючого судді Жука А.В. при секретарі Порплиці Т.В.

за участі:

представника позивача -Жуков С.О.;

представник відповідача -не з'явився;

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в місті Тернополі адміністративну справу

за адміністративним позовом Тернопільського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності

до Державно-комунальної аптеки №142

про стягнення заборгованості, суд -

ВСТАНОВИВ:

Тернопільське обласне відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності звернулося до суду з адміністративним позовом до Державно-комунальної аптеки №142 про стягнення заборгованості в сумі 404,20 гривень.

В судовому засіданні представник позивача позовні вимоги підтримав повністю, з мотивів викладених у позовній заяві та просить позов задовольнити.

Відповідач заперечень на адміністративний позов не подав та не забезпечив явку повноважного представника по справі, хоча про день, час і місце розгляду справи був повідомлений належним чином - у відповідності до вимог ст. ст. 33, 35 КАС України.

Отже, суд вважає що вжив всі залежні від нього заходи для повідомлення відповідача належним чином про час і місце розгляду судової справи з його участю та реалізації ним права судового захисту своїх прав та інтересів, тому можливо розглянути справу без участі відповідача, представника відповідача, відповідно до положень ст. 128 КАС України.

Заслухавши пояснення представника позивача, повно і всебічно з'ясувавши всі обставини справи в їх сукупності на підставі чинного законодавства, перевіривши їх дослідженими у судовому засіданні доказами, суд вважає, що позов підлягає до задоволення з наступних підстав.

Відповідно до ст. 9 Закону України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням»(далі по тексту - Закон) Фонд соціального страхування з тимчасової втрати працездатності є органом, який здійснює керівництво та управління загальнообов'язковим державним соціальним страхуванням у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням, провадить збір і акумуляцію страхових внесків та інших коштів, призначених для фінансування матеріального забезпечення та соціальних послуг, види яких передбачені статтею 34 цього Закону, та забезпечує їх надання, а також здійснює контроль за використанням цих коштів.

Державно-комунальна аптека №142 зареєстрована як юридична особа виконавчим комітетом Тернопільської міської ради, як юридична особа 30.12.1993 із присвоєнням ідентифікаційного коду 21132579.

В розумінні п. 3 ст. 2 Закону Державно-комунальна аптека №142 є страхувальником і перебуває на обліку в Міжрайонній виконавчій дирекції м. Тернополя та Тернопільського району ФССзТВП.

Статтею 27 Закону встановлено, що страхувальник зобов'язаний нараховувати і сплачувати в установлені строки та в повному обсязі страхові внески.

Відповідно до абзацу 5 ч. 7 Прикінцевих та перехідних положень Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування»стягнення заборгованості із сплати страхових внесків за діючими видами загальнообов'язкового державного соціального страхування та сум штрафних санкцій, нарахованих та/або не сплачених у період до 1 січня 2011 року, в тому числі страхових внесків, строк сплати яких на 1 січня 2011 року не настав, здійснюється фондами загальнообов'язкового державного соціального страхування відповідно до законодавства, що діяло на момент виникнення такої заборгованості або застосування штрафних санкцій. Погашення заборгованості з використанням коштів, що надходять у рахунок сплати єдиного внеску, забороняється.

Судом встановлено, що відповідно до поданого відповідачем самостійно до ФСС з ТВП звіту Ф-4 про нараховані внески, перерахування та витрати пов'язані з загальнообов'язковим державним соціальним страхуванням з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням за І півріччя 2007 року прострочена заборгованість відповідача по коштах Фонду склала 404,20 гривень.

Прострочена заборгованість утворилася до 1 січня 2011 року та станом на 01.02.2012 не відшкодована, що підтверджується дослідженими в судовому засіданні доказами, а саме:

- Звітом про нараховані внески, перерахування та витрати пов'язані з загальнообов'язковим державним соціальним страхуванням у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності за І півріччя 2007 року;

- Розрахунком заборгованості.

Ненадходження коштів до Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності перешкоджає своєчасному фінансуванню виплат матеріального забезпечення у випадку втрати працездатності, а також реалізації державної політики в сфері соціального захисту населення.

Відповідно до ст. 8 Закону спори, що виникають з правовідносин за цим Законом, вирішуються органами Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності в порядку, встановленому статутом Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, та в судовому порядку. Відповідно до пункту 5.1 Інструкції несплачені страхові внески можуть стягуватись із страхувальника в судовому порядку.

За наведених обставин, суд приходить до переконання, що позовні вимоги підтверджені належними та допустимими доказами, не спростовані відповідачем, а отже підлягають до задоволення.

Керуючись ст.ст. 35,70,71,79,86,128,153,158-163,167 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

1. Позов задовольнити.

2. Стягнути з Державно-комунальної аптеки №142 (ідентифікаційний код 21132579, вул. Миру, 13, м. Тернопіль) заборгованість по коштах Фонду в сумі 404,20 гривні (чотириста чотири гривні 20 копійок) на користь Тернопільського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності (р/р №25609017059003 в ПАТ «КБ «Надра», МФО 338705, одержувач: міжрайонна виконавча дирекція м. Тернополя і Тернопільського району, код ЄДРПОУ 26024541).

Постанова суду може бути оскаржена до Львівського апеляційного адміністративного суду через Тернопільський окружний адміністративний суд шляхом подачі в 10 денний строк з дня проголошення постанови апеляційної скарги у порядку і строки, передбачені статтями 185 - 187 Кодексу адміністративного судочинства України.

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого цим Кодексом, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги постанова, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

(постанова виготовлена в повному обсязі 26.03.2012)

Головуючий суддя Жук А.В.

копія вірна

Суддя Жук А.В.

СудТернопільський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення20.03.2012
Оприлюднено11.06.2012
Номер документу24495082
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а/1970/902/12

Ухвала від 12.03.2012

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Жук А.В.

Постанова від 20.03.2012

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Жук А.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні