Ухвала
від 06.02.2012 по справі 2н-1026/12
ДОНЕЦЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

ДОНЕЦЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

06 лютого 2012 р. справа № 2н-1026/12

Приміщення суду за адресою: 83017, м. Донецьк, бульвар Шевченка, 26

Суддя-доповідач Донецького апеляційного адміністративного суду Дяченко С.П. , розглянув заяву Управління Пенсійного фонду України в м. Новогродівці Донецької області про перегляд за нововиявленими обставинами постанови Донецького апеляційного адміністративного суду від 29.07.2011 року по адміністративній справі №2а-1809/11/0536 за позовом ОСОБА_4 до відповідача Управління Пенсійного фонду України в м. Новогродівці Донецької області про стягнення недоплаченої щомісячної соціальної допомоги дітям війни, -

В С Т А Н О В И В :

03.02.2012 року Управління звернулось із заявою до Донецького апеляційного адміністративного суду, якою просить переглянути вказане судове рішення Донецького апеляційного адміністративного суду, якою змінено постанову суду першої інстанції, за нововиявленими обставинами, постанову суду апеляційної інстанції скасувати та прийняти нове рішення про відмову позивачу у задоволенні позовних вимог у повному обсязі.

Порядок подання заяви про перегляд судового рішення за нововиявленими обставинами врегульований статтею 249 КАС України, за правилами якої, заява про перегляд судового рішення за нововиявленими обставинами подається до суду тієї інстанції, який першим допустив помилку при вирішенні справи внаслідок незнання про існування цієї обставини.

Аналізуючи приведену норму КАС України, суддя-доповідач вважає, що компетентним та повноважним судом, який має право розглянути таку заяву є саме суд тієї інстанції, який першим допустив помилку при вирішенні справи по суті заявлених вимог. Позивач, звертаючись до суду апеляційної інстанції про перегляд постанови суду апеляційної інстанції, звернувся до неналежного суду.

Як вбачається з заяви оспорюється право позивача на отримання допомоги у розмірі визначеному Законом, це питання вирішене судом першої інстанції, рішення якого виконується.

Постановою суду апеляційної інстанції, відбулася лише зміна періоду виплати, яка не є предметом перегляду.

Тобто, подана управлінням заява не відповідає вимогам пункту 3 частини 2 статті 248 КАС України, оскільки предметом перегляду є рішення суду першої інстанції.

Таким чином, відповідач із даною заявою повинен звернутися до суду першої інстанції для перегляду спочатку його постанови.

Суд апеляційної інстанції, враховуючи положення ч.1 ст.249 КАС України, позбавлений можливості здійснити перегляд судового рішення, замість суду першої інстанції, на якому полягає такий обов'язок, тому на стадії, при вирішенні питання про відкриття провадження за нововиявленими обставинами, внаслідок відсутності прямих законодавчих вказівок про відмову у відкритті провадження за нововиявленими обставинами, з підстав не підсудності цьому адміністративному суду розгляду зазначеної заяви, суддя-доповідач вважає за необхідне застосовувати загальні положення КАС України, які врегульовують питання повернення заяви внаслідок не підсудності розгляду такої заяви, а саме положення п.6 ч.2 ст.108 КАС України.

На підставі викладеного, суддя - доповідач приходить до висновку про повернення відповідачу заяви про перегляд зазначеної постанови Донецького апеляційного адміністративного суду, в зв'язку з не підсудністю суду апеляційної інстанції здійснювати перегляд судового рішення, оскільки першим допустив помилку у застосуванні ст.6 Закону України «Про соціальний захист дітей війни» суд іншої інстанції.

Керуючись статтями, 108, 211, 212, 249, 250, 254 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя - доповідач, -

У Х В А Л И В :

Заяву Управління Пенсійного фонду України в м. Новогродівці Донецької області про перегляд за нововиявленими обставинами постанови Донецького апеляційного адміністративного суду від 29.07.2011 року по адміністративній справі №2а-1809/11/0536 за позовом ОСОБА_4 до відповідача Управління Пенсійного фонду України в м. Новогродівці Донецької області про стягнення недоплаченої щомісячної соціальної допомоги дітям війни - повернути заявникові.

Роз'яснити заявнику його право звернення із заявою про перегляд судового рішення за нововиявленими обставинами до суду першої інстанції, який розглянув та вирішив справу по суті спору.

Ухвала суду апеляційної інстанції за наслідками розгляду є остаточною та оскарженню не підлягає.

Суддя-доповідач С.П. Дяченко

СудДонецький апеляційний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення06.02.2012
Оприлюднено14.06.2012
Номер документу24583370
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2н-1026/12

Судовий наказ від 24.12.2012

Цивільне

Соснівський районний суд м.Черкас

Токова С. Є.

Ухвала від 06.02.2012

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Дяченко С.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні